Ryktesaker, uke 48

Federico Macheda kan være på vei på lån, og et fast innslag i Liverpools startellever er aktuell for en overgang til United.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak, slik at dere som liker dem enkelt kan finne frem, og dere som misliker rykter enkelt kan holde dere unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndagens rykter:

13.35 Federico Macheda har ikke vært mye involvert på førstelaget denne sesongen, og et utlån til Championship kan være aktuelt for spissen. De to klubbene som kan sikre seg Machedas tjenester skal være Blackpool eller Hull, ifølge VitalFootball.

Det er ikke søndag uten et sjokkerende rykte. Denne gangen er det Liverpool-spiller Raheem Sterling som kan være på vei til United, skriver People. Sir Alex Ferguson skal se på unggutten som en langtidserstatter for Nani, og en del av planen om å bygge laget rundt unge, engelske spillere. Manchester City, Chelsea og Arsenal skal også ønske å signere vingen.

Lørdagens rykter:

11.15 Vi fortsetter lørdagen i spekulativ stil. En annen kjenning i ryktespalten er Shaktars brasilianske playmaker Willian, og Sir Alex skal visstnok være villig til å kaste seg inn i kampen om 24-åringen. Det er allerede rapportert om interesse fra både Chelsea og Tottenham. Willian er nå inne i sin sjette sesong for det ukrainske storlaget, og et bytte til en større klubb vil være et naturlig trekk.

Behovet for kreative og målfarlige midtbanespillere har vært tydelig, og det er nettopp derfor også ryktene om Wesley Sneijder har dukket opp igjen. Det ville likefullt være mer typisk Ferguson å gå for en yngre spiller, og ikke minst en spiller som er i sitt livs form.

11.00 Manchester United skal visstnok fortsatt sende speidere til Anderlecht for å se på unggutten Dennis Praet. 18-åringen har vært i klubbens søkelys i lengre tid, og det spekuleres i om Ferguson vil forberede et formelt bud når vi nærmer oss januar. Den belgiske klubben har allerede innledet nye kontraktsforhandlinger med midtbanespilleren, og det kan er meget mulig Uniteds interesse kommer for sent. Det skriver The Metro.

09.00 The Daily Mail skrev fredag kveld at United skal ha sikret seg den polske stjernespissen Robert Lewandowski etter at årets sesong er omme. 24-åringens kontrakt går ut om 18 måneder og selv om Dortmund avslo en rekke tilnærmelser i sommer, skal de visstnok nå ha kapitulert. Prisen? Beskjedne £12 millioner. Hvor mye hold det er i dette derimot, det er et annet spørsmål.

Fredagens rykter:

09.15 talkSport skriver i dag at ex-Red Mame Biram Diouf kan være på vei tilbake til Premier League. Den tidligere Molde-spissen, som bare fikk ni opptredener i United-trøyen før han for ti måneder siden ble solgt til tyske Hannover, skal være ønsket av Aston Villa. Manager Paul Lambert har merket seg at den 24 år gamle senegaleseren har funnet tilbake til scoringsformen som i sin tid førte ham fra Aker Stadion til Old Trafford. Han håper derfor å få til en avtale med tyskerne i januar.08.50 Chelseas 16 år gamle midtbanetalent Conor Hunte er sterkt ønsket av Manchester United )og naturligvis byrival City). Det er The Mirror som hevder dette. På grunn av sin lave alder har Hunte ennå ikke skrevet profesjonell kontrakt med London-klubben, men der i gården er man uansett fast bestemt på å overtale ham til å bli værende på Stamford Bridge. Dersom United skulle lykkes med å overbevise unggutten, vil Chelsea ha krav på overgangspenger – et såkalt «utviklingshonorar». Klubbene må selv bli enige om beløpet, men om det ikke lykkes å komme frem til en avtale, vil det hele bli opp til et uavhengig tribunal.07.55 Det franske magasinet Le10Sport hevder at Paris St. Germain er mer enn villige til å hente Nani over Kanalen. Hvis så er tilfelle er sjansen trolig stor for at United-vingens karriere snart tar en ny vending. Den ujevne 26 år gamle portugiseren synes uansett å være ute i Old Trafford-kulden, så et anstendig bud fra styrtrike PSG vil sannsynligvis bli tatt godt imot. Som nevnt tidligere i høst var Nani allerede på sensommeren på nippet til å forlate Old Trafford. Da var United angivelig enig med Zenit St. Petersburg om en overgang verdt £25 millioner. Det hele strandet imidlertid da russerne ble stilt overfor spillerens personlige lønnskrav.

Torsdagens rykter:

10.40 Real Madrids tyske midtbanespiller Mezut Özil, sies å være bare sånn passelig fornøyd med tingenes tilstand. Etter Luka Modrics ankomst til Santiago Bernabeu, er han ikke lenger noe førstevalg i Jose Mourinhos startellever, og ifølge The Sun er han nå inne i en prosess der han vurderer sin fremtid i klubben. Samme kilde melder at Sir Alex Ferguson, som er på jakt etter en etterfølger til Paul Scholes, har bedt om å bli holdt underrettet om situasjonen. Dersom Real skulle gå med på å selge den tidligere Werder Bremen-spilleren, påstås det at de ønsker det dobbelte av de £12 millionene de la ut for to år siden. 24-åringens lønnsbetingelser – £110.000 i uken – bør også passe godt inn i betalingsstrukturen på Old Trafford, mener The Sun.

