Marcus Rashford: Terningkast 6

VM-BØRSEN: Vår vurdering av innsatsen til Lingard og Young – og straffetaker Rashford!

Publisert Sist oppdatert

Colombia – England 1-1 (3-4 i straffekonkurransen)

Åttendedelsfinale, Spartak Stadium

Mål: 0-1 Harry Kane (str. 57.), Yerry Mina (90+3.).

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Jesse Lingard

Minutter: 120

Helhetsinntrykk: Frisk før pause, gode og smarte bevegelser. Ikke like synlig etter hvilen, men jobber utrettelig gjennom hele kampen.

Verdt å vite: Det er duket for et nytt United-møte i kvartfinalen. Der venter nemlig Victor Lindelöf og Sverige.

Vurdering: Frisk på et England-lag som koblet grepet tidlig i kampen. Viste  fotballklokskap og overblikk etter drøye kvarteret da han spilte fri Kieran Trippier som fant Harry Kane i boksen.

I konstant bevegelse og rotasjon med Dele Alli og Raheem Sterling de første 20 minuttene da England tidvis hadde Colombia på gyngende grunn.

Lingard var veldig treffsikker med pasningene, spesielt i angrep, men brant 1. omgangs beste mulighet på overtid, da han blåste skuddet fra ca. 15 meter over mål.

United-vingen var involvert i en heftig krangel da Barrios brukte hodet og skallet til kjeven til Jordan Henderson. Lingard tente på alle pluggene som nærmeste tilskuer, men klarte heldigvis å besinne seg nok til ikke å miste hodet helt i situasjonen der Colombia skulle vært redusert til ti mann.

Lingard ble mer usynlig etter hvert, men hadde flere helhjertede løp som dessverre ble resultatløse. Pådro seg et heller unødvendig gult kort, men spiller med stadig større selvtillit og autoritet.

Måtte fokusere på defensive oppgaver utover i ekstraomgangene da Colombia ble det førende laget. Fikk nesten en gylden mulighet syv minutter før slutt, men innlegget fra Vardy nådde aldri frem, verken til Lingard eller innbyter Marcus Rashford som ventet på bakerste stolpe.

Lingard var blant spillerne som orket mest i kraftprøven som ekstraomgangene ble, men ble samtidig skadelidende da hele England ble jagende etter ballen. 

Vurdert av: Bjarte Valen.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Ashley Young

Helhetsinntrykk: Gjør jobben sin. Rett og slett.

Verdt å vite: England har ikke vært i en VM-semifinale siden 1990. Kanskje er dette året? Nå venter Sverige i kvartfinalen.

Vurdering: Det var høy temperatur på Spartak Stadium i Moskva.

Dommeren mistet etter hvert helt kontrollen, og en rekke spillere endte opp med å bruke en del tid på å kjefte på han, men Ashley Young så ut til å holde hodet kaldt.

De gangene han var involvert i de mange diskusjonene, så var det gjerne for å få dratt en England-spiller bort fra situasjonen før noe skjedde.

Kanskje hadde Colombia også trengt en Ashley Young?

Det kunne de sikkert gjort på banen også, for da ville de kanskje hatt bedre dødballer. Youngs dødballer var nemlig ganske gode, selv om det ikke ble uttelling denne gangen.

Han hadde noen fine pasninger gjennom ledd, og noen gode offensive løp, men utmerket seg heller ikke veldig. Samtidig hadde han også ganske god kontroll defensivt, og hadde et bra samarbeid der med Harry Maguire.

Han haltet litt da han ble byttet ut, men prestasjonen var ikke særlig haltende utenom det at han var litt tom for krefter den tiden han spilte av første ekstraomgang.

Så lenge han er spilleklar, så spiller han mot Sverige.

Sosiale medier:

Vurdert av: Håkon Aaberge.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Marcus Rashford

Helhetsinntrykk: Scoret et herlig straffespark!

Verdt å vite: England hadde aldri vunnet på straffesparkkonkurranse i et VM-sluttspill før. Det var på tide!

Vurdering: Spilte egentlig for lite til å bli vurdert, men for et deilig straffespark han slo til med nå som England endelig vant en straffekonkurranse. Rashford var ikke fødd da England sist vant en straffesparkkonkurranse i et stort mesterskap, i 1996. Vi gir ham sekseren, i full viten om at det er godt betalt!

Vurdert av: Håkon Aaberge.

– PLEASE, ikke gjør som meg i 1996.

VIDEO:

(Takk til TV 2 for bildene.)

Powered by Labrador CMS