– Mourinho elsker disse kampene

Juan Mata snakker om Common Goal, men snakker også om hvor viktig lørdagens kamp mot Liverpool er for alle i Manchester.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere fredag formiddag kunne vi meddele at Juan Mata stadig oppfordrer medspillere til å bli en del av Common Goal-kampanjen.

Saken er grei nok; Matas ønske er at fotballspillere skal donere ett prosent av lønnen sin til veldedighet. Så langt har responsen fra kollegene vært så som så, men dette skal være i ferd med å endre seg.

– Jeg er nemlig overbevist om vi kommer til å få med oss massevis av spillere fra hele verden. Og fra England? Forhåpentligvis fra neste uke av, sa Uniteds initiativrike spanjol.

Setter Liverpool-kampen i perspektiv

Det er ingen tvil om at lørdagens oppgjør er blant de viktigste – om ikke det viktigste oppgjøret over en hel sesong i Premier League.

Dette er vår sympatisk spanjol naturligvis enig i, men en tur til Mumbai i India satt ting i perspektiv.

– Fotball er en viktig ting for mange, men her snakker vi om livet. Mange mennesker går gjennom livet sitt uten å like fotball, men de lever lykkelige liv uten å bry seg om hvordan det går med United eller Liverpool, sa Mata til ESPN.

– Mourinho elsker disse kampene

Lørdag venter Liverpool på Anfield, til det som blir Mourinhos første store test denne sesongen. Mata har opplevd opp- og nedturer på denne banen, men høyest står nok 2-1-seiren hvor spanjolen sto for begge målene.

– Den første kampen (3-0 i 2014, David Moyes) tapte vi. Heldigvis har vi slått tilbake, og i min tid som United-spiller har vi vunnet mer enn vi har tapt mot Liverpool. Da jeg kom var klubben i en vanskelig periode, men kampen på Anfield hvor jeg scoret to mål var herlig.

Saken fortsetter under Twitter-videoen.

– Det jeg kan fortelle deg, er at Mourinho elsker disse kampene. Vi føler det. Det smitter over fra han. Vi forbereder oss alltid godt til kamper, vi ser mange videoer, det har vi gjort nå og. Men du føler at han (Mourinho) virkelig liker disse kampene.

– Det er spesielt å møte Liverpool, om det er på Anfield eller Old Trafford. Du føler det på gaten, i media og på treningsfeltet. Helt siden mandag har kokken vårt gjentatt «slå de, slå de». Det er en spesiell kamp.

Vil vi få se Juan Mata i startoppstillingen til Mourinho lørdag?

Powered by Labrador CMS