Onsdagens rykter:

09.45 The Mirror skriver i dag at United visstnok leder an i kappløpet om St. Etiennes 18 år gamle midtstopper, Kurt Zouma, en spiller klubben har fulgt i alle fall siden august. Sir Alex planlegger nå å invitere den franske tenåringen til Manchester for å overvære en kamp på Old Trafford og ta en titt på klubbens øvrige fasiliteter. St. Etienne sies å være villige til å selge for et beløp rundt £9 millioner. P.S.: Også Manchester City skal ha følere ute etter Zouma.09.30 Wigan Athletic sies å vurdere et fremstøt mot Manchester United, med sikte på å overtale rødtrøyene til å sende chilenske Angelo Henriquez til DW Stadium på lån. Ifølge The Mirror ivrer Wigan-manager Roberto Martinez etter å gi den 18 år gamle spissen muligheten til førstelagsspill, og håper at United går med på å låne ham ut fra januar og ut sesongen. Angelo Henriquez skrev under for United den 31. august. Han har én landskamp og like mange mål for Chile, men har ennå ikke spilt førstelagsfotball på Old Trafford.

Tirsdagens rykter:

18.45 De siste dagene har sagaen om Wesley Sneijder fått nytt liv. Siste nytt i saken er derimot at Inters bitre rivaler AC Milan skal være villige til å bla opp for nederlenderen i januar sier TalkSport. Selv om dette ikke virker meget sannsynlig kan nok ikke United regne med å være det eneste laget som er interessert om midtbanemaestroen vil bytte beite i januar.

14.15 Agenten til PSV-spiller Kevin Strootman, Chiel Dekker, innrømmer overfor talkSport at Manchester United har forhørt seg om klienten, og at spilleren selv sikter mot en sommerovergang til Premier League. Den 22 år gamle sentrale midtbanespilleren har i lengre tid blitt nevnt i forbindelse med United-interesse, uten at dette har blitt bekreftet av noen av partene. Inntil nå.

08.20 The Mirror mener å vite at United er beredt til å legge inn bud på Torinos 24 år gamle forsvarsspiller Angelo Ogbonna. Italieneren anses ifølge avisen som den ideelle langtidserstatter for en aldrende Rio Ferdinand, men likevel ventes det ikke noe alvorlig fremstøt før til sommeren.

08.05 I helgen viste han seg frem på Old Trafford, og nå er han aktuell for en januarovergang. Daily Telegraph melder i dag at QPRs offensive midtbanespiller, Adel Taarabt, følges nøye av Manchester United. Og ikke bare det. Klubben hevdes også å vurdere et bud på £12 millioner. Et beløp i den størrelsesorden mener man vil kunne friste den nyansatte Rangers-manageren Harry Redknapp til å selge. ‘Arry kommer ventelig til å kaste seg ut på overgangsmarkedet så snart desember blir til januar, og da vil £12 millioner på baklommen ganske sikkert være en kjærkommen ressurs.

07.45 Sir Alex Ferguson skal ha gjenoppfrisket interessen for Evertons venstreback Leighton Baines. Grunnen er, ifølge Mail Online, at Ferguson har innsett at han kjemper en tapt kamp for å hente Chelseas Ashley Cole til Old Trafford. Som vi husker var Leighton Baines et av sommerens heteste rykter. Det var nærmest opplest og vedtatt at han ville bli United-spiller før augustvinduet stengte. Men så, helt ut av det blå, dukket Alexander Büttner opp, og dermed ble det helt stille rundt Everton-backen.

Mandagens rykter:

19.45: I løpet av helgen har United også blitt aet til Wilfried Zaha. 20-åringen har hatt en kanonstart på sesongen for Crystal Palace, og det spekuleres i om Sir Alex vil hente talentet for svimlende £20 millioner. Siste nytt er derimot at Ian Holloway vil beholde unggutten ut sesongen – i alle fall om de vil være med i kampen om opprykk til Premier League.

15.30: Borussia Dortmund vurderer å ikke selge superspiss Robert Lewandowski til sommeren. Den polske spissen er blitt sterkt koblet til United, spesielt før kjøpet av Robin van Persie, men nå sier tyskerne at det kan være større verdi for dem å beholde ham ett år til for så å miste ham gratis, enn å selge ham for en brukbar penge til sommeren.

12.00: Wesley Sneijder har fått beskjed om at han ikke kommer til å spille for Inter igjen så lenge han ikke blir enig med klubben om en ny kontrakt. Inter krever nemlig at han godtar et lønnskutt. Ifølge Daily Mail har det visstnok skapt ny interesse hos United. Nå skal det sies at det ikke er en av Daily Mails United-journalister som har skrevet saken, og hvis man også legger til at United kjøpte Shinji Kagawa i sommer så virker det i utgangspunktet som dette ikke er noe annet enn det høres ut som – et vilt rykte.

08.10: The Suns United-journalist, Neil Custis, skrev søndag at Pep Guardiola kommer til å si nei til Roman Abramovich. Dette fordi han ønsker å erstatte Sir Alex i United når han en dag gir seg. Guardiola, som vant alt med Barcelona, har et friår fra fotballen akkurat nå, men en venn av spanjolen sier at Guardiola er innstilt på å vente enda ett år på at Sir Alex skal gi seg – hvis det er det som skal til.

Powered by Labrador CMS