Nå råder han over den mest bærekraftige troppen i Europa

Ingen klubb i de fem største ligaene i Europa er bedre rustet for fremtiden enn Ole Gunnar Solskjærs Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Med uttrykket «Cultural Reboot» skulle Ole Gunnar Solskjær og Manchester United finne tilbake til sin identitet. 

STOR DYBDESAK: Bakgrunnen for, og betydningen av, «Cultural Reboot»  som forvandlet Solskjærs United.

Nå vises den nye filosofien under Solskjærs ledelse i praksis. 

Har lønnet seg å satse på ungdommen

Det anerkjente analysebyrået «International Centre for Sports Studies» (CIES) i sveitsiske Neuchatel har sammenlignet samtlige lag i de fem største ligaene i Europa.

Byrået har gitt en konkret verdi på hver spiller, basert på alder, tid i klubben og ikke minst gjenværende kontraktslengde, for å finne ut hvilke klubber som har de mest bærekraftige spillertroppene i de fem største ligaene i Europa.

ENDA EN FOR FREMTIDEN: Ole Gunnar Solskjær og United har satset betydelig på unge spillere i et langsiktig perspektiv. Nylig signerte Hannibal Mejbri på en langtidskontrakt med United.

Basert på kriteriene alder, år i klubben og kontraktslengde har CIES utarbeidet en SSM-rating (Sustainable Squad Management). 

Analysebyrået har har sett på hver enkelt spiller i førstelagstroppen.

Byrået har deretter multiplisert antall år som spilleren har tilbrakt i klubben (begrenset oppad til åtte) med antall gjenværende år av kontrakten (begrenset oppad til fem) og dette tallet har deretter blitt delt på spillerens alder.

Dette tallet har så blitt multiplisert med antall minutter som spilleren har spilt i hjemlig liga.

– Selv om det er flere variabler med tanke på kamper og fremtidige overganger, gir denne oversikten oss en god indikator til å sammenligne hvordan de ulike klubbene har bygget sine tropper, skriver CIES i en fersk rapport.

FREMTIDIG STORKEEPER: Dean Henderson er den første keeperen som gir David de Gea reell konkurranse om keeperplassen i United. Den unge engelskmannen blir av mange spådd til å bli den neste landslagskeeperen for England.

– Fra dette ståstedet bør Manchester United-fansen føle seg rimelig trygge på at laget deres bør klare å kvalifiere seg til gruppespillet i Champions League de neste sesongene og kanskje igjen løfte Premier League-troféet. 

CIES fremhever også baskerklubbene i Spania, Real Sociedad og Athletic Club som har bygget solide spillertropper for fremtiden til tross for langt mindre ressurser enn Manchester United.

Domineres av England og Spania

Topp 10-listen domineres fullstendig av engelske og spanske klubber, med fem Premier League-klubber og fire fra La Liga.

I tillegg til United er også Tottenham, Manchester City, Liverpool og Southampton på listen.

Det eneste tyske laget på listen, RB Leipzig, kniper 10.plassen på listen.

CIES sin liste over de mest bærekraftige spillertroppene i Europa:

1. Manchester United
2. Real Sociedad
3. Athletic Club (Bilbao)
4. Tottenham
5. Manchester City
6. Liverpool
7. Southampton
8. Barcelona
9. Atletico Madrid
10. RB Leipzig

Powered by Labrador CMS