Andreas frykter at presse og fans vil vende seg mot David Moyes.

Jakter sitt første trofé

PREVIEW: David Moyes har muligheten til å ta sitt første trofé som United-manager under Community Shield søndag.

Publisert Sist oppdatert

Søndag ettermiddag er det duket for Community Shield hvor Manchester United møter Wigan Athletic på Wembley Stadium. Etter å ha vært under ledelse av Sir Alex Ferguson siden 1986, gjøres det nå klart til en ny æra under David Moyes på Old Trafford.

Søndag møter de regjerende ligamesterne et Wigan-lag fullt av pågangsmot etter en fantastisk start i Championship med en 4-0-seier over Barnsley forrige helg. Sist lagene møtte hverandre var første nyttårsdag hvor Javier Hernandez og Robin van Persie sørget for 4-0-seier på DW Stadium med to mål hver, og United fikk en luke på hele syv poeng i toppen av tabellen.

Wigan

Manchester City v Wigan Athletic - FA Cup Final
Wigan Athletic vant FA-cupen mot Manchester City i mai.

Roberto Martinez var mannen som ledet Wigan til cupgull tidligere i mai mot Manchester City, hvor Ben Watson sørget for kampens eneste mål. Kun få dager senere rykket de ned fra Premier League for første gang i klubbens historie.

Da Martinez takket ja til å overta etter David Moyes i Everton, ble Owen Coyle ansatt som ny manager på DW. Coyle har gjort flere utskiftninger og endringer i stallen i løpet av sommeren, og Wigan fremstår som et nytt lag. Forrige helg fikk de, som tidligere nevnt, en positiv start i Championship da de vant hele 4-0 mot Barnsley på Oakwell.

Leon Barnett og Emmerson Boyce var begge solide i kampen mot Barnsley, og er forventet i startelleveren søndag. Men Wigan må klare seg uten kaptein Gary Caldwell som er ute med en hofteskade, samt Ivan Ramis (kne) og Thomas Rogne (rygg).

Manchester United

David Moyes har fått en svært utfordrende start på Old Trafford som United-manager. Skotten har ennå ikke lyktes med store signeringer i overgangsvinduet, og han har i tillegg måtte hanskes med usikkerheten angående Wayne Rooneys fremtid i klubben.

Søndagens kamp derimot handler om å feire de to klubbenes prestasjoner forrige sesong, og Moyes kan glede seg til endelig å se troppen sin i full aksjon. Til søndagens kampprogram har Moyes uttalt følgende i forbindelse med kampen:

– Wigan har fullt fortjent sin plass. …Jeg forventer å møte et nytt Wigan-lag, men vi skal gi dem den respekten de fortjener.

– Vi møter et lag som allerede har spilt på Wembley og vunnet to ganger, ikke bare cupfinalen, men også semifinalen. Vi tar derfor ingenting for gitt.

inni_sak_rooney_foerer_ball_large
Wayne Rooney har pådratt seg en skulderskade, og dermed utelatt av søndagens tropp.

Det ble ikke holdt noen pressekonferanse fredag i forbindelse med søndagens kamp, og grunnen til dette skal være at Moyes er lei av alle spørsmålene rundt Rooney-sagaen. United-manageren mener han har snakket nok om saken i løpet av de siste månedene. Lørdag kveld ble det også bekreftet at Rooney har pådratt seg nok en skade, denne gangen i skulderen, og er dermed ikke med i troppen som møter Wigan.

Under Rio Ferdinands testimonial fredag kveld stilte Moyes med en forholdsvis svak tropp, og man kan stille seg spørsmålet om spillere som Nemanja Vidic, Rafael, Patrice Evra og Robin van Persie ble spart med tanke på Community Shield. Moyes kommer nok uten tvil til å stille med den sterkeste troppen han har tilgjengelig, og det skal bli interessant å se om ungguttene Januzaj, Lingaard og Zaha, som har imponert stor i sommer, får spilletid.

Nani og Jonny Evans er begge usikre etter at de fikk seg en smell under treningskampen mot AIK tidligere i uken. Ellers er Darren Fletcher fremdeles ute med sykdom, og Nick Powell har en leggskade.

Dommeren

Mark Clattenburg er mannen som skal dømme oppgjøret på Wembley Stadium.

Dette blir fjerde gangen 38-åringen er hoveddommer på Wembley. Tidligere har han dømt ligacupfinalen i 2012, samt to kamper i fjorårets OL, deriblant finalen.

Clattenburg får med seg Mike Mullarkey og Scott Ledger på linjene, mens Michael Oliver får oppgaven med å holde ro og orden i sin rolle som fjerdedommer.

Kampen spilles på Wembley Stadium søndag kl.15:00 skandinavisk tid.  Kampen sendes på TV2 Sport Premium. Du kan også følge kampen via liveoppdateringer her på united.no.

Powered by Labrador CMS