– Bør aldri slippes inn på en fotballstadion igjen

Ikke alle City-supportere taklet like godt å ligge under med to mål på hjemmebane. Gjenstander ble kastet, og flere United-supportere skal også ha blitt utsatt for rasisme.

Publisert Sist oppdatert

– Det er stygge scener på Etihad Stadium, sa TV 2-kommentatorduoen Øyvind Alsaker og Brede Hangeland.

De snakket ikke om resultatet i kampen, for det var vidunderlig, men om det som skjedde i den ene svingen på Etihad Stadium.i det 67. minutt.

United fikk hjørnespark, og Fred ble pepret av gjenstander fra City-supporterne i svingen da han skulle ta den. Også Jesse Lingard ble tilsynelatende truffet.

Det var snakk om lightere og flere andre gjenstander som ikke hører hjemme på banen.

City kan nok vente seg reaksjoner etter hendelsen.

Utsatt for rasisme

I tillegg til dette skal Fred ha blitt utsatt for rasisme. Mange på sosiale medier har delt en video som skal vise dette.

Han er heller ikke den eneste. Ifølge Independents Mark Critchley skal flere United-spillere ha fortalt at de ble utsatt for rasisme, og klubben har rapportert det til både Manchester City og til dommer Anthony Taylor.

– Fred og Jesse var i hjørnet, jeg har sett videoen og hørt fra gutta. Vi snakker om det hver jævla uke, men han har blitt fanget på kamera. Han bør aldri slippes inn på en fotballstadion igjen.

City har i en pressemelding gitt uttrykk for at de kommer til å utestenge enhver som blir funnet skyldig i rasistisk oppførsel, og at de nå samarbeider med politiet.

Politiet bekreftet senere at de etterforsker hendelsen, og søndag meldte de at en 41-åring har blitt arrestert.

– Ikke engang denne idioten kan ødelegge denne følelsen

Jesse Lingard og Ashley Young skrev også om hendelsen på Twitter.

– Ikke engang denne idioten kan ødelegge kveldens følelse. Skammelig oppførsel, det er kanskje derbyet, men det finnes aldri noen grunn til å være rasist, skrev Lingard.

Klubben har reagert

Etter hendelsene har Manchester United lagt ut en video på Twitter hvor spillerne fra både herre- og damelaget reagerer på rasisme og diskriminering innen fotballen.

Videoen ble laget og delt før sesongen, men den er passende å dele også dagen etter kampen mot Manchester City – dessverre.

Powered by Labrador CMS