På bedringens vei

– Jeg tror jeg bare mister starten av sesongen, sier en optimistisk Darren Fletcher.

Publisert Sist oppdatert

Darren Fletcher måtte ta pause fra fotballen mellom desember 2011 og sommeren 2012 på grunn av den kroniske tarmsykdommen ulcerøs kolitt. 29-åringen gjorde comeback foran starten av forrige sesong, men i desember 2012 måtte han nok en gang ta en pause grunnet sykdommen, og har vært ute siden.

Det ser heldigvis ut som om det er lys i enden av tunnelen for skotten, og på spørsmål om han snart vil være tilbake på banen kommer han med gode nyheter.

– Forhåpentligvis ikke altfor lenge etter sesongstart, sier Flethcer til BBC Radio 5 Live. – Jeg tror jeg bare mister starten av sesongen.

COMEBACK? Darren Fletcher håper å snart være tilbake på fotballbanen. Her fra bortekampen mot Galatasaray høsten 2012.
COMEBACK? Darren Fletcher håper å snart være tilbake på fotballbanen. Her fra bortekampen mot Galatasaray høsten 2012.

Mannen med 312 kamper for United forteller at sykdommen påvirker alle sider ved livet, men at han er på bedringens vei og trener godt.

– Jeg har hatt det i fem år, og har slitt med å kontrollere det de siste tre årene. Det har stor innvirkning på hverdagen, for ikke å snakke om fotballen. Medisinering hjalp meg ikke, og operasjon var det eneste alternativet både hvis jeg skulle ha en fremtid på fotballbanen og ha god livskvalitet fremover.

– Det går bra nå. Det medisinske teamet og kirurgen tar fortsatt vare på meg. Alt går etter planen og jeg er ikke så langt unna nå.

– Jeg trener på egenhånd. Jeg har ikke fått grønt lys til å delta på kontaktdelen av fotballtreningene, men jeg løper selv og gjør andre fysiske aktiviteter, og jeg føler meg bra. Forhåpentligvis kan jeg begynne delta på fotballtreninger i løpet av de neste ukene og begynne på comebacket, noe det ser lyst ut for.

Fletcher hadde opprinnelig et håp om å bli klar til Skottlands kamp mot England på Wembley 14. august, men har måttet innse at den kommer for tidlig.

Powered by Labrador CMS