Ryktesaker, uke 50

Adnan Januzaj kobles til en rekke europeiske mellomsjikteklubber.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 14. desember:

12.00: Tidligere denne uken ble Adnan Januzaj koblet til en mulig låneavtale til Real Sociedad. Nå melder både Daily Express og La Gazzetta dello Sport at også Roberto Mancini skal være interessert i å hente unggutten. Inter-manageren skal være ute etter en ving i 4-3-3, men førstevalgene skal visstnok være Ezequiel Lavezzi og Alessio Cercio. Også Napoli skal være på jakt etter Uniteds vidunderbarn.

Lørdag 13. desember:

18.35: Ifølge Daily Star blir det nå tøffere for United å lure Kevin Strootman til Manchester. Chelsea skal nemlig ha klinket til med et bud på 30 millioner pund for nederlenderen. Dersom det skulle bli noe av det budet vil Roma i så fall få tilbake det dobbelte av hva de kjøpte han for. Ikke dårlig for et opphold på halvannen måned.

Fredag 12. desember:

08.25: Noe motstridende meldinger angående Marco Reus. Ifølge Daily Star skal Dortmund visstnok nå ønske å selge angriperen, mens Hans-Joachim Watzke i klubbens ledelse sier at han tror Reus vil bli værende fordi «han elsker byen og Borussia Dortmund».

Skjermbilde 2014-12-12 kl. 08.22.09

08.10: Målvakt David de Gea har spilt seg opp til å bli en av Uniteds nøkkelspillere, og mens trusselen fra Madrid stadig virker mer faretruende forbereder Ed Woodward en kanonkontrakt for å holde spanjolen på Old Trafford. Ifølge The Sun vil De Gea tilbys 36,4 millioner pund over fem år, eller 140,000 pund i uka, noe som vil gjøre ham til verdens beste betalte målvakt. De Geas nåværende kontrakt på 18,000 pund i uka går ut sommeren 2016. Les hele saken her! (krever innlogging)

Torsdag 11. desember:

20.10: Nemanja Vidić har ikke vært noen braksuksess i nord-Italia, men det er ingenting som tyder på at han skal vende tilbake til gamle jaktmarker. For ifølge Inter-forsvarerens agent, Silvano Martina, kommer han ikke til å forlate byen.

– Vidic har en treårsavtale med Inter og kommer ikke til å forlate Milano. Pressen har vist lite respekt overfor min klient. Jeg gjentar: han forlater ikke Inter, sa Martina til Calciomercato.com.

Og kanskje er det like greit. Det mener i hvert fall Telegraphs Darren Richman.

11.20: Mens talkSPORT hevder at «Uniteds interesse for Borussia Mönchengladbach-stjernen (Christoph Kramer) lenge har vært et «hot topic» i tyske medier», skriver Sport Witness det motsatte. Ifølge nettstedet stemmer ikke talkSPORTs påstand i det hele tatt. Tvert imot påpekes det at det i den tyske VM-vinnerens hjemland knapt nevnes noe som helst om denne påståtte United-interessen. Du kan les mer om saken her.

09.20: Det har en stund vært spekulert i at Real Sociedad-manager David Moyes vil prøve å hente Adnan Januzaj til Baskerland på lån ut sesongen. The Express bygger nå oppunder dette, men er i det minste såpass at de innrømmer usikkerhet om hvorvidt United vil være beredt til å gå med på å låne ut den unge belgieren. Det er en tynn sak, men du kan lese den  her.

09.15: Apropos Kevin Strootman, så bekrefter Roma-ledelsen, gjennom Mauro Badissoni, overfor Sky Sports at de  ikke har mottatt noen henvendelser fra Manchester United. Det gjentas også tidligere uttalelser om at klubben ikke har noen planer om å selge nederlenderen.

09.10: Er Kevin Strootman et stort skritt nærmere en overgang til United? Det KAN bli resultatet av gårsdagens Champions League-exit for klubben hans, AS Roma. Den 24 år gamle nederlenderen ble for øvrig sittende på benken gjennom hele oppgjøret, som endte med 2-0-seier og avansement for Manchester City.

Onsdag 10. desember:

21.52: Daily Star skriver at Nemanja Vidic nærmer seg en United-overgang. Mangelen på utropstegn skyldes nettopp at det er Daily Star, og journalisten som har skrevet saken, Chisanga Malata, har skrevet mange sensasjonsartikler i det siste. Før en leser noen av de artiklene kan vi like godt anbefale et lastebillass med salt, heller enn den vanlige klypen.

