Slik vil treningene foregå når United-spillerne returnerer til Carrington

United-spillerne skal først trene i små grupper før fellesøktene kan ta til.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United-spillerne har blitt bedt om å returnere til Carrington 18. mai.

Det avslørte Andreas Pereira i et intervju med Globo Esporte.

Pereira og de andre United-spillerne har blitt informert om planene som innebærer at spillerne først skal trene i grupper på seks, samtidig som de holder avstand til hverandre.

– Om det går bra vil vi kunne trene sammen som en gruppe én eller to uker etter det, sier Pereira.

– Usikkerheten har vært verst

Uten en eneste fellestrening på snaue åtte uker, har Uniteds trenerteam hatt mange utfordringer å håndtere.

Hvordan skal spillerne ivareta den fysiske formen? Får de i seg den rette næringen og hvordan håndterer de å leve isolert fra venner og familien?

Carrick roser spillernes profesjonalitet under den ufrivillige fotballpausen og sier de har fulgt trenerteamets planer til punkt og prikke.

IKKE SLIK I STARTEN: Manchester United-spillerne forbereder seg til Europa League-kampen mot Club Brugge. Når spillerne returnerer til Carrington 18 mai vil de bli delt opp i grupper på seks og hver gruppe trener for seg selv den første uken.

– Det vanskeligste har vært usikkerheten knyttet til når fotballen returnerer. Nå har vi økt treningsmengden slik at vi gir oss selv de beste forutsetningene for å være klare om, og når, fotballen starter igjen, sier Carrick til Manutd.com.

Carrick understreker at usikkerheten som har preget Manchester United er et generelt samfunnsproblem.

– Det er likt for alle, det handler ikke bare som spillerne, men om hver eneste en av oss i alle samfunnslag. Mange forbereder seg på å returnere til jobbene sine, men usikkerheten som har hersket er den største utfordringen for oss alle når du ikke kan planlegge hva som skjer i nærmeste fremtid, sier han.

– Skjønte dette ville vare en stund

Manchester Uniteds siste kamp var 5-0-seieren borte mot LASK Linz i Europa League, en kamp som i realiteten sikret United kvartfinalebilletten i turneringen.

Men det er snart åtte uker siden seieren i Østerrike markerte en foreløpig slutt på Uniteds rekke med elleve kamper uten tap, og Ole Gunnar Solskjærs mannskap var i storform da coronaviruset sørget for en ufrivillig fotballpause.

IVRIG ETTER Å KOMME I GANG: Michael Carrick sier spillerne har vært veldig pliktoppfylende i treningsarbeidet og at de nå er klar for å komme i gang igjen.

Carrick forklarer at trenerteamet ganske tidlig innså at den lovpålagte isoleringen fort kunne vare både flere uker og trolig måneder.

– I begynnelsen lot vi spillerne håndtere egentreningen selv, fordi vi antok at denne situasjonen ville vare en god stund. Vi var bevisste på ikke å være for intense med dem i starten og heller øke treningmengden og intensiteten etter hvert, forklarer han.

– Har startet med obligatoriske treninger

Carrick roser spillerne som har vært svært pliktoppfyllende  den vanskelige tiden.

– Det er en vanskelig sitiasjon, men vi må gjøre det beste ut av den. Guttene har vært strålende med alt vi har bedt dem om å gjøre. Det har ikke vært enkelt, men de har tatt ansvar selv og trent godt alene, forklarer Carrick.

ROSES AV SPILLERNE: Ole Gunnar Solskjær har høstet mange lovprd fra spillerne sine de siste ukene. Luke Shaw er blant dem som roser nordmannen for den gode stemningen han har skapt i spillergruppen.

Mandag møtes Premier League-ledelsen og klubbene for å diskutere veien videre med tanke på en oppstart i juni. Carrick sier United-spillerne vil være godt forberedte om så skjer.

– Fra og med denne uken er alle med i obligatoriske treningsøkter, røper Carrick.

Enn så lenge foregår fellesøktene via videolink, men om halvannen uke kan spillerne igjen møtes på Carrington. 

Powered by Labrador CMS