En klubb som gjør oss stolte: Deler ut 60.000 nye måltider

Publisert Sist oppdatert

Manchester United offentliggjorde torsdag klokka 14.30 i en pressemelding enda et positivt tiltak under den pågående coronakrisen.

Denne gangen var det at de skal dele ut 60.000 måltider til ansatte i det britiske helsevesenet.

Dette er bare det siste i en lang rekke positive grep gjort av United de siste ukene.

Mens andre klubber, som Tottenham og Liverpool, med en gang varslet at de ville utnytte den britiske regjeringens hjelpepakker ved å si at de ville permittere ansatte for å kunne motta støtte fra regjeringen, så sa United med en gang klart ifra at det var uaktuelt.

Liverpool måtte for eksempel tåle én dag med massiv fordømmelse før de, med halen mellom beina, ombestemte seg på grunn av det enorme eksterne presset.

United derimot ser ut til  å gjøre så godt som alt riktig.

Mange tiltak

United og nabo City ga tidlig også 100.000 pund for å hjelpe ulike lokale matsentraler.

United, via sin Man United Foundation (MUF), delte senere også ut 30.000 måltider til disse matsentralene.

United har også donert medisinsk utstyr og annet materiell, inkludert beskyttelseutstyr til helsemyndighetene, samtidig som klubben har delt ut store mengder gaver til helsepersonell og gjort 16 kjøretøy tilhørende MUF tilgjengelig for budtjenester i Manchester-området.

United har også oppfordret ansatte til å melde seg som frivillig til helsevesenet eller i lokalsamfunnet.

Det er også kjent at Harry Maguire har vært sentrale i #PlayersTogether-initiativet som er spillernes egen innsamlingsaksjon for helsevesenet, mens Marcus Rashford har samlet inn 20 millioner pund til mat til unge i lokalsamfunnet.

Flere av spillerne har også deltatt i ulike konkurranser og annet hvor målet har vært å samle inn penger til ulike parter som er berørt av krisen.

Nye 60.000 måltider

Torsdag offentliggjorde altså United at de fredag vil begynne utdelingen av 60.000 måltider til ansatte i helsevesenet i Manchester-området. Denne utdelingen vil skje over flere uker, og skjer ved hjelp av 80 United-ansatte som har meldt seg frivillig til å hjelpe med utdelingen, blant annet til sykehus.

– Selv om mange av våre vanlige grep i lokalsamfunnet er påvirket av pandemien så gjør vi alt vi kan for å fortsette med å hjelpe til med mat i lokalsamfunnet, der det er særlig behov for dette under denne krisen.

– Å levere mat til lokale sykehus er et herlig initiativ som også samler oss som arbeidsstyrke på Old Trafford, og jeg vil takke alle som bidrar, sier John Shiels, toppsjef i Manchester United Foundation, i en kommentar.

Powered by Labrador CMS