Ryktesaker, uke 50

13.00: David Moyes kan stryke én mann fra lista over potensielle januarkjøp.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak slik at dere som elsker dem lett kan finne dem, mens alle andre også lett kan holde seg unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Lørdag 14. desember:

13.00: United fikk oppleve kvaliteten til Antoine Griezmann da de møtte Real Sociedad i høstens gruppespill i Champions League. Nå ser det imidlertid ut til at David Moyes kan stryke franskmannen fra lista over potensielle januarkjøp.

– Jeg tenker ikke på å forlate klubben i januar. Jeg fokuserer bare på meg selv og på å hjelpe laget, ikke noe annet. Jeg er ferdig med det og vil ikke høre mer om noen exit, sier en streng Griezmann ifølge Daily Express.

10.30: Det har vært mye snakk rundt Koke i det siste, men ifølge spanske El Confidencial er det lite sannsynlig at den kreative midtbanespilleren ender i United. Årsaken er imidlertid verken pris eller tilgjengelighet, men det faktum at hans nåværende klubb, Atletico Madrid, gjør det mye bedre enn United om dagen og at mannen simpelthen ikke har noen intensjoner om å forlate den spanske hovedstaden med det første.

10.10: Lagersalg i Italia! Juventus er ute av Champions League og er ifølge Tuttosport tvunget til å kvitte seg med flere spillere. Én av disse skal være Claudio Marchisio som har vært linket til United flere ganger tidligere.

10.05: Ikke altfor mange ryktene denne lørdagsmorgenen, men ett av dem går ut på at Porto-forsvarer Eliaquim Mangala skal være på vei til United. Dette ifølge Daily Mirror. David Moyes var i Madrid da Porto møtte Atletico Madrid på Vicente Calderon i midtuken. Ifølge Daily Express skal en bytteavtale med Anderson være aktuelt.

Fredag 13. desember:

16.30 Vi har tidligere skrevet om haldenseren Kjetil Haug som prøvespilte for Manchester United. Keepertalentet prøvespilte etterpå for byrival Manchester City, og planen var å også prøvespille for Arsenal og Everton. Det er nå avgjort hvor fremtidens hans ligger, og det er i Manchester. Men ikke i Manchester United. Manchester City har fått tilslaget, og han blir med det den andre norske keeperen i Manchester City, siden Eirik Holmen Johansen allerede spiller der.

Haug flytter til England til sommeren.  På grunn av størrelse og skandinavisk opphav ble Haug, som er i midten av tenårene, sammenlignet med Peter Schmeichel av Daily Mail.

09.15 Og når vi først har nevnt Fredy Guarin én gang i dag, kan vi like godt gjøre det igjen. Det viser seg nemlig nå at også Chelsea lukter på colombianeren – i hvert fall om vi skal tro Daily Star, som hevder at Jose Mourinho & co. er villige til å sende Demba Ba motsatt vei – altså til Inter Milan.

08.00 I går formiddag refererte vi til et rykte som sa at United er i ferd med å trappe opp jakten på Internazionales colombianske midtbanespiller Fredy Guarin.
I natt fulgte så The Telegraph – som ofte har pålitelige kilder, opp med en tweet (se under) om at Javier «Chicharito» Hernandez kan komme til å inngå i et spillerbytte med nettopp Guarin. I så fall kan meksikaneren havne på Giuseppe Meazza Stadion allerede i januar.

Torsdag 12. desember:

17:15: Skal vi tro Daily Mail, forsvinner Wilfried Zaha på utlån i januar. Den tidligere Crystal Palace-vingen kostet United drøye 150 millioner kroner i januar i år, men fortsatte sesongen i Crystal Palace på lån. Det har blitt lite spilletid for engelskmannen denne sesongen, og Moyes forbreder et utlån av Zaha i kommende overgangsvindu. Everton og Newcastle er favorittene til å stikke av med den driblesterke unggutten. Les saken her.

14.45 Det er av sine egne man skal ha det, heter det. Nå rapporterer International Business Times at ex-Red og Paris Saint-Germain-manager Laurent Blanc kaster seg inn i kappløpet om Benficas Nemanja Matic. Det kan fort bety trøbbel, for PSG har kontoen smekkfull av euro. Også Liverpool har tidligere vært nevnt  som en mulig konkurrent til serberens underskrift.

14.40 Dersom United virkelig er interessert i Porto-spilleren Fernando, bør støtet settes inn temmelig omgående. Ifølge Sky News Italia har nemlig Juventus sett seg ut den brasilianske midtbanemannen som potensiell erstatter for den aldrende maestro, Andrea Pirlo.

10.40 Manchester United er i ferd med å trappe opp jakten på Internazionales anvendelige midtbanespiller Fredy Guarin. Det er Goal.com som hevder dette.
Nettstedet skriver videre at United har sendt representanter til Italia for å diskutere muligheten for en overgang i januar. Inter sies også å være villige til å selge den 27 år gamle colombianeren, som vil være tilgjengelig for Champions League-spill dersom han skulle havne på Old Trafford.

