– Vi søker legendestatus

Lørdag kveld kan Ángel Di María og Marcos Rojo være med på å skape historie.

Publisert Sist oppdatert

Da løper de to United-spillerne ut på Estádio Nacional i Santiago med en drøm om å føre Argentina til topps i Copa América for første gang på 22 år. Ikke siden 1993 har det lyktes de blåhvite, til tross for at de som regel har hørt til blant de største forhåndsfavorittene.

På motsatt side av midtstreken stiller hjemmefavorittene fra Chile. Landet som overtok turneringsansvaret etter at den opprinnelige arrangøren, Brasil, trakk seg fra arrangørjobben, har tatt mesterskapet på eget gress med storm. De har vunnet fire av fem kamper, spilt én uavgjort og står med 13-4 i målforskjell. Belønningen så langt er altså finale, noe ingen tidligere chilenske landslag har klart å oppnå i Copa América. Kan de klare å gå hele veien denne gangen? Med elleville chilenske landsmenn på tribunen er det umulig å avskrive dem.

Like fullt er nok Argentina i de flestes øyne favoritter. Etter en moderat start har de kommet sterkere og sterkere utover i  mesterskapet. De måtte ty til straffesparkkonkurranse mot Colombia i kvartfinalen, men deretter fremsto de nærmest skremmende gode da Paraguay tidligere i uken ble feid av banen med hele 6-1 i semifinalen.

Kan komme à jour

Nå har argentinerne sjansen til å innhente Uruguay, Copa América-historiens mestvinnende nasjon med 15 titler. Argentina følger med andre ord derpå med 14 titler til nå, mens Brasil kanskje noe overraskende «bare» kan vise til åtte.

Nigeria v Argentina: Group F - 2014 FIFA World Cup Brazil
Ángel Di María – sender han Argentina til himmels?

Den ene av lørdagens aktører, Ángel Di María, har vært blant mesterskapets ypperste til nå. I semifinalen mot Paraguay sørget han for to mål og en assist, og virker å være i sin beste form på lange tider. Han tar imidlertid ingenting for gitt før møtet med nabolandet, men avslører likevel lagets hensikter ved å røpe at Gerardo Martinos mannskap er desperate etter å sementere en plass i landets stolte fotballhistorie.

– Å nå en finale har stor betydning, så vi er nødt til å levere, sier han til Marca, ifølge Copa América 2015s hjemmeside.

– Vi må fortsette å jobbe hardt, for det er det som må til om vi skal nå vårt mål, fortsetter han, og understreker at finalen slett ikke kommer til å bli noen «spasertur i parken».

– Vi har allerede skapt historie gjennom hardt arbeid, og nå ønsker vi å bli legendariske. Forhåpentligvis lykkes vi, avslutter den ene av Uniteds to representanter på det argentinske laget.

Powered by Labrador CMS