Pellegrini-forbannelsen

Manchester United har aldri vunnet over et lag ledet av Manuel Pellegrini.

Publisert Sist oppdatert

Søndag tar Manchester United turen bortover til byrivalen Manchester City på Etihad Stadium for å bekjempe Manuel Pellegrinis mannskap i jakten på tre poeng.

Fjorårets ligamestere har sett oppsiktsvekkende svake ut til tider denne sesongen, og gikk på et 0-2-tap for Newcastle i Ligacupen tidligere denne uken.

Louis van Gaals menn fikk karvet til seg ett poeng mot Chelsea forrige søndag etter en sen Robin van Persie-utlikning på overtid, og Van Gaal har uttalt at laget reiser til den bråkete naboen med godfølelsen i behold.

Men om det skal bli seier mot blåtrøyene søndag, er det én forbannelse som må brytes.

Manchester United har aldri vunnet over et lag ledet av Manuel Pellegrini, og har bare scoret ett mål på seks kamper.

Villarreal 0-0 Man. United (14.09.2005)

Første gang United møtte et Pellegrini-lag var høsten for ni år siden. Sir Alex Ferguson & co. reiste over til Valencia i Spania for sesongens første Champions League-kamp etter å ha blitt havnet i gruppe med Villarreal, Benfica og Lille.

Villarreals stjernespiller Juan Riquelme var ute med skade, og Cristiano Ronaldo hadde akkurat kommet tilbake og var klar for spill igjen etter å ha mistet faren sin bare en drøy uke tidligere. En svært begivenhetsløs kamp endte 0-0.

SCHOLES: Innser nedturen.
SCHOLES: Innser nedturen.

Man. United 0-0 Villarreal (22.11.2005)

To måneder senere var det returoppgjør mot Pellegrinis menn. United hadde slitt med å score de foregående kampene i Champions League, og hadde mellom Villarreal-kampene først slått Benfica 2-1 før de gjorde to skuffende kamper mot Lille. Først spilte de 0-0, og så tapte de 0-1.

Til tross for en glitrende Wayne Rooney og Glazer-familien på tribunen, fortsatte den negative formen i Champions League, og det endte 0-0 også på Old Trafford.

Rødtrøyene tapte den siste og avgjørende gruppespillskampen mot Benfica, og endte på sisteplass i gruppen – og maktet med andre ord ikke å avansere fra gruppespillet.

VAR GOD: Men maktet ikke å score for United.
VAR GOD: Men maktet ikke å score for United.

Man. United 0-0 Villarreal (17.09.2008)

United hadde akkurat vunnet både Premier League og Champions League. De skulle forsvare tittelen. Første motstander var – som i 2005 – Villarreal. Annerledes denne gangen var at Fergies menn startet på hjemmebane.

Det var ikke hvem som helst de fikk besøk av heller. Villarreal endte på andreplass i La Liga sesongen før.

Nok en begivenhetsløs kamp mot Villarreal endte 0-0 – kanskje fordi verken Cristiano RonaldoPaul Scholes eller Dimitar Berbatov spilte fra start?

JI-SUNG PARK: Nå klubbambassadør.
JI-SUNG PARK: Nå klubbambassadør.

Villarreal 0-0 Man. United (25.11.2008)

Akkurat som i 2005/2006-sesongen spilte United mot Villarreal i den første- og den femte gruppespillskampen. Og alle endte 0-0.

Ingen scoringer på totalt seks timer fotball mellom de to lagene.

United hadde i mellomtiden slått Aalborg og Celtic 3-0 før de spilte uavgjort mot Celtic tre uker før det siste Villarreal-møtet. En sjansefattig kamp endte 0-0 også Estadio El Madrigal. United gikk helt til topps i gruppen med ti poeng – ett poeng foran Pellegrinis lag, og gikk som kjent helt til finalen i Champions League den sesongen – hvor de tapte for Barcelona.

CARRICK: Her i kamp om ballen.
CARRICK: Her i kamp om ballen.

Man. City 4-1 Man. United (22.09.2013)

Fem år etter forrige kamp mot Villarreal var Manuel Pellegrini ansatt som Manchester City-sjef. På motsatt side hadde David Moyes akkurat overtatt sjefsstolen på Old Trafford. Rødtrøyene hadde fått en trå start på ligaen, og ingen forventet at det ville bli lett å møte ligamestrene fra 2012 på bortebane.

Sergio Agüero satte inn 1-0 allerede etter 16 minutter, før Yaya Touré økte til 2-0 like før pause. Agüero og Samir Nasri økte til henholdsvis 3- og 4-0 før stadionuret hadde passert 50 minutter, og Wayne Rooneys sene redusering i det 87. minutt var til ingen nytte.

TOMÅLSSCORER: Sergio Kun Agüero.
TOMÅLSSCORER: Sergio Kun Agüero.

Man. United 0-3 Man. City (25.03.2014)

Én av de kampene som definerte David Moyes’ dager i Manchester United. 0-3-tap mot rivaler på hjemmebane. Det samme skjedde som kjent mot Liverpool bare noen uker før.

Det tok ikke mer enn ett minutt før bortelagets Edin Dzeko rakk å pirke inn 1-0. Rødtrøyene maktet aldri å komme tilbake i kampen. Dzeko, som hadde blitt kritisert for å ikke prestere på forventet nivå i storkampene, økte til ytterligere 2-0 for Citys del ti minutter etter pause, og Yaya Tourés overtidsscoring satte kronen på verket for Pellegrinis mannskap.

Og dermed hadde United tapt begge seriekampene mot Manchester City. For første gang siden Premier Leagues oppstart i 1992.

FIKK SPARKEN: David Moyes.
FIKK SPARKEN: David Moyes.

Da gjelder det bare å bite tenna sammen – og snu trenden på søndag. Er du optimist?

Powered by Labrador CMS