Onsdag 11. desember:

21.50: David Moyes er på Atletico Madrid, blir det meldt av flere på Twitter. I den kampen spiller Koke for Atletico Madrid, mens Eliaquim Mangala starter i Porto-forsvaret. Selvsagt kan det være andre grunner til at Moyes er der, men det er disse to som har blitt hyppigst linket til United på de to lagene.

15:20: Adam Lallana skal være i kikkerten til David Moyes, skal vi tro SportsDirectNews. Den 25 år gamle kantspilleren spiller for øyeblikket for Southampton, og har blitt kalt inn til det engelske landslaget av Roy Hodgson. Liverpool er blant utfordrerne til å kapre seg engelskmannen. Les mer her.

13:30: I følge ESPN, kaster United seg inn i kampen om brasilianske Mosquito. Den unge og lovende angriperen imponerte mange under årets U-17-VM, og klubber som Real Madrid, Juventus og Chelsea skal være interesserte. Klubbene må foreløpig vente til spilleren fyller 18 år for å legge inn bud på Atletico Paranaense-spilleren. Les saken her.

12.10 Ifølge ikke alltid like etterrettelige Daily Star, kjemper United for å sikre seg en 16 år gammel bulgarsk midtstopper (ok, han fyller 17 i morgen). Stefan Velkov har ifølge kilden allerede gjort seg til stjerne på hovedstadsklubben Slavia Sofias førstelag, og på det bulgarske U21-landslaget.  Han karakteriseres som sterk i luften og flink til å lese spillet.
Velkovs Wikipedia-profil | Les Daily Star-saken her (inkluderer videoklipp)

Tirsdag 10. desember:

11.40: United skal være interessert i å knytte til seg Fulhams stortalent Patrick Roberts (16), skriver goal.com.  Roberts har imponert på høyrekanten eller rett bak spissen for Fulhams U18-lag og på det engelske U17-landslaget. Problemet er at Liverpool, laget Roberts heier på siden foreldrene er fra byen, også er interessert. Fulham-unggutt Moussa Dembele er også på Uniteds radar. Les saken her.

08.15: Her kan du lese hva Everton Ribeiro sier om United. (Les saken her)

08.00: Cruzeiros midtbanespiller Everton Ribeiro har sagt til ESPN Brazil at han gjerne drar til United, og at han tror han vil passe godt inn på vår midtbane. 24-åringen hjalp Cruzeiro til seriemesterskapet nylig, og ble da også kåret til ligaens beste spiller. Overgangssummen vil ligge på £ 15 millioner pund.

07.50: United får sterk konkurranse i jakten på Borussia Dortmunds Ilkay Gündogan. Ifølge Daily Mail ønsker nemlig både Barcelona, Real Madrid og Arsenal å forsterke med den tyske landslagsspilleren. Lønna bør ikke bli et problem for noen av dem, da han tjener om lag £ 25.000 i uka i Dortmund. (Les saken her)

Mandag 9. desember:

15.30: David Moyes vurderer visstnok å gjøre et fremstøt mot Galatasarays playmaker Wesley Sneijder i januar. Det ryktet gir seg ikke. Nå er det The Guardian som melder det. (Les saken her)

12.30:  Brasilianske Bruno Gomes har lenge blitt koblet til United, men nå skal han ha bestemt seg for å dra til Internacional i stedet, skriver Daily Mail. Gomes var på Old Trafford, møtte Sir Alex og poserte også i United-trøye, men valgte altså å bli i Brasil, der han frem til nå har spilt for Desportivo Brasil.

11.50: Ifølge franske Le10 så er United fortsatt blant favorittene til å sikre seg St. Etienne-spiller Kurt Zouma. Midtstopperen er nå suspendert i ti kamper for en stygg takling, men United kan få konkurranse både fra City og Monaco, skriver Sportwitness. (Les saken her)

09.30: Manchester Evening News spekulerer nå i at så mange som ti spillere kan kommer til å forsvinne i løpet av 2014. Noen allerede i januar. Avisas journalist, Peter Spencer, mener at Rio Ferdinand, Patrice Evra, Nani, Ashley Young, Antonio Valencia og Anderson er i fare fordi de ikke har vært gode nok. Han trekker også frem Javier Hernandez, Shinji Kagawa, Wilfried Zaha og Tom Cleverley som fire andre som kan forsvinne – fordi de ikke får nok spilletid. (Les saken her)

07.45:  United og Chelsea er ifølge insidefutbol interessert i Rennes-spilleren Tiemoue Bakayoko.  Den 19 år gamle defensive midtbanespilleren har U-landskamper for Frankrike U16, U17 og U18. Bakayoko har spilt 12 kamper for Rennes denne sesongen. (Les saken her)

Powered by Labrador CMS