Våre vurderinger om laget mot Brugge

BRUGGE: Victor Lindelöf er tilbake etter sykdom og går rett inn på et tilnærmet toppet lag mot Brugge.

Publisert Sist oppdatert

Det ble treff på 10 av 11 mot Chelsea og den eneste spilleren vi bommet på var Victor Lindelöf som måtte melde forfall i siste liten med sykdom og ble erstattet av Eric Bailly.

Nå er svensken tilbake og vi tror han går rett inn på laget.

Manchester United:

Marcus Rashford og Paul Pogba er begge fremdeles ute med skader, og Solskjær bekreftet på onsdagens pressekonferanse at Rashfords skade var verre enn først antatt.

United-manageren sa også at Pogba ikke er i nærheten av å trene for fullt med resten av laget, men heldigvis nærmer det seg comebackfor Scott McTominay, Axel Tuanzebe og Timothy Fosu-Mensah  selv om kampen mot Brugge kommer i tidligste laget.

NÆRMER SEG EN RETUR: Scott McTominay trener for fullt igjen, men rekker ikke kampen mot Brugge.

For en sjelden gangs skyld har Manchester United ikke lagt ut den hele og fulle troppen som har reist til en bortekamp i Europa dagen før selve kampen.

Likevel vet vi at Scott McTominay og Mason Greenwood begge ble igjen i Manchester, mens begge nykommerne Bruno Fernandes og Odion Ighalo er med til Belgia.

____________________________________________________________________________________________________________

Sergio Romero – Har stått fire av Uniteds seks Europa League-kamper denne sesongen og har holdt nullen alle gangene. Får fornyet tillit i denne kampen.

Aaron Wan-Bissaka – Det er fristende å tenke at Diogo Dalot burde få sjansen her, men nå er det utslagsrunden som gjelder og vi tror ikke Solskjær vil ta noen sjanser med den bakre fireren. Stor kamp mot Chelsea, spiller på ny her.

Victor Lindelöf – Måtte stå over mot Chelsea, men går rett inn på laget igjen mot Brugge.

Harry Maguire – En solid opptreden på Stamford Bridge som ble kronet med Maguires første ligamål. Leder troppene på Jan Breydelstadion.

SOLID: Kaptein Harry Maguire var bunnsolid mot Chelsea. Vi tror han leder United-laget også mot Brugge.

Luke Shaw – Har egentlig fungert best som en tredje midtstopper når United har spilt med tre bak og vingbacker. På pressekonferansen sa Solskjær at det var en fordel å kunne ha flere taktiske formasjoner å støtte seg til, men påpekte samtidig at en bakre treer er en uvanlig formasjon for United. Vi tror Brandon Williams spares til helgen.

Fred – Et av lyspunktene denne sesongen og har blitt en helt sentral brikke på midten.

Nemanja Matic – Et noe usikkert kort all den tid han spilte 90 minutter og vel så det mot Chelsea. Tåler beina en ny runde med 90 minutter allerede nå? Vi tror det, mye takket være grovjobben Bruno Fernandes gjør.

Bruno Fernandes – Har spilt seg rett inn på laget og inn i hjertene til United-fansen. Strålende mot Chelsea og Solskjær vil trolig benytte de mulighetene han nå har til å få samkjørt portugiseren med resten av laget.

Juan Mata – Fikk hvile mot gamleklubben Chelsea. Har startet fire av fem Europa League-kamper denne sesongen og får sjansen på ny her.

NY SJANSE: Juan Mata har spilt fire Europa League-kamper fra start denne sesongen for Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Vi tror den femte kommer mot Brugge.

Andreas Pereira – Det logiske valget på venstrekant ville enten vært Daniel James eller Anthony Martial, sistnevnte dersom Odion Ighalo spilte fra start, men Pereira var United-spilleren som stilte på pressekonferansen og det er som regel endbetydende med at han starter.

Anthony Martial – Ole Gunnar Solskjær sa at han ikke hadde bestemt seg for om Odion Ighalo ville få sjansen fra start, men vi tror han har litt for spinkelt treningsgrunnlag til å få den tilliten. Dermed blir det en ny kamp på topp for franskmannen ettersom Mason Greenwood er uaktuell.


Alternativene:

David de Gea er med troppen til Belgia, men Sergio Romero har knapt gjort en eneste feil de gangene han har stått og får ny tillit i Belgia.

Phil Jones og Eric Bailly trente begge for fullt, men vi tviler på om Solskjær kaster noen av dem inn her om både Lindelöf og Maguire er klare. Jones er for ustabil og Bailly spilte sin første ligakamp på nesten ti måneder mot Chelsea og må matches forsiktig.

Jesse Lingard og Daniel James er begge alternativer på kant, men begge er ute av form. Begge kan imidlertid bli jokere fra benken. Diogo Dalot kan få plassen på høyreback om Wan-Bissaka hviles, men vi tviler på at det skjer.

Axel Tuanzebe rekker neppe denne kampen og vi tror Brandon Williams spares til søndagens dyst mot Watford. Odion Ighalo kommer til å få flere minutter enn han gjorde mot Chelsea, men starter neppe allerede nå.

Brugge

Dette er laget Brugge benyttet i siste kamp mot Waasland-Beveren:
Mignolet, C Mata, Mechele, Ricca, Diatta, Vormer, Rits, D Ketelaere, Sobol, Krmenčík, Schrijvers.

United.no har snakket med tidligere Club Brugge-spiller, Rune Lange, som forteller at Krépin Diatta ikke kommer til å starte grunnet en skade. Klubbens beste spiller, Hans Vanaken, har et brudd i armen og spiller med gips. Han startet ikke forrige kamp, men skal etter hva Lange forstår starte mot United.

Les vårt intervju med Lange her.

Det er kun kapteinen Ruud Vormer som er igjen fra de elleve som startet mot United i Champions League-kvalifiseringen høsten 2015 da United vant 4-0.

Den gangen var Philippe Clement Brugges assistenttrener. 

Powered by Labrador CMS