Oliver ved fløyten

Michael Oliver dømmer Manchester-derbyet.

Publisert Sist oppdatert

Søndag kl. 14:30 braker det løs på Etihad Stadium, og det er Michael Oliver som har fått det ærefulle oppdraget med å dømme rivaloppgjøret.

United-vennlig?

I mars kom dommeren i fokus da han unnlot å utvise Marouane Fellaini etter en albue der Pablo Zabaleta hadde vært den mottagende part. Tidligere har et par avgjørelser vippet Uniteds vei, som i 2012/2013-sesongen da Danny Welbeck skaffet en billig straffe i åpningsminuttene mot Wigan.

Sesongen i forveien nektet Oliver å dømme straffe da Danny Murphy ble felt av Michael Carrick minuttet før slutt. United vant 1-0, og selv Sir Alex Ferguson innrømte at hans gutter muligens var noe heldige.

Karriere

I 2010 ble Oliver den yngste Premier League-dommeren noensinne, da han hadde ansvaret for Birmingham mot Blackburn i en alder av 25 år. Siden har han ikke sett seg tilbake, og har den senere tiden dømt både Mesterliga- og Europa League-kamper, og sågar UEFA-landskamper.

Denne sesongen

HISSIG: Oliver har i snitt delt ut like nord for fire gule per kamp denne sesongen.

Pipeblåseren fra Northumberland får sin åttende kamp som hoveddommer søndag, og på de foregående syv kampene har han delt ut 29 gule kort, som gir han det temmelig hissige snittet 4,14 gule kort per kamp. Det skal sies at dette tallet trekkes sterkt opp av Nord-London-derbyet der Oliver plukket opp hele ni gule rektangler før han blåste for full tid, så han er på ingen måte i overkant gavmild med kortene.

Michael Oliver is the worst referee in the Premier League har 1285 likes på Facebook, men er det noe man ikke burde stole på så er det surmagede og forsmådde fotballsupportere. FA har vist sin tillit til 29-åringer ved flere større anledninger, og dette reflekterer trolig også hans ferdighetsnivå.

Manchester-derbyet kommer etter all sannsynlighet til å gå for seg uten de mest tvilsomme avgjørelsene.

Powered by Labrador CMS