mctomtrening

Brentford-kampen utsatt – hva skjer med Brighton-kampen?

Publisert Sist oppdatert

Uniteds kamp borte mot Brentford tirsdag kveld er utsatt, etter at Premier League offentliggjorde dette mindre enn 24 timer før avspark, natt til tirsdag skandinavisk tid.

Det mange lurer på er imidlertid hva som skjer med de videre kampene.

For å ta den største oppsummeringen om det allerede med en gang: Det er det umulig å være skråsikre om. Siden coronasituasjonen i England, United og andre klubber utvikler seg fra time til time eller dag til dag så er det umulig å allerede nå fortelle hva som skjer til helga.

Det er imidlertid regler for dette, og de er som følger:

Det kreves det som beskrives som «eksepsjonelle omstendigheter» for at en kamp skal utsettes. Premier League tar disse avgjørelsene fra kamp til kamp, og utgangspunktet er egentlig at kamper skal spilles så lenge et lag har 14 spillere eller mer tilgjengelig.

«Eksepsjonell» Brentford-avlysning?

Så skal det sies at hvis det united.no har hørt – og rapportene er rett – så tyder mye på at United hadde 14 spillere eller mer tilgjengelig til Brentford-kampen.

Sannsynligvis ble kampen likevel utsatt fordi det ble sett på som en eksepsjonell situasjon at coronautbruddet kom så plutselig på alle at klubben, for å ta vare på alle, måtte stenge ned og holde alle hjemme mandag – og også fikk ødelagt alt med trening søndag.

Dermed ville det på mange måter påvirket United «eksepsjonelt» negativt hvis de likevel ble tvunget til å reise til Brentford-kampen.

LES OGSÅ: Utsatt – ingen kamp mot Brentford

Hva så med Brighton-kampen?

Disse reglene – om at det kun kreves 14 spillere eller «eksepsjonelle omstendigheter» – betyr imidlertid at det inntil videre ligger an til kamp mellom United og Brighton førstkommende helg.

Det virker også høyst tvilsomt om den kampen utsettes på et tidlig tidspunkt.

Som skrevet, Premier League tar disse avgjørelsene fra kamp til kamp i samråd med medisinsk ekspertise.

Mason (4)
BRIGHTON: Slik så det blant annet ut da United møtte Brighton i april.

Hvis United bare kommer seg i gang med trening igjen for eksempel onsdag denne uka så blir det fort kamp lørdag. United stengte altså alle førstelagets treningsfasiliteter på Carrington mandag, og de skulle være stengt i minst 24 timer. Så gjenstår det å se om de åpner opp igjen tirsdag.

Hvis man ser på situasjonen med Tottenham den siste uka så fikk de først avlyst Europa Conference League-kampen mot Rennes forrige torsdag og deretter så ble deres kamp mot Brighton søndag utsatt.

Tirsdag formiddag kom det så omsider melding fra Tottenham om at førstelagets treningsfasiliteter var åpnet for dem igjen. De har også trent på ulike måter siden lørdagen.

Ja, de har fått ødelagt en del av den siste uka, ja, de må trene med færre spillere fordi enkelte spillere og trenere fortsatt er i isolasjon, men hvis de også kan trene tirsdag på eget anlegg så er de foreløpige tilbakemeldingene at de sannsynligvis spiller som oppsatt mot Leicester torsdag.

Hvis man overfører det til Uniteds situasjon så skulle det bety at hvis bare United kan trene som normalt på Carrington torsdag og fredag – og kanskje også trener tirsdag og onsdag på en eller annen måte – med mer enn 14 spillere – så blir det fort kamp mot Brighton lørdag.

Det er teorien.

Samtidig så er Brighton åpenbart en faktor her.

Mandag bekreftet Brighton-manager Graham Potter at tre-fire spillere hos ham hadde testet positivt på coronaviruset, men det ser likevel ut som om de må spille mot Wolverhampton onsdag.

Det er foreløpig status for dem, selv om dette også kan endre seg hvis noe nytt skjer i en oversiktlig coronahverdag.

Det sier seg selv at med en så uoversiktlig situasjon så kan både det som skjer i United og Brighton denne uka påvirke det som skjer til helga – selv om akkurat det samtidig gjelder alle lag i Premier League.

PS. Premier League har selvsagt allerede gått i gang med såkalte nødtiltak – altså de strengeste coronatiltakene og testregimene som kan brukes – alt for å få best mulig kontroll over situasjonen. Dette skjedde blant annet fordi det forrige uke var smitterekord i Premier League (42 positive tester av 3805 gjennomførte).

Powered by Labrador CMS