SAF hyller VdS

Sir Alex var fra seg av begeistring over Edwin van der Sars heltemodige innsats under straffekonkurransen.

Publisert Sist oppdatert

Når hollenderen reddet forsøkene fra Claudio Pizarro, Frank Lampard og Shaun Wright-Phillips, var resten opp til Rio Ferdinand, Michael Carrick og Wayne Rooney. Når alle de tre overlistet Petr Cech var straffekonken over.

"Edwin var absolutt fantastisk," sa Sir Alex til Sky Sports. "Han utnyttet sin erfaring, og det betalte seg for oss.

"Det er alltid tilfredsstillende å vinne, uansett hvilken konkurranse man deltar i. Det ble en tøff kamp, og varmen gjorde sitt.

"Jeg synes ikke noen av lagene spilte opp mot sitt beste, men slik blir det gjerne i disse Community Shield-kampene. De brukes som springbrett foran alvoret som starter helgen etter.

SAF mente ellers at kampen som sådan var jevnspilt, men at treningsutbyttet var det viktigste av alt.

"Spillemessig var det ikke så mye som skilte de to lagene, men vi skapte de beste scoringssjansene.

"Det ble også en skikkelig treningsøkt, og det er det viktigste for oss. Mange av spillerne er slitne, men denne kampen vil ha hevet dem en god del formmessig. Da tenker jeg både i forhold til tempo og det som ellers skal til for å vinne fotballkamper.

Manageren går ikke med på at seieren på Wembley vil ha noen betydning for det som vil skje utover i sesongen.

"Nei, listen er ikke lagt på bakgrunn av dette resultatet. Jeg tror hele landet vet med seg selv hvem som kommer til å kjempe om tittelen. Selv tror jeg at Arsenal og Liverpool vil spille en større rolle denne sesongen, og det kan godt hende at det vil være til spillets beste," sa SAF etter Wembley-triumfen.

Kilde: ManUtd.com

Powered by Labrador CMS