Ryktesaker, uke 48

Interesse for Arsenal-duo.

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Lørdag 2. desember:

10.15: Bryan Swanson i Sky Sports skriver at United er interesserte i den tyske midtbanespilleren Leon Goretzka.

Schalke-spilleren har blitt omtalt som et enormt talent, og står med seks mål på ni landskamper for Tyskland i kalenderåret 2017.

Spillerens kontrakt går ut etter sesongen.

09.34: Vanligvis velinformerte James Ducker i Daily Telegraph skriver at Mourinho er interessert i å hente Mesut Özil til Manchester United ved sesongslutt, etter at tyskerens kontrakt har gått ut.

United foretrekker altså å vente til sesongslutt heller enn å betale £20/25 millioner i januar, men dette kan endre seg hvis andre klubber formaliserer sin interesse i januar står det i artikkelen, men Wenger vil uansett i så fall være mer interessert i å selge Özil til en utenlandsk klubb.

United er også interessert i Alexis Sánchez, skriver Ducker, men ser ut til å akseptere at chilenerens plan er å signere for byrival City.

Mourinho ble også spurt om Özil-situasjonen på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse. Les hva han svarte her.

Fredag 1. desember:

21.47: Det har vært mange Ander Herrera-rykter denne høsten, selv om de fleste pålitelige kilder har hevdet at Herrera gjerne vil bli i United.

I spanske medier har det gjerne vært gjort et poeng utav at kontrakten hans går ut neste sommer, selv om det har vært åpenbart at United uansett om Herrera blir eller ikke, kom til å forlenge kontrakten ved hjelp av en forlengelsesopsjon.

Nå har Marca også omsider nevnt dette, og skriver om det som om at en offisiell annonsering nærmest vil ta livet av ryktene, og Sport Witness har oppsummert det hele.

07.50: The Sun melder at Manchester United er i ferd med å klargjøre et bud på £31 millioner for Atalantas 22 år gamle midtbanespiller Bryan Cristante.
Den unge italieneren er utlånt fra Benfica, men Atalanta har opsjon på å hente ham på permanent basis for £10 millioner innen sesongslutt.
Det antydes at Serie A-klubben kan komme til å utløse denne opsjonen før de umiddelbart selger ham videre til United for tre ganger innkjøpspris.

I tillegg til United, skal Juventus, Inter og Atletico Madrid alle være lystne på kjøp av 22-åringen, men ingen av de tre sistnevnte skal være villige til å hoste opp Atalantas forlangende.
Cristante, som landslagsdebuterte for Italia i høst, sies selv å være lysten på en overgang til United, hvor han i så fall vil få spille sammen med Paul Pogba — et av hans store idoler.

Torsdag 30. november:

18.00: United skal være villig til å selge Luke Shaw for 20 millioner pund i januar, skriver Daily Mail. I så fall betyr det et tap på 11 millioner pund for den 22 år gamle venstrebacken. Newcastle har vært interessert, men da mest med tanke på en låneavtale.

16.00: David de Gea er ikke lengre interessert i en overgang til Real Madrid, skriver spanske El Confidencial. Ifølge avisa skal han ha sagt til agent Jorge Mendes: «Real Madrid? Jeg er keeper for Manchester United og Spania. Hva mer skulle jeg ønske?». Det skrives også at han trives i Manchester, og at han føler stor tillit både fra klubben og fansen.

Se også – Guillem Balague snakker til united.no om Reals interesse i De Gea.

08.35: Real Madrid-president Florentino Perez skal ha advart David De Gea om at det eksisterer «en siste frist», og at han vil bli vraket fra klubbens planer dersom det ikke blir noe av en overgang til sommeren.
Da vil den spanske hovedstadsklubben i så fall snu ryggen til Uniteds fenomenale sisteskanse og isteden konsentrere keeperjakten om Chelseas Thibaut Courtois. Det er Diario Gol (via The Mirror) som melder dette.

08.20: Manchester United ønsker etter alt å dømme å utløse forlengelsesopsjonen  på ett år i Ashley Youngs kontrakt, for derved å sikre at tomålsscoreren fra tirsdagens kamp på Vicarage Road blir på Old Trafford ut 2018/19-sesongen.
Ifølge Daily Mail jobber imidlertid den 32 år gamle Youngs representanter for å skaffe sin klient ytterligere ett år i klubben.