Uansett: Han skriver at Van Gaal har vært i samtaler med Inter, og at de har blitt enige om en avtale for Vidic. Serberen blir ikke sett på som noe mer enn potensiell backupspiller av Van Gaal, skriver avisen, som tydeligvis føler at de vet litt av hvert om hva Van Gaal tenker, gjør og planlegger!

21.43: Ifølge Daily Express er João Moutinho lei av å være i Monaco, og om en Premier League-klubb som for eksempel United byr £30 millioner kan portugiseren skifte beite i januar. Artikkelen er ganske lite konkret, så det fremstår ikke som noe annet enn kvalifisert (?) gjetting.

14.55: Ifølge Sporting Lisboa-manager Marco Silva, er William Carvalho åpen for tanken om et klubbskifte til Premier League, kanskje så tidlig som i januar.  Den 22 år gamle midtbanespilleren har vært gjenstand for interesse både fra United og Arsenal, og verdsettes av portugiserne til £28 millioner. Les mer her.

09.45: Når vi først er inne på The Express, så viser avisen til den spanske journalisten Manuel Esteban, som hevder at Gareth Bales Real Madrid-karriere går mot slutten. «Han kommer ikke til å nøle dersom det dukker opp et stort bud,» sier Esteban, et utsagn The Express tolker som en kjærkommen oppmuntring for Manchester United.

09.40: Så dukker Arjen Robben opp i ryktespaltene igjen. Det er takket være The Express som hevder at Louis van Gaal håper å kunne hente sin landsmann til Old Trafford i januar. United-sjefen planlegger etter sigende et bud på £24 millioner.

08.45: Tidligere Barcelona-keeper Victor Valdes har som kjent trent med United i høst. Hva som skjer videre er ikke klart, men muligheten for en kontrakt med rødtrøyene har naturligvis vært diskutert. Problemet er at en eventuell avtale med Louis van Gaal & co. trolig vil føre til at 32-åringen må regne med å spille andrefiolin bak David De Gea. Valdes ønsker seg imidlertid jobb som førstekeeper, og dermed er det mer sannsynlig at han finner seg en annen klubb.
Og nå ser det ut til å åpne seg en mulighet – i Mexico! Querétaro heter klubben, og den har allerede klart å snappe opp en tidligere lagkamerat av Valdes, en viss brasilianer med kunstnernavnet Ronaldinho. Les mer her.

08.35: Benficas ettertraktede midtbanespiller, argentineren Enzo Perez, skal igjen være høyaktuell for en overgang til United. I alle fall skriver talkSPORT at klubben igjen leder an i jakten på ham. Det har en stund sett ut til at Perez ville ende opp i Valencia, men spanjolene er visstnok ikke i stand til å innfri Benficas krav om en overgangssum på £25 millioner.

Tirsdag 9. desember:

21.50: Også Chelsea ønsker seg Kevin Strootman! Men ta det med ro, det er Daily Star som skriver det.

19.15: Det er ikke bare de mindre pålitelige avisene som skriver om Strootman og United. Daily Telegraphs Mark Ogden har skrevet denne saken i dag om Kevin Strootman og United. Forfatteren Hugo Borst, som har skrevet bok om Van Gaal, sier ifølge Ogden at de allerede har tatt hverandre i hånda på det, etter at Van Gaal skal ha snakket med Strootman allerede i april om hente ham til United.

Det er ikke så mye nytt i saken, som er en slags blanding av ryktesak og forhåndssak til Roma-Manchester City, men poenget til Ogden er klart: Strootman kan nærme seg United om han imponerer mot City, men samtidig kan Roma-avansement gjøre at United-overgangen blir utsatt til sommeren.

Så da gjenstår det å se om han får spille…

16.47: Calciomercato skriver ifølge Daily Star at Louis van Gaal nærmer seg signaturen til Kevin Strootman, og at det er snakk om en overgangssum på rundt 30 millioner pund. Dessverre for alle som håper på Strootman så er vel ikke noen av de to publikasjonene noe særlig å stole på, akkurat.

Strootman var tilbake fra start for Roma helgen som var, uten å imponere. Kanskje ikke så rart etter det lange skadeavbrekket…

Mandag 8. desember:

08.20: Fotballrykter i Daily Star må tas med en stor klype salt, men United nevnes i alle fall. Denne gangen skriver de at Exeter City har et stortalent ved navn Ethan Ampadu, som bare er 14 år gammel, men allerede har spilt for det walisiske U16-landslaget.  Ifølge Daily Star taper United imidlertid kampen om spilleren, siden faren allerede jobber for Arsenal. Les saken her.

Powered by Labrador CMS