Mancini: Tevez avgjør i kveld

Manchester: Og her er tallene som antyder at Mancini ikke bare er overtroisk.

Publisert Sist oppdatert
Ingen annen Prem ier League-spiller har vært oftere involvert i scoringer denne sesongen målt i antall minutter på banen enn den kontroversielle argentineren.
Tall fra Castrol Edge Performances viser at Tevez har vært involvert i mål hvert 55 minutt han er på banen (4 mål, 3 målgivende).

Berbatov på tredje

Derfor mener Manchester City-manager Roberto Mancini at skjebnen vil sørge for at Carlos Tevez senker United i dag.

– Jeg tror skjebnen vil gjøre at Carlos scorer det viktigste målet i denne klubbens historie i kveld, sier Mancini.

For United-fansen vil det være selve definisjonen på et skrekkscenario dersom det skulle skje, men statistikken gir Mancini god grunn til å være optimist. Den argentinske spissen har nemliog scoret fire mål på de siste tre kampene og er sammen med Sergio Aguero i kanonform på topp for de lyseblå om dagen. En trøst for United-fansen som leser statistikken kan imidlertid være at tallene neppe forteller den fulle og hele sannhet om hvor viktige spillerne som topper listen faktisk er for sine respektive klubblag. Dimitar Berbatov ligger nemlig på tredjeplass med involveringer i mål hvert 72 minutt han er på banen (7 mål og 7 målgivende).

Tre mål på seks kamper

Siden han forlot United for å slutte seg til erkerivalen i lyseblått har Tevez scoret tre mål på seks kamper mot United. Mancini håper, naturligvis at argentineren han pynte ytterligere på den statistikken i dag.

– Jeg tenker ikke på hvor vi ville vært dersom Tevez hadde vært her hele sesongen. Jeg bare håper han fortsetter å score. Carlos er en fantastisk spiss, sier Mancini.

De fem som oftest er involvert i scoringer, målt etter antall minutter på banen:

1. Carlos Tevez, Manchester City (4+3) 55 min. per mål2. Papiss Cisse, Newcastle (11+1) 63 min per mål.3. Dimitar Berbatov, Manchester United (7+7) 72 min per mål4. Sergio Aguero, Manchester City (22 +7) 80 min per mål4. Robin van Persie, Arsenal (28+10) 80 min per mål
Powered by Labrador CMS