Wembley 1968: Den første finalen

VIDEO For 43 år siden vant United Europacupen før første gang, og med det fikk Matt Busby sin store drøm oppfylt.

Motstander var Benfica, det portugisiske storlaget med Eusebio som den største stjerna. Den mosambikfødte angriperen var også nære ved å gi Benfica ledelsen i første omgang, men ble hindret av tverrliggeren. Bobby Charlton headet United i ledelsen åtte minutter ut i andre omgang, men Jaime Graça sørget for balanse i regnskapet med kvarteret igjen å spille.

Like før full tid kom Eusebio alene med keeper, men Alex Stepney gjorde en strålende redning som sørget for ekstraomganger. På ekte gentlemansvis applauderte portugiseren redningen, men Benfica skulle virkelig få svi i ekstraomgangene.

Først rundet George Best keeper og ordnet 2-1. Like etterpå tegnet Brian Kidd seg på scoringslisten, før Bobby Charlton fjernet all tvil med sin 4-1-scoring. Alt dette i løpet av seks magiske minutter. United ble det første engelske laget til å vinne Europacupen, og Sir Matt Busby, som ti år tidligere hadde mistet et fotballag i München, hadde fått oppfylt sin store drøm: Erobre Europa.

Se et utvidet sammendrag fra kampen i videovinduet under!

Benfica – Manchester United 1-4 (0-0, 1-1):

0-1: Bobby Charlton (53)1-1: Jaime Graça (75)1-2: George Best (93)1-3: Brian Kidd (94)1-4: Charlton (99)

United: Alex Stepney – Shay Brennan, Bill Foulkes, David Sadler, Tony Dunne – Pat Crerand, Bobby Charlton, Nobby Stiles – George Best, Brian Kidd, John Aston