Marcos Rojo så rødt

Ble utvist da Argentina nok en gang mislyktes i en Copa América-finale.

Publisert Sist oppdatert

United-forsvareren ble på sett og vis den store syndebukken da argentinerne for andre år på rad måtte bite i finalegresset. Og som i fjor, var det nabolandet Chile som sikret seg tittelen. 

Men det startet så bra for det argentinske laget, ettersom Chiles Marcelo Díaz ble ble sendt av banen med to gule kort allerede etter 28 minutter. Det numeriske overtallet dunstet imidlertid bort da Rojo ble sendt av banen bare et kvarter senere. Han durte inn i en takling på Arturo Vidal, som gikk i bakken som om han var blitt truffet av lynet.
Dette utløste umiddelbart massestimling rundt både offer og «overfallsmann», noe en ivrig dommer løste ved å dra frem det røde kortet. I strengeste laget, eller fortjent nok? Døm selv:

Målløst

Til tross for 10 mot 10 og mer rom enn normalt, klarte ingen av finalistene å finne nettmaskene bak motstandernes sisteskanser. Sergio Romero måtte være på alerten ved et par, tre anledninger, men tok seg fint av det som kom.

Straffekonkurranse

Til slutt måtte det altså – som for et år siden – straffekonkurranse til for å kåre en vinner, og her inntok Romero straks plassen i rampelyset. Han gikk rett vei og stoppet Arturo Vidals åpningsstraffe, og ga laget sitt en strålende start.  

I en slik situasjon ville det vanligvis vært godt å ha en Lionel Messi til å steppe opp for å utnytte motstandernes misérer. Denne gangen gikk det imidlertid ikke særlig bra, for Argentinas store stjerne blåste ballen over tverrliggeren!

Senere, på stillingen 3-2 til Chile, misset også Lucas Biglia for argentinerne, og da gjensto det bare for Francisco Silva å sette inn 4-2. Det gjorde han med letthet ved å sende Sergio Romero feil vei, og dermed kunne Chile juble for nok en Copa América-triumf – ett år etter den forrige. Vi gratulerer.

P.S.: Argentina har ikke vunnet Copa América siden 1993. Siden den gang har de spilt fire finaler, men altså uten å lykkes.

Powered by Labrador CMS