Ryktesaker, uke 13

OPPDATERT 19.00: Sir Alex ønsker å hente nok et stortalent fra Championship; og – United skal være klare til å tilby Rio Ferdinand et nytt kontraktsforslag.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at dere som elsker dem enkelt finner frem, og dere som misliker rykter lett kan holde dere unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 31. mars

19.00 Daily Mail påstår at Rio Ferdinand kan vente seg et snarlig tilbud om en ny ettårskontrakt. Midtstopperens nåværende avtale utløper i sommer, og det har vært spekulert i om han kommer til å gå på nok et år i den røde trøyen. Disse spekulasjonene ble delvis utløst av Rio selv, da han allerede tidlig i høst ga beskjed på at han ville se an helsetilstanden utover i sesongen før han tok en beslutning om videre spill eller ikke. Mye av grunnlaget for denne usikkerheten bør imidleritid være feid av banen nå som han har bevist, ikke bare at han synes å ha fått kontroll over tidligere plager, men ikke minst at han fortsatt holder nivået i massevis. Men hvorfor bare en ettårskontrakt, kan man spørre seg? Jo, fordi United nøyer seg med ettårskontrakter til spillere som har passert 30. Og Rio, han er allerede inne i sitt 35. år.

13.00 Sunday People melder at Sir Alex Ferguson er interessert i å hente Sheffield Wednesdays lovende 17-åring, Hayden White. Unggutten har imponert for U21-laget til Sheffield Wednesday etter at han ble omskolert fra ving til høyreback.

Lørdag 30. mars

10.25 Ifølge en rekke medier er United meget interesserte i å skaffe seg Barcelonas elegante midtbanespiller, Thiago Alcantara.

Det er Thiagos far, Mazinha, som har skapt ryktene med sine kommentarer om at sønnen er klar for å komme seg videre som følge av lite spilletid.

Prisen skal ligge på rundt 15 millioner pund.

Fredag 29. mars:

10.30 Flere portugisiske medier har de siste ukene meldt at Manchester United og Benfica har blitt enige om en overgangssum på €20 millioner for den argentinske forsvarsspilleren Ezequiel Garay. Den siste uken har det riktignok vært stille rundt 26-åringen, men hovedpersonen selv gjør ingenting for å legge en demper på ryktene.

O Jogo siterer ham på følgende: – Alle spillere som blir nevnt i forbindelse med en så stor klubb som Manchester United, ville vært stolte.

09.00 Manchester United og Liverpool har lyst på 16 år gamle Patrick Roberts. Spissen, som tjenestegjør for Fulham, blir sett på som et av de største talentene i engelsk fotball.

Torsdag 28. mars:

11.45 Toby Alderweireld er den foreløpig siste forsvarsspilleren som blir aet til Manchester United. Den 24 år gamle belgieren, som tjenestegjør i Ajax, skal ifølge RTL være på Sir Alex Fergusons ønskeliste. Midtstopperen har ett år igjen av kontrakten, og Ajax skal være villige til å gi slipp på ham dersom det tikker inn et bud i størrelsesordenen £10 millioner.

Alderweireld skal også være ønsket av Liverpool, Arsenal og Newcastle.

Onsdag 27. mars:

13.50 Tuttosport hevder at Sir Alex har bestemt seg for å hente Juventus’ midtbanespiller Claudio Marchisio til Old Trafford. United-manageren sies å ha fulgt den 27 år gamle italieneren i flere år, og skal være villig til å by opp mot £25 millioner for å overtale Juve til å selge. Marchisio, som er fast inventar på det italienske landslaget, regnes som en målfarlig midtbanespiller. Forrige sesong scoret han elleve ganger i alle turneringer, mens han hittil i denne sesongen har tegnet seg for syv fulltreffere. 13.05 Porto-spillere synes å være spesielt ettertraktet på Old Trafford om dagen – i hvert fall om vi skal tro rykteflommen. Fra før har James Rodriguez og Eliaquim Mangala (kl. 08.25) markert seg, og nå følger klubbens målfarlige colombianer Jackson Martinez etter. Den 25 år gamle spissen har scoret 20 mål på 22 kamper, og anses som noe av det «hotteste» som finnes i europeisk fotball. Men om United skal klare å sikre seg søramerikaneren må det handles fort. Italienske Tuttosport skriver nemlig at både AC Milan og Juventus har ham i kikkerten, og det samme har visstnok Liverpool. Martinez sies å ha en utkjøpsklausul pålydende €40 millioner.

