12 år siden Spurs-comebacket

I mangel på arkivbilder fra oppgjøret så passer det vel med en illustrasjon om hvordan humøret til Ferguson nok ble etter hvert i kampen.

til_inni_sak_beckham_og_veron
Uniteds to siste målscorere, her fra sesongen etter.

For du verden for en kamp som ble spilt den 29. september i 2001. United besøkte White Hart Lane, og ble utspilt i førsteomgang. Dean Richards, Les Ferdinand og Christian Ziege gjorde at det stod 3-0 til pause til hjemmelaget, og det var vanskelig å se hvordan et tafatt United skulle kunne slå tilbake. Ryan Giggs var ikke med til denne kampen, han satt hjemme, og han skrudde av TV-en.

Det skulle han ikke gjort. Ferguson gav spillerne tilbake troen i pausen, og det tok ikke lang tid før Andy Cole reduserte. Med litt over en halvtime igjen reduserte Laurent Blanc ytterligere etter en strålende slått corner av David Beckham. Blancs første mål for Manchester United. Ruud van Nistelrooy kunne ikke score færre mål enn Blanc, så det var ingen overraskelse at det var han som i det 72. minutt headet inn utligningen. Det var på dette tidspunktet Giggs ble informert av en kompis om hva som foregikk, slik at han kunne skru på igjen TV-apparatet. Noen minutter senere scoret Juan Sebastián Verón med en kald avslutning for United, og kampen var snudd. For å pynte litt på resultatet satte David Beckham inn Uniteds femte også. 5-0 i andreomgangen, 5-3-seier til sammen, og en opphentning som ikke er så lett å glemme.