Nest best i Europa

Bare Barcelona produserer flere spillere enn United til Europas fem største ligaer.

Publisert Sist oppdatert

Dermed er situasjonen radikalt forbedret for Uniteds vedkommende siden sist CIES Football Observatory publiserte sin liste over Europas største talentfabrikker. For ni måneder siden lå klubben på 6. plass i Europa, og måtte til og med se seg slått av Arsenal hjemme i England.
Fortsatt er United og Arsenal de to ledende hjemme på øyriket, men mens Manchester-klubben har avansert til 2. plass i Europa, har londonerne falt fra 5. til en delt 9. plass.

Barça topper

Resultatet av CIESs undersøkelser viser at Barcelona i øyeblikket har 43 egenproduserte spillere til Europas fem største ligaer – Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1, mens  Manchester United har 36. Av de 36 spiller 12 fortsatt i klubben, mens 24 enten har blitt solgt videre eller befinner seg på utlån.
Deretter følger Real Madrid med 34, Lyon med 33 og Paris Saint-Germain med 27.
Arsenal ligger som nevnt på en delt 9.  plass etter å ha produsert 22 spillere, mens vi må helt ned på 34. plass for å finne neste engelske klubb. Det er Aston Villa, som sammen med blant andre AC Milan har forsynt de fem ligaene med i alt 14 spillere.

City på bunn

Det er også interessant å merke seg at Tottenham, Southampton, Chelsea og Manchester City hver har produsert 12 spillere. Dårligst  ut av disse kommer likevel Manchester City, ettersom de kun har én egenprodusert spiller på plass på Etihad. Det gir klubben en 51. plass på CIESs liste.
Nå skal det i rettferdighetens navn tilføyes at City har flere engelske klubber bak seg – faktisk alle dem som ikke er nevnt ovenfor. Disse har imidlertid ikke en gang blitt viet plass i CIESs oversikt.

Her kan du lese mer om resultatene i Manchester Evening News og her kan du studere resultatlisten.

 

Powered by Labrador CMS