11.30 Ifølge South Wales Evening Post synes Kenji Gorre å være på god vei til Swansea. Den 18 år gamle vingspilleren ble tidligere i vinter løst fra kontrakten med United, og har etter prøvespill i Celtic nå funnet veien til Liberty Stadium. Selv om han ennå ikke har skrevet under for Michael Laudrups «svaner», har han fått forsøke seg for klubbens U21-lag.

08.30 Goal.com mener å vite at Antonio Valencia står øverst på listen av spillere Sir Alex Ferguson ønsker å kvitte seg med til sommeren. Fra før av er det antatt at Nani og Anderson og Anders Lindegaard kan være inne i sine siste måneder på Old Trafford, men kilden her tror at United-manageren også vil lytte med interesse til eventuelle bud på «Chicharito» Hernandez.

08.25 Porto-forsvarer Eliaquim Mangala ble forleden dag hevdet å være i Uniteds søkelys. Den 22 år gamle franskmannen har imponert stort for Portugals ledende klubb helt siden overgangen fra belgiske Standard Liège i 2011; såpass at Sir Alex Ferguson visstnok vurderer ham som erstatter for Nemanja Vidic. Og Mangala har fått med seg interessen fra Old Trafford. Overfor Sky Sports gir den unge forsvarsspilleren uttrykk for at han er «smigret» over å befinne seg i Uniteds søkelys: – Ja, jeg er så definitivt smigret over interessen fra en så stor klubb som Manchester United. Det ville alle spillere blitt. Men jeg er kontraktsfestet her frem til 2016, så selv om jeg skulle ha lyst til å dra, vil Porto ha det siste ordet.

Tirsdag 26. mars:

08.45: Ikke alltid like pålitelige goal.com skriver at Nemanja Vidic topper ønskelista til AC Milan, og at United kan komme til å selge hvis de får minst 12 millioner euro, grunnet skadesituasjonen hans og det faktum at kontrakten hans går ut sommeren 2014. United.no må tillegge at denne virker lite pålitelig, all den tid United og Vidic nå ser ut til å ha kontroll over skadesituasjonen, og Vidic selv nærmer seg den klassen han hadde før han ble skadeplaget. Les saken her.

08.05: Asmir Begovic – Stoke-keeperen – er kanskje den som oftest kobles til United for øyeblikket. Nå skriver Daily Mail at United sendte speidere for å se ham for Bosnia mot Hellas fredag, og at interessen altså er stor. Nå skal det vel sies at det ikke er så spesielt at United, med et digert speidernettverk, er til stede på noen landskamper her og der. Arsenal og Chelsea skal også være interessert i keeperen som trolig forlater Stoke til sommeren, siden Stoke allerede har kjøpt Jack Butland som hans erstatter.

08.00: Agnaldo er navnet på en av brassene som har fått prøve seg i United det siste året, takket være samarbeidet med Desportivo Brasil. Han imponerte i et par reservelagskamper, men nå er det imidlertid klart at Agnaldo kommer til å spille for norske Molde og Ole Gunnar Solskjær. Her kan du lese mer om Uniteds samarbeid med Desportivo Brasil. Der får du også historien om kampen om Oscar – som nå altså er i Chelsea.

Mandag 25. mars:

09.30: United kan komme til å selge for 60 millioner pund i sommer, skriver goal.com. Avisa hevder at United vil lytte til bud på spillere som Anderson, Antonio Valencia, Nani, Javier Hernandez og Anders Lindegaard. Nettstedet skriver at kjøpet av Robin van Persie og Wilfried Zaha betyr at det ikke er særlig med penger å bruke, og at salg av noen av disse likevel kan Ferguson penger å bruke. De mener uansett at Mario Götze ikke er aktuell. Les hele saken her.

08.15: United ser fortsatt etter alternativer på venstrebacken. Det skriver i alle fall Daily Mail. Mandag skriver avisa at Portos brasilianske landslagsspiller Alex Sandro vurderes. United så ham i aksjon i Champions League mot Malaga, men vil også vurdere andre kandidater før sesongslutt. 22 år gamle Sandro kostet forøvrig Porto åtte millioner pund fra Atletico Paranaense i 2011, og står med seks A-landskamper for Brasil.

Powered by Labrador CMS