Sjupunktsplan, tydelig Woodward og mulig spilleropprør

Publisert Sist oppdatert

Premier League har sendt en plan for å bekjempe coronaviruset til klubbdoktorene, en plan bestående av sju punkt med grep som kan bli tatt for å sørge for at spillerne blir tatt vare på.

Det skriver Daily Mails Mike Keegan.

Klubbene har blitt informert om at de bør komme med et tydelig råd til spillerne om å ikke dra til utenlands – det rådet handler ikke bare om smitte, men også fordi ligaen ønsker å unngå en situasjon der spillere ikke får komme inn igjen i landet når kampene settes i gang igjen.

I så fall vil ikke en utsettelse av kamp vurderes, noe klubbene ble enige om sist uke.

Spillere blir bedt om å identifisere hvem i familien og vennekretsen som er i høyrisikogruppen, og om å gjøre risikoen minst mulig. Klubbenes medisinske apparat har også blitt bedt om å ha et register av hvilke spillere som er i isolasjon [pga mistenkt smitte], og om å oppdatere ligaen ukentlig om dette.

Woodward tydelig om at en bør fullføre uansett

Seriøse Laurie Whitwell og David Ornstein har skrevet en sak om forrige ukes Premier League-møte for The Athletic, og der skriver de at Ed Woodward var svært tydelig om at han mente at sesongen 2019/20 må fullføres.

Woodward skal ha sagt at det må gjøres selv om sesongen ender opp med å vare frem til september eller oktober.

Så om en har sett konspiratoriske teorier fra Liverpool-fans om at United vil kjempe for å frarøve Liverpool ligatittelen, så virker det som om Uniteds fokus er helt annerledes.

VIL HA SESONGEN FULLFØRT: Ed Woodward.
VIL HA SESONGEN FULLFØRT: Ed Woodward.

Spilleropprør?

Den profilerte Daily Mirror-journalisten John Cross har skrevet at spillerne er klare til å gjøre opprør mot planer om kamper bak lukkede dører.

Spillere fra alle nivåer skal ha meldt fra om sin bekymring til spillerorganisasjonen PFA etter at kamper bak lukkede dører – tidligst fra og med mai – ble tatt opp som en sannsynlig løsning sist uke. Spillerne ønsker ikke dette, av flere grunner:

  • Egen sikkerhet i lys av advarslene om sosial distansering.
  • Kan sette egen familie i fare om en blir smittet.
  • Ekstra belastning for nødetatene som f.eks. ambulansepersonell/sikkerhetsvakter på en tid hvor de allerede er svært travle.
  • De ønsker ikke å spille på tomme stadioner med lojale fans utestengt.

– Spillerne er bekymret, forståelig nok. Det ville ikke vært vår foretrukne løsning, men alt må vurderes akkurat nå, sier PFA-sjef Gordon Taylor.

Spillerne vet nemlig hvor avhengige ligaene er av TV-penger, og at klubbene kan rammes økonomisk.

Powered by Labrador CMS