– Woodward ba klubber akseptere at nedrykk er uunngåelig

Tre klubber bør rykke ned uansett om sesongen kan fullføres eller ikke. Det skal være Ed Woodward og Uniteds synspunkt før nye Premier League-samtaler torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Sist uke skal Ed Woodward ha bedt de andre Premier League-toppsjefene akseptere at det er uunngåelig at tre klubber må rykke ned fra toppdivisjonen, uansett om sesongen fullføres eller ikke.

Det skriver Sam Wallace i Daily Telegraph.

Torsdag denne uka er det et nytt møte, og en av tingene som skal diskuteres er hvordan alt skal løses hvis det viser seg at en ikke klarer å fullføre sesongen som planlagt.

Brighton, West Ham, Watford, Bournemouth, Aston Villa og Norwich – de seks nederste klubbene på Premier League-tabellen – skal være kritiske til å gå for en poeng-per-kamp-løsning for å avgjøre sesongen om den ikke kan fullføres, men det blir sett på som usannsynlig med en løsning hvor Premier League utvides, og Championship-klubber som nektes opprykk vil føre til søksmål – det skal i tillegg være sterk motstand fra fotballforbundet.

LES OGSÅ: Grønt lys for treningskamper

NYTT PREMIER LEAGUE-MØTE TORSDAG: Da kommer det til å bli et tema hva som vil skje hvis sesongen ikke fullføres.
NYTT PREMIER LEAGUE-MØTE TORSDAG: Da kommer det til å bli et tema hva som vil skje hvis sesongen ikke fullføres.

United føler at det er ikke er noen alternativer til nedrykk når det gjelder avtalene en har på plass med Football League (EFL) og TV-rettighetshaverne, og Woodward skal derfor ha sagt til toppsjefkollegaene i de andre klubbene at nedrykk for tre klubber er uunngåelig.

Sky Sports rapporterte tidligere i uka at opp til 10 klubber er beredt til å stemme mot nedrykk om sesongen avsluttes, og det trengs 14 stemmer for å få på plass reglene for avkorting av sesongen.

Det er en bekymring for at oppstarten kan ende opp med å bli utsatt hvis en ikke får til en enighet på dette området, noe som nok er grunnen til at Ed Woodward skal ha lagt frem Uniteds syn på det hele.

Powered by Labrador CMS