U21-sjef Warren Joyce.

– Handling, mer enn tomme ord

Reservelagssjef Warren Joyce er stolt over klubbens spillerutvikling, men ikke så opptatt av å prate om den.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av oktober fremgikk det blant annet i denne saken at Manchester United er nest best på å produsere spillere til Europas fem største ligaer. Kun Barcelona har forsynt fotball-Europas ledende ligaer med flere egenutviklede spillere enn rødtrøyene fra Manchester, ifølge det sveitsiske statistikkbyrået CIES Football Observatory.

Warren Joyce, mannen som i flere år har hatt ansvaret for United-reservene, skal naturligvis ha sin del av æren for den fruktbare talentutviklingen. Han legger da  heller ikke skjul på at han er stolt over suksessen, men hevder samtidig at han ikke var klar over Uniteds høye score i CIES-rapporten – ikke før han nærmest ved en tilfeldighet fikk høre om det fra representanter fra FA.

Manchester United Reserve Team Squad Lineup 2011/12

– Men vi har all grunn til å være stolte av statistikken som er blitt fremlagt. I en klubb som har vunnet ligaen, Champions League og andre troféer, og med spillere i verdensklasse i nær sagt alle posisjoner, vil det bestandig være vanskelig å få unge spillere gjennom systemet. Slikt vil være mye enklere i klubber som befinner seg midt på tabellen.

– Jeg tror at vi kunne satt sammen to eller tre lag som ville ha klart seg i Premier League, og i hvert fall i toppen av Championship, sier Joyce ettertenksomt, og fremhever hardt arbeid som selve grunnlaget for suksess med talentutviklingen.

– Vår filosofi er å holde oss til våre kjerneverdier og aldri hvile på laurbærene. Vi må bare gjøre slik vi alltid har gjort det her, ved hele tiden å strebe etter å bli best.

P.S.: I siste utgave av United-Supporteren, kan du lese et portrettintervju med Warren Joyce. Der kommer han nærmere inn på temaet «egenutviklede spillere».

Powered by Labrador CMS