– Lenge til City er på vårt nivå

Manchester United har fire ganger så mange følgere på sosiale medier enn den bråkete naboen.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan måler vi fotballklubber? I antall trofeer? Størrelsen på bankkontoen? Fanbasen? Nåværende form?

Det er ikke så lett, og debatten raser selvfølgelig alltid hver gang det er duket for derby i Manchester. Hvem er størst, de røde eller de lyseblå?

Aleksandar Kolarov var ute i media tidligere i uka og hevdet at City har gjort seg større enn United i løpet av de fem-seks siste årene. Den påstanden fikk vi imidlertid avkreftet, ettersom United har tatt flere titler enn City i den perioden og har vunnet flest innbyrdes oppgjør.

På fredagens pressekonferanse fikk naturligvis Louis van Gaal det samme spørsmålet. Hvem er størst?

– Utenlands har vi flere fans og følgere på sosiale medier. Bayern München den største klubben i Tyskland, på samme måte som Barcelona og Real Madrid i Spania.

– Det vil ta lang tid for Manchester City å nå det nivået, sa sjefen da.

En rask undersøkelse viser at Van Gaal har rett. På Twitter har United 3,71 millioner følgere, City 2,09 millioner. På Facebook har de røde 60 millioner medlemmer, mens de lyseblå står med 16 millioner.

Da Manuel Pellegrini fikk samme spørsmål valgte han å fokusere på noe helt annet enn størrelsen på fanbasen – selvfølgelig.

– Hvis du bare ser på suksessen de siste årene så har dette laget vunnet to av tre siste ligatitlene, og vi kom på andre plass i den andre. Manchester United har mange historier om titlene de har vunnet, men kanskje fotball handler om det som skjer nå, og jeg mener at City har gjort det bedre de siste to-tre årene.

Så lenge de to lagene er relativt jevne vil nok debatten leve videre, men dersom du trenger litt ammunisjon i ordkrigen – her har du et par tønner med krutt:

Powered by Labrador CMS