– Poeng vil være en bonus

Claus Lundekvam har liten tro på at Southampton får med seg noe fra Old Trafford. Les vårt eksklusive intervju her.

Publisert Sist oppdatert

På onsdag kommer Southampton på besøk til Old Trafford, og i den anledning har vi tatt en prat med Claus Lundekvam om hans tanker rundt det kommende oppgjøret.

Southampton har vært i god form den siste tiden, men har ikke slått United på Old Trafford på 25 år. Lundekvam mener at poeng på Old Trafford vil være en bonus.

– Jeg har ikke store forventninger om poeng, det har jeg ikke. Får vi med oss noe fra Old Trafford vil jeg si at det er en bonus. Men man vet aldri, vi virker mye mer solide og ser ut til å ha fått orden på strukturen og det defensive, sier han.

– Vi har et par gode opplevelser fra Stamford Bridge og mot Arsenal, men poeng på Old Trafford vil være en bonus.

Fornøyd spillergruppe

Nigel Adkins tok laget helt fra League One til Premier League, men fikk likevel sparken tidligere i januar, tross gode resultater den siste tiden. Laget fra sørkysten har ikke tapt på seks kamper, og har de siste ukene tatt poeng mot både Arsenal og Chelsea. Southampton-legenden sier at spillerne er fornøyde, på tross av managerbyttet.

– Guttene virker happy. De har vært i Spania i fire dager, hvor de har trent bra og vært på besøk på Nou Camp, forteller han.

Den tidligere midtstopperkjempen skryter av Pochettino.

– Pochettino er en kar som er godt likt, det er ikke han sin feil at han har fått jobben. Problemet med han er at han snakker utrolig dårlig engelsk, sier han, og legger til:

– Filosofien og fotballkunnskapen er det vel ingen som sier noe imot. Dessuten er han en veldig hyggelig kar.

Lundekvam forteller at Adkins var godt likt, og er ikke helt enig i sparkingen.

– Nigel Adkins var veldig godt likt, så dette er en handling fra Nicola Cortese, som har gått over de fleste og planlagt dette i et par måneder. Så det er forståelig at det ikke bare har vært positive reaksjoner. Men styret mener at dette er riktig løsning, så vi får respektere det, selv om vi ikke er helt enige.

Vegard Forren ble en stund aet til United. Mange norske øyne rettes mot nordmannen, og ønsker at han skal lykkes i Southampton. Lundekvam er usikker på om Forren blir å se på matta på onsdag.

– Hadde jeg vært han, hadde jeg ventet en kamp, sier Lundekvam spøkefullt.

– Jeg vet ikke hva som skjer på innsiden, men jeg vet at han har vært med guttene til Spania. Synes manageren at han er match-fit, så ser jeg ikke bort fra at han er med i en tropp.

Blandede opplevelser

Lundekvam møtte selv United flere ganger i sin spillerkarriere. Han forteller at han hadde både gode og dårlige opplevelser med de røde fra Manchester.

– Jeg har hatt mange gode opplevelser med United, de fleste av dem på hjemmebane.

– Vi var vel de eneste som slo de i tre sesonger på rad på hjemmebane, og jeg var med på to av de, forteller Lundekvam med fakta på sin side.

Claus Lundekvam forteller at han kun var med på å ta ett poeng på Old Trafford.

– Jeg var med på Old Trafford seks-syv ganger, men det endte kun med ett poeng der oppe. Vi har fått mye juling der, jeg har blant annet vært på å tape både 5-0 og 6-1 der oppe. Det ene poenget vi tok var den sesongen Taibi sto i mål, da det ble 3-3.

Han forteller at tross dårlige resultater, var det en stor å spille på «drømmenes teater».

– Det er en fantastisk arena og det er mye historie, så det er fantastisk å løpe utpå der som fotballspiller.

Den tidligere Southampton-kapteinen jobber nå som fotballekspert i TV2. Han forteller at selv om han har sett bedre utgaver av Manchester United, har de også imponert ham. Samtidig skryter han av Fergusons evne til å rotere på laget.

– Jeg har sett United bedre, det må jeg si. Men likevel, så er det noe utrolig solid over de.

– Jeg hadde trodd for noen måneder siden, da de slapp inn såpass mange mål som de gjorde, og lå under måtte komme tilbake, at de ville gå på en del smeller. Men de har motbevist meg, og de er veldig solide.

– De er kanskje det eneste laget, med Alex Ferguson, som klarer å rotere så mye på spillerne sine uten å avgi mye poeng.

Skryter av Van Persie

Robin van Persie har vært en enorm suksess etter overgangen fra Arsenal. Lundekvam mener nederlenderen kan være tungen på vektskålen i kampen om ligagullet.

– Han har fått mye skryt av meg denne sesongen. Han kan være den forskjellen som sikrer United det 20. ligagullet.

– Jeg må si at jeg er overrasket over hvor bra han har blitt på kort tid, men det viser hvilken fantastisk klubb United er, og hvilken fantastisk spiller han er.

Han møtte selv nederlenderen i en rekke kamper, og har kun lovord å si om Premier Leagues toppscorer.

– Jeg har hatt mange oppgjør med han, og har gått på den skuddfinten hans et par ganger, sier Lundekvam lattermildt, og legger til:

– Han er meget begavet fotballspiller. Det jeg liker med ham er at han er en veldig intelligent , veldig smart spiller. Han har ingen ekstreme fysiske ferdigheter som fart eller styrke, han er teknisk veldig begavet, og plasseringsevnen hans og evnen til å lukte mål og lese spillet er meget bra.

Lundekvam gleder seg over Van Persies prestasjoner.

– Han har holdt seg skadefri i lang tid og da får vi se hva han som bor i ham. Det synes jeg er veldig gledelig.

Southampton-legenden sier det vil bli spennende å se hva laget hans kan prestere på Old Trafford, og gleder seg til å følge kampen fra sofaen.

– Jeg skal ikke på skjermen i midtuken, så jeg blir hjemme og koser meg, men skjerf og drakt blir det vel ikke. Jeg følger selvfølgelig med guttene, det blir spennende å se hva de kan klare.

Powered by Labrador CMS