– Jeg husker jeg fikk mye juling…

Og Claus Lundekvam sier til united.no at han frykter en ny, tøff kamp for Southampton til helga.

Publisert Sist oppdatert

– Hjernen sier at dette blir vanskelig. Det blir veldig tøft. Jeg føler at United har en del å bevise. Spesielt foran eget publikum. Derfor blir en veldig vanskelig oppgave for oss.

Det sier TV2-ekspert og tidligere Southampton-spiller Claus Lundekvam til united.no før helgas kamp mellom United og hans gamleklubb.

Ett poeng…

40-åringen spilte 375 seriekamper for Southampton mellom 1996 og 2008, og følger Southampton tett via sin rolle som Premier League-ekspert på TV2. Han skal selv sitte som studioekspert i helga, men har få gode minner fra Old Trafford.

– Hva jeg husker fra mine kamper på Old Trafford? At vi har fått mye juling. United på bortebane var alltid et fryktet borteoppgjør. Jeg husker at vi tok ett poeng der. Det ble vel 3-3 den gangen Taibi stod i mål for United (i 1999), men ellers tapte vi stort sett greit. Det var noen stygge oppgjør, og det var vel en gang vi fikk seks-sju mål i sekken der oppe, sier han.

Lundekvam har rett i det.

poch

Uten at Lundekvam tror det vil prege lørdagens gjester.

– Nei, de vil nok heller fokusere på at de ofte har hatt et godt tak på United hjemme, og den gode opplevelsen de hadde på Old Trafford forrige sesong. United vant 2-1 da, men Southampton kjørte over United i 2. omgang, sier han.

Best i Premier League

Det er også en annen stor endring mellom Southampton fra i fjor til årets utgave. I fjor kjempet laget på nedre halvdel av sesongen, mens denne sesongen er laget med i tetkampen så langt. De har tatt fire poeng mer enn United, ligger bare to poeng bak serieleder Arsenal og det er verdt å merke seg at ingen Premier League-lag har sluppet inn færre mål enn Southampton. Med bare to baklengs på sju kamper er de i en særklasse defensivt. Chelsea er nærmest med fire innslupne. Til sammenlikning har United ni baklengsmål, og Southampton har blant annet tatt skalpen til Liverpool på bortebane denne sesongen.

– Southampton er blitt et lag som er veldig godt organiserte. De har prioritert det defensive. Forrige sesong serverte de en attraktiv og fritspillende fotball, men nå har de prioritert å bli et lag som er vanskelig å bryte ned. Det har gått litt utover det offensive – selv om de fortsatt er ganske vasse på overganger og fortsatt har spillere som kan såre deg.

lovren

– Dejan (bildet) er en moderne midtstopper av høy klasse som har hatt en fantastisk start på sesongen. Vi har også to fremtidige engelske landslagsbacker i Luke Shaw og Nathaniel Clyne. Vi har kreative spillere på midtbanen, blant annet i Adam Lallana, og Jay Rodriguez har også overrasket positivt. Vi vet alle hva slags kvaliteter Rickie Lambert har, og det er spennende med ham og Pablo Osvaldo (italiensk landslagsspiss) på topp. Jeg håper den kombinasjonen blir enda bedre utover.

– De tøffe dagene vil imidlertid komme. Det kommer til å lugge. Det er det ingen tvil om. Samtidig er det heller ingen tvil om at laget leverer på et nivå som er høyere enn før. Nå handler det om å gjøre de dårlige periodene kortest mulig. Så må vi sikte oss inn på 8. eller 9. plassen. Det er ekstremt vanskelig å bryte seg inn i topp-7, men det vil være en bragd om Southampton klarer 8. eller 9. plassen, sier Lundekvam.

United – Southampton spilles på Old Trafford lørdag klokka 16.

Powered by Labrador CMS