– Ikke still meg det spørsmålet!

Journalistene prøvde å få Mourinho til å svare om Özil og Guardiola, men ble servert mer latter enn tydelige svar.

denne saken videreformidlet vi alt fra den åpne delen av José Mourinhos pressekonferanse før kampen mot Arsenal, og her er alt fra den lukkede delen.

Hvordan ser det ut for Matic og Fellaini?
– Matic er tvilsom. Jeg håper han kan [spille], men jeg kan ikke garantere det. Han er valgt ut til å reise, slik at han kan kjenne etter hvordan han føler seg før kamp, se på oppvarmingen … jeg håper han kan spille! Jeg ønsker at han skal det, han ønsker det også, men jeg kan ikke garantere det. Og Fellaini reiser ikke med laget.

Hva synes du om dette Arsenal-laget, José?
– Veldig godt. Veldig godt. Jeg synes de forsvarer seg veldig godt – de forsvarer seg bedre enn de har gjort de siste årene. Jeg synes de har tilpasset seg bra til å spille med fem forsvarere. De er sterke. Og de har beholdt de gode kvalitetene offensivt med deres kreativitet og kombinasjonsspill med talentet til deres angrepsspillere. Så jeg synes de er et godt lag.

Dere tapte der i april, ditt første tap mot Wenger. Dropper du å telle med den siden dere stilte svekket?
– Nei, glem meg og Wenger. Glem historien.

MOURINHO: – Glem meg og Wenger.

Er du overrasket over at det har gått så langt at en av deres beste spillere, Mesut Özil, potensielt kan være tilgjengelig gratis i sommer?
– Det er fotball. Deres kontrakt går ut, Fellainis kontrakt går ut, det er andre viktige spillere i Europa i andre lag som har kontrakter som går ut. Noen ganger velger spillere å la det gå slik, noe som er en rettighet som de har. De gambler – tenk om en av disse spillerne får en alvorlig skade. Da er de sannsynligvis uten klubb neste sesong. Jeg skylder ikke på klubbene, for klubbene de prøver og prøver, men spillerne har retten til å gjøre dette, og noen ganger er det godt for dem! Noen ganger går de gratis, og de kan få høye lønninger, andre ganger gjør klubben som eier dem en ekstra innsats, og de får veldig høye lønninger der.

– Jeg snakker ikke om Alexis eller Özil, jeg snakker om den generelle situasjonen. Selv med oss managere! Noen av oss foretrekker å la kontrakten vår gå til det siste året, og så tar vi avgjørelsen om å forlate klubben eller bli. Det er en risiko for alle, men noen ganger er det verdt risikoen. Det er fotball. Den viktigste tingen er at spillerne forblir profesjonelle og fokuserte i klubbene hvor de er, og at de gir alt de kan for klubbene sine frem til siste slutt.

LINKET TIL UNITED: Mesut Özil.

Da dere spilte mot Southampton ble du utvist for å bevege deg inn på banen. Du sier ofte at det er en regel for deg og en annen for andre – var du overrasket over at Pep Guardiola på onsdag ikke ble straffet for å ha vært inne på banen?
– Overrasket? Nei, ikke overrasket.

Var det fordi du følte [litt vanskelig å høre slutten av spørsmålet, men han ble uansett avbrutt av Mourinho]
– Neinei. Du stilte meg ett spørsmål, og det var om jeg var overrasket, og jeg sier at jeg ikke var overrasket. Neste spørsmål fra en annen.

[En annen journalist] Hvorfor var du ikke overrasket?
[Ler.] Ser dere? Lagånd! Lagånd. Taktikk! Jeg kan ikke svare på det andre spørsmålet, dere vet… hvis dere er min venn, så ikke still meg det spørsmålet, for da vet dere at jeg havner i trøbbel!

Men synes du ikke at det er litt rart at en manager (…)
– Ikke spør!

(Uniteds presseansvarlige gir beskjed – etter å ha blitt ignorert noen ganger – om at en skal bevege seg videre.)

Angående Özil, så har du tidligere beskrevet ham som den beste tieren i verden. Hvis han ender opp med å være kontraktsløs neste sommer, vil du være interesserte i å signere ham?
– Ingen kommentar.

José, den forrige gangen du vant borte mot en av «big six»-lagene var i november 2014, og United scoret bare étt mål borte mot dem i fjorårssesongen. Bekymrer dette deg, eller bryr det deg ikke i det hele tatt?
– Motstanden er god. De forsvarer seg godt, så det er vanskelig for oss å score mål.

Du har rost Romelus arbeidskapasitet mye de siste ukene. Merker du noen bekymring over at selvtilliten hans går ned fremfor mål …
– Nei, han kommer til å score snart. Null problem. Om det er lørdag, tirsdag eller neste uke vet jeg ikke, men han kommer til å score snart, og det er ikke noe problem i det hele tatt. For meg er lagarbeid det viktigste, og ingen er bedre enn ham til å gi alt han har for laget.

– Det med støvelavtalen hans var en vits, men det kom en reaksjon fra merkene, så det er godt! [Ler] Men det er ikke noe problem. Han er fenomenal.

(Mourinho reiser seg og går, etter at journalistene har fått beskjed om at seansen er over, men en av journalistene fortsetter å stille spørsmålet.]

Angående Jesse Lingard, hans opptreden mot Watford var veldig imponerende. Siden Mkhitaryan har vært ute av troppen, og Mata var en ubenyttet innbytter, har Lingard en sjanse til å spille i den tierrollen for deg?
– Jesse? I tierrollen, til høyre, til venstre, på benken, hjemme … [ler]

Men er han et alternativ til å starte i morgen?
– Ja, han er tatt med [i troppen].