– Formen er laber…

… og en skadet David Silva er en av kun få City-spillere som har levert varene.

Publisert Sist oppdatert

Lederen av City-supporternes skandinaviske supporterklubb, Tor Sønsteby, er åpenbart ikke udelt tilfreds med tingenes tilstand på Etihad for øyeblikket. To nederlag i løpet av en uke er uvant kost for de lyseblå, og nå kommer Manchester United på besøk. City-supporteren går imidlertid ikke uten videre med på at motgangen har vært vanskelig å forutse.  

– Nei, jeg er ikke overrasket. At vi henger med i toppen skyldes heller at Premier League er svakere enn på lenge. Det er langt opp til Champions League-standard, mener han.

Har du noen teori om hva som kan være årsaken til at City synes å slite i øyeblikket?

– Noe av det viktigste et at spillere ikke har utviklet seg videre og at de ledes an av en aldrende og «mett» Yaya Toure som ikke besitter de nødvendige kvaliteter i dagens fotball. I tillegg er det kollektiv svikt på mange plasser. Kun fire, fem spillere har vist grei form; les: Joe Hart, Vincent Kompany, David Silva, Sergio Agüero og – gledelig nok, James Milner. Bortsett fra hos disse ligger formkurven svært lav i øyeblikket.

Er mini-kollapsen alvorlig tror du, og vil den kunne få konsekvenser for Manuel Pellegrinis posisjon – for eksempel dersom det skulle gå galt også mot United? Enkelte har jo allerede begynt å spekulere i et slikt scenario?

– Ja, helt klart. Og, skulle det i tillegg bli tap også mot CSKA, da må det revitalisering til. Det er ikke rom for tapere på toppen; bare se hva som skjedde med Moyes…

David Silva er ute, det bekreftet Pellegrini selv på fredagens pressekonferanse. Hvor alvorlig er det for Citys muligheter til å slå tilbake på søndag?

– Det er ingen hemmelighet at Silva er uerstattelig for City; ja, det er et under at ikke flere har innsett hans betydning.  Mannen burde jo ha vært gjenganger på de siste sesongenes Årets Premier League-lag. Isteden forsvinner han under radaren fordi han ikke scorer så mye selv. Men se på assistantallet hans…! Vi har ingen som kan fylle hans rolle. Samir Nasri er blek i forhold, og innehar ikke kvaliteter à la Silvas.

Som du allerede har antydet, har ikke Yaya Touré spilt helt opp til god, gammel standard denne høsten. Uansett kan det vel ikke skade Citys sjanser at han ser ut til å bli klar. Kanskje er et Manc-derby nettopp det han trenger for å få tilbake gnisten?

“Yaya Touré faller igjennom når det blir tette markeringer.”

Tor Sønsteby, City-supporter

– Beklager, han er kun god i medgang. Verken for oss eller landslaget hans har Touré noensinne lyktes i de store kampene. Han faller igjennom når det blir tette markeringer. Riktignok er han en god pasningslegger, og i fjor scoret han mange gode mål på frispark. Men han er rett og slett for lat og «mett».

Hvor fornøyd er du med spillerne som ble  hentet inn i overgangsvinduet? Ser du på noen av dem som klare forsterkninger av spillertroppen?

– Eliaquim Mangala kan bli noe, men foreløpig er han en «loose canon».  I likhet med hos dere er det flaut hvor mye vi har gitt for spillere uten god nok kvalitet til å styrke laget umiddelbart. Bacary Sagna kom gratis, men er en helt middels spiller. Ellers har vi bare solgt unna med tanke på å holde oss innenfor «Financial Fair Play»-reglementet. City er helt klart preget av klubben ikke får erstattet med noen unge, sultne spillere. Alle klubber som er gode over tid, klarer å skifte ut spillere i tide. Vi kjøpte ikke noen i sommer, men ga etablerte spillere forlenget kontrakt. Det ser ikke særlig lurt ut nå.

Over til søndagens kamp: Hvilke forventninger har du, og hvordan ser du det hele utvikle seg? Slår City tilbake etter to strake nederlag, eller fortsetter nedturen?

– Siden det er et Derby tror jeg det ender 2-2; det kommer an på hva spillerne gidder å vise frem. Siden dere har blitt utspilt og utklasset de siste gangene vil jeg tro turen har kommet til dere nå. Tror «momentumet» taler for det. Men som sagt, i en slik kamp betyr det mest hva spillerne selv vil. Det er en klisjé, men laget som vil mest vinner.

Manchester City v Tottenham Hotspur - Premier League

Hvor tror du selve nøkkelkampen i kampen vil bli utkjempet?

– I de to forsvarene. Begge lag har vel vært mildt sagt rufsete bakover, men selv om alle tror det blir mye mål, kan det vel også bli dritt kjedelig og ende 0-0?

Hvem er best mellom stengene – Joe Hart eller David De Gea?

– Foreløpig holder jeg en knapp på vår mann, men dere har en meget god keeper som ofte har reddet dere de siste sesongene. Han er fortsatt ung, men jeg ville ikke ha byttet. Begge to er klassespillere som sjelden svikter.

Helt til slutt, Tor, trenger vi:

a)      … et resultattips:

– Som sagt, der holder jeg en knapp på 2-2.

b)      Hvem tar de fire CL-plassene?

Chelsea, City, United og Arsenal.

c)      Hvem rykker ned?

– Burnley, QPR og Leicester

Her kan du sjekke City-supporternes nettside, ManchesterCity.no

Powered by Labrador CMS