Feared by the Blues …

PÅ DENNE DAG I 1996: Ryan Giggs senker Manchester City på Maine Road.

Lørdag kveld spiller de to Manchester-lagene. City blir ligamester om de vinner, mens United trenger poeng i kamp om å få best mulig plassering bak der.

Men mest av alt handler det om ære. Om Citys lyst til å vinne ligatittelen mot United, og et brennende rødt ønske om å hindre at det skjer.

I 1996 var situasjonen annerledes. United kjempet med Newcastle om ligatittelen, og da de spilte mot byrival City den 6. april, så var United favoritter.

Den kommende ligamester vant kampen – la oss håpe at det ikke blir ligamesteren som vinner derbyet denne gangen.

Over kan en se høydepunktene fra kampen.

Cantona sendte United i ledelsen på et av de mest soleklare straffesparkene vi noen gang har blitt tildelt, før City utlignet da Mikheil Kavelashvili scoret i debuten (!) – det stod ikke uavgjort lenge, for rett etterpå sendte Andrew Cole United i ledelsen igjen.

Med mindre 20 minutter igjen av oppgjøret utlignet Uwe Rösler, men i det 78. minutt knuste Ryan Giggs de lyseblå hjertene ved å dunke inn 3-2 til bortelaget med et herlig skudd i korthjørnet.

United vant 3-2, og endte med nok en ligatittel – den tredje på fire år.