Copa

Kaos før United-spillernes Copa América-sommer

Publisert Sist oppdatert

Premier League blir tilsynelatende stadig mindre preget av coronaviruset. Smittetilfellene er sporadiske, det er måneder siden smitte førte til utsettelser av kamper og tilskuerne er allerede tilbake på stadion.

Dessverre er det ikke slik over hele verden.

Det er nemlig knyttet stor usikkerhet til hva som vil skje med sommerens Copa América, der United-spillerne Fred, Alex Telles (begge fra Brasil) og Edinson Cavani (Uruguay) er blant troppkandidatene til sine land.

Det søramerikanske mesterskapet var opprinnelig planlagt å foregå i Argentina og Colombia, men sistnevnte land har nå blitt fratatt sin stilling som arrangør, etter omfattende og voldelige protester. Nettavisen skriver at 42 mennesker er døde etter opptøyene.

POTENSIELL SELEÇAO-BACK: Alex Telles har to landskamper for Brasil under beltet.

Turneringen skal ha blitt forsøkt flyttet til november, noe det søramerikanske fotballforbundet Conmebol ikke har godtatt. Paraguay og Chile har visstnok uttrykt interesse for å ta over Colombias kamper.

Men kaoset stopper ikke der.

Manchester Evening News skriver at myndighetene i Argentina – det gjenværende arrangørlandet – nå har satt en stopper for all fotball som følge av en coronasmittebølge, et tiltak som varer ut mai.

Bare to uker senere, den 13. juni, er turneringens åpningskamp ment å sparkes i gang.

Manchester-avisen skriver at Conmebol i løpet av få dager vil avgjøre hva som skjer med kampene som opprinnelig var ment å finne sted i Colombia.

Powered by Labrador CMS