07.55: Enda en sesong for Zlatan Ibrahimovic? The Suns Martin Blackburn hevder at supersvensken kan komme til å gjøre opp for de syv månedene han har vært ute av laget ved å forlenge sitt opphold på Old Trafford.
Zlatans nåværende kontrakt utløper ved sesongslutt, men ifølge Blackburn er det  nå duket for samtaler om en ny avtale ut på nyåret en gang.

07.50: Daily Mail skriver (det skjedde riktignok for et par dager siden) at United og City følger med på Sevilla-forsvareren Clément Lenglet.
Den 22 år gamle franskmannen sies å være sterk, hurtig og rolig med ballen i beina. Han spiller normalt midtstopper, men kan også spille venstreback.
Lenglets kontrakt utløper først i 2021, men han har, ifølge kilden, en utkjøpsklausul pålydende £28 millioner.

Onsdag 29. november:

17.28: De fleste er vel ganske lei av David de Gea-oppdateringer i denne spalta, men Keylor Navas gjorde en feil i tirsdagens cupkamp som nesten sendte Real Madrid ut av turneringen, og dermed kom det selvsagt en keepersak i dag.

Daily Mail skriver at De Gea er en av tre målvakter Real Madrid vurderer. De kan gå for Kepa Arrizabalaga allerede i januarvinduet (noe som i så fall kanskje vil bremse ned på De Gea-ryktene), og hvis ikke det skjer, så blir både De Gea og Thibaut Courtois sett på som oppnåelige mål for sommeren.

Slik sett kan det kanskje være en fordel om Navas gjør feil, om det kan presse frem en overgang allerede i januar? Det er ikke godt å si. Det som derimot er sikkert, er at De Gea-ryktene vil dukke opp med jevne mellomrom også videre.

15.30: James Robson i Manchester Evening News skriver at United-ledelsen ikke ville godta 49-millionerpund-kjøpet av Ivan Perisic i sommer fordi det ville betydd en investering på ca. 90 millioner pund på spillere som er ganske så gamle, og fordi de ville Martial flere sjanser.

Tirsdag 28. november:

13.35: Borussia Dortmund og Barcelona skal være svært interesserte i Uniteds stjerneskudd Angel Gomes, skriver The Sun. Unggutten har så langt ikke kommet til enighet med United om en ny kontrakt og det skal være en gryende frykt i United for at Gomes kan forlate klubben. 17-åringen debuterte for Uniteds førstelag i den siste Premier League-kampen mot Crystal Palace sist sesong da han kom inn for Wayne Rooney og ble den yngste førstelagsspilleren siden Duncan Edwards til å spille for United. Gomes har vært i United siden han var seks år gammel.

13.05: Arsenal-manager Arsene Wenger har gjort det klart at verken Alexis Sanchez eller Mesut Özil vil forlate klubben i januar. De to spillerne har jevnlig blitt linket til de to Manchester-klubbene, men Wenger vil heller tviholde på de to spillerne og la dem gå gratis ved sesongslutt fremfor å forsterke konkurrentene i gullkampen i Premier League.

13.00: José Mourinho har mistet tålmodigheten med Luke Shaw, Daley Blind og Matteo Darmian og vil nå jakte en ny venstreback, skriver James Ducker i Telegraph. Ashley Young har levert en solid innsats på venstrebacken i de viktigste kampene, men Mourinho innser at veteranen ikke en en løsning for fremtiden og skal ha gitt Ed Woodward beskjed om hva han er på jakt etter.

08.00: Manchester United skal jakte minst fire spillere frem mot sommeren. Gareth Bale, Antoine Griezmann, Danny Rose og Mesut Özil kobles alle til klubben og José Mourinho mener at behovet for venstrebeinte spillere er stort, skriver lokalavisen Manchester Evening News.

Mandag 27. november:

10.00: Klassisk ryktesak etter en Premier League-runde der Danny Rose var utelatt fra Tottenham-troppen for andre gang på rad. Manchester Evening News skriver at vrakingen har gitt Manchester United nytt håp om at venstrebacken kan hentes til Old Trafford. Artikkelen er ikke skrevet av lokalavisens dedikerte United-journalist.

Vi tar samtidig med oss at Luke Shaw kobles til en overgang til Newcastle.

Powered by Labrador CMS