Juan Matas Common Goal feirer år

Vi gratulerer Common Goal med jubileum.

Publisert Sist oppdatert

Juan Mata er kanskje den eneste United-spilleren som er jevnt over godt likt av alle fotballsupportere i England.

Og i verden, for den saks skyld.

Det er heller ikke rart. Den sympatiske spanjolen gjør ikke mye ut av seg utenfor fotballbanen – klager aldri – og gjør faktisk en reell innsats for å gjøre verden til et bedre sted.

Derfor ble han Common Goals frontfigur for nøyaktig ett år siden. 

Common Goal ble opprettet av Jürgen Griesbeck, som ønsket å finne en bro mellom fotball og samfunnsendring. Lanseringen skjedde for ett år siden, og det var Juan Mata som lanserte det hele.

Løsningen ble at fotballspillere skulle gi én prosent av lønnen sin til organisasjonen. Det høres kanskje ekstremt lite ut, men tatt i betraktning hva fotballspillere på øverste nivå tjener, blir det faktisk en god sum til slutt. 

MED: UEFA-presidenten er en av de som støtter Common Goal.

Som det blir poengtert i The Telegraph: Premier League-klubber har så langt denne sommeren brukt 1 milliard pund på spilleroverganger. Hadde samtlige klubber i England nå vært med på tiltaket, hadde det generert 10 millioner pund til veldedighet.

Det er mye penger. 

Common Goal er sammensatt av over 120 forskjellige veldedige organisasjoner, som opererer i 80 land. I overkant av to millioner barn med forskjellige utfordringer får nå hjelp av Common Goal.

Juan Mata har fått med seg mange profilerte spillere, trenere og personer tilknyttet idretten med seg på laget.

– Jeg takker Aleksander Čeferin dypt for tilliten han viser Common Goal, og jeg kan bare applaudere gesten hans, og være enig i hans sterke overbevisning om at fotball kan bidra til å skape en bedre verden, sa Juan Mata da det ble klart at UEFA-presidenten ønsket å støtte organisasjonen. 

Mats Hummels er med.

Shinji Kagawa er med.

I mai ble Nordsjælland den første klubben hvor samtlige ansatte støttet prosjektet. 

MED: Tidligere United-spiller Shinji Kagawa støtter Common Goal.

I tillegg til dette er det over 50 andre fotballspillere fra hele verden, herrer og kvinner, som har sluttet seg om Common Goal.

Til tross for dette, og hvor unektelig enkelt det er for fotballspillere å bli en del av organisasjonen, så er Juan Mata fortsatt den eneste spilleren på Uniteds herrelag som er en del av Common Goal.

På kvinnesiden er United representert ved Siobhan Chamberlain.

Vi håper at flere United-spillere melder seg på!

Powered by Labrador CMS