– Minst ni PL-klubber vil ha tidsfrist for å avslutte sesongen

Minst ni ikke navngitte Premier League klubber ønsker 30. juni som siste frist for å fullføre sesongen, og at den inneværende sesongen må avsluttes om ikke det er mulig å fullføre sesongen innen denne datoen.

Publisert Sist oppdatert

I følge flere av de største avisene i England skal ledelsen i en rekke Premier League-klubber, minst ni i tallet, ha hatt samtaler denne uken og vil gå sammen om å foreslå at 30. juni er siste frist for å fullføre sesongen.

Forslaget vil trolig bli presentert på fredagens møte når Premier League på ny samles via telefonkonferanse for å diskutere de videre planene. Mirror, Telegraph og Daily Mail sine fotballsjefer kommer alle med lignende og likelydende saker onsdag kveld.

– Vil unngå kaos

Mirrors sak er forfattet av fotballsjefen John Cross som har et godt kontaktnett i flere klubber, særlig Arsenal, men det er ikke klart hvilke klubber som har gått sammen for å fremme forslaget.

De ledende skribentene Jason Burt i Telegraph og Martin Samuel i Daily Mail står bak sine avisers saker og The Times har også en likelydende sak, noe som tyder på at informasjonen er styrt.

Ønsket fra klubbene er veldig klart: 

Om ikke Premier League kan ferdigspilles innen 30. juni, bør sesongen avlyses fremfor å bli ytterligere utsatt noe som kan skape usikkerhet og kaos neste sesong.

 

I KNALLFORM: Bruno Fernandes var i storform da fotballen måtte ta en ufrivillig pause. Nå vil en rekke PL-klubber at sesongen må ferdigstilles innen 30.juni. Om ikke det skjer må sesongen avsluttes.

Utfordringen blir å finne en løsning som flertallet av klubbene kan gå med på.

Å avlyse og annullere sesongen har så langt vært en løsning det er bred enighet om å unngå og forslaget som skal fremmes på fredag skal i stedet ta utgangspunkt i tabellen slik den er nå.

Forslaget skal ifølge Mirror inneholde følgende momenter: 

  • 30. juni er siste frist for å ferdigstille inneværende Premier League-sesong.
  • Om det ikke er mulig, må sesongen avlyses.
  • Liverpool vil bli kronet som ligamester uansett om sesongen ferdigspilles eller ei.
  • De fleste klubbene har ni kamper igjen av Premier League-sesongen, mens fire klubber har ti. For tre av de fire lagene, Sheffield United, Arsenal og Aston Villa, kan én ekstra kamp være helt avgjørende for en plass i Champions League, Europa League eller for å unngå nedrykk. Det er foreløpig ikke helt klart hvordan dette skal løses.

30.juni er datoen kontrakter utgår

En av hovedårsakene til at flere klubber nå ønsker å avslutte sesongen innen 30. juni, er at dette er datoen der spillernes kontrakter går ut og det samme gjelder de fleste av de store sponsorkontraktene.

FIFA har åpnet opp for at kontrakter kan bli forlenget på ubestemt tid, men klubbene som nå vil fremme det nevnte forslaget på fredagens møte, frykter at FIFAs signaler ikke vil kunne være juridisk bindende. 

INGEN FANS: Unasett om sesongen ferdigspilles eller ei, vil fansen måtte se eventuelle kamper på TV.

Ifølge Mirror skal klubbene også ha gitt uttrykk for at Premier Leagues integritet står i fare med ca. 80 Premier League-spillere på utgående kontrakter i sommer.

Premier League har tidligere vært klar på at de ønsker å ferdigspille resten av sesongen og har sett på mulighetene til å spille kampene uten tilskuere om det er praktisk mulig. 

Powered by Labrador CMS