Ryktesaker, uke 19

Neymar er tilbake i ryktespalta.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 13. mai:

14.14: Mer fra Jamie Jackson og The Guardian: United er en av flere klubber som har tilbudt kontrakt til stortalentet Melayro Bogarde. Nederlenderen, som er nevø av Winston Bogarde, blir 16 år i slutten av mai. City, Arsenal, Liverpool og Chelsea er noen av de andre klubbene som er interesserte.

12.15: Jamie Jackson i The Guardian omtaler planene om å få Kieran McKenna til å jobbe med seniorene. Han skriver derimot ingenting om at McKenna skal få stillingstittelen assistentmanager.

09.54: Vi tar også med oss at det er et rykte som sirkulerer om at U18-trener Kieran McKenna blir Mourinhos nye assistent. Vi kommer tilbake med mer info om det om/når vi ser noe konkret rundt dette som bør videreformidles.

09.02: United klargjør en jakt på selveste Neymar, skriver Daily Mirror. Klubben skal ha gitt beskjed til superstjernen om at vi vil kjempe med Real Madrid om hans signatur om han forlater PSG denne sommeren.

Avisa skriver at 26-åringen vil koste i overkant av £200 millioner, men United skal ha gjort det klart at de vil betale en verdensrekordsum, i tillegg til at en vil matche lønna hans på £30 millioner i året.

Real Madrid skal i utgangspunktet være favoritter, og superagenten Pini Zahavi skal i utgangspunktet ha fått oppdraget med å få i stand den overgangen, men håpet er at brasilianerens far (som United skal ha et godt forhold til, og som er United-fan) skal påvirke sønnen her.

Artikkelen er ikke skrevet av en av journalistene vi stoler mest på i avisa, og saken bør nok blitt tatt med noen klyper salt.

Lørdag 12. mai:

09.41: Enda en oppdatering om en spiller som ikke kommer (dagens ryktebørs bruker åpenbart eliminasjonsmetoden!): Hector Bellerin har vært koblet til United, men spanjolen sier ifølge Sky Sports at han blir definitivt blir værende i Arsenal neste sesong.

09.36: Rolig start på helga på ryktefronten, men vi tar med oss at Manchester Evening News skriver at Citys jakt på Napolis Jorginho har fått en «boost» siden Mourinhos interesse i italieneren har kjølnet.

Fredag 11. mai:

13.30: Marouane Fellainis hus i Manchester har ligget til salgs i et år, men er nå tatt av markedet. Så kan den som vil mene noe om det betyr at ny kontrakt med United er nært forestående. Ellers er jo belgieren ledig på markedet til sommeren. Se bilder av huset hos Daily Mail.

10.20: José Mourinho ønsker å hente Ajax-ving Justin Kluivert til Old Trafford i sommer, skriver Jamie Jackson i The Guardian. 19-åringen (fylte 19 forrige uke) har scoret ti mål denne sesongen, kan spille på begge kanter, og skal ifølge Jackson ønske en overgang til United. Han har diskutert ny kontrakt med Ajax en periode, men disse stoppet opp fordi han krevde en årslønn på nærmere 15 millioner kroner pluss en del av en fremtidig overgangssum. Justin er sønnen til den tidligere storspilleren Patrick Kluivert, og scoret i siste ligarunde der forrige helg.

Torsdag 10. mai

16.19: Vi tar dette med i forbifarten, selv om Rooney har forlatt United:

15.00: Raphael Varane til United? Ikke utenkelig, ifølge spanske Don Balon. De hevder United forbereder et bud på 70 millioner pund for den 25 år gamle franskmannen, som har spilt 41 kamper for Real Madrid denne sesongen.

Det var nettopp Mourinho som signerte Varane under sin tid i den spanske hovedstaden. Portugiseren beskrev også midtstopperen på et tidspunkt som «den beste unge forsvarsspilleren i verden.

Don Balon er i utgangspunktet en svært upålitelig kilde, så vi anbefaler å ta det med et lite trillebårlass med salt.

8.40: Det er ingen skjult hemmelighet at José Mourinho ser etter en ny venstreback og Layvin Kurzawa er en ettertraktet herremann.

Nå skriver Mirror at United får kamp om PSG-backen fra både Arsenal og Chelsea.

8.30: Etter onsdagens PSG-rykter om Paul Pogba, ble José Mourinho naturlig nok spurt om franskmannens fremtid på pressekonferansen.

Portugiseren ville ikke gi noen garanti på at Pogba blir værende, men sa han trodde det.

LES SAKEN HER: Mourinho om Pogba, Rashford og spillernes mentalitet

08.15: United kommer til å kjempe med Liverpool om signaturen til den brasilianske Roma-keeperen Alisson. Det skriver italienske Gazzetta dello Sport.

Det er Liverpool som har blitt hyppigst nevnt, men United skal også vurderere brasilianeren, all den tid de angivelig bekymrer seg for Real Madrids interesse for David de Gea.

PS: Roma-keeperen har en utkjøpsklausul på 88 millioner pund.

Samme avis skriver for øvrig at Roma har slengt seg inn i kampen om underskriften til Matteo Darmian. Juventus har i lengre tid vært favoritt til å signere italieneren.

Onsdag 9. mai:

18.42: Mohamed Bouhafsi har ofte vist seg pålitelig tidligere, og han hevder at Real Madrid skal gjøre et fremstøt mot Roma-målvakt Alisson (Real Madrid skal allerede ha vært i kontakt med representanter for spilleren). Dette nevner vi selvsagt fordi et slikt Real Madrid-keeperkjøp vil være svært godt nytt for alle som ønsker at David de Gea skal bli værende i United.

12.45: Paris St. Germain undersøker om det kan være mulig å sikre seg Paul Pogba i sommer, skriver Duncan Castles i Daily Record. Mino Raiola bød frem Pogba til flere tidligere i sesongen, og den franske klubben skal være den som var mest interessert. Nå skal det sjekkes hvilke muligheter det er for at United vil selge.

09.15: Kapteinen for Anderlechts U16-lag, Eliot Matazo, er ønsket av United, som i kamp med blant annet Monaco skal ha tilbudt ham tre millioner euro for å komme til England. Den sentrale midtbanespilleren regnes som et av Belgias største talenter, Monaco skal være favoritter, men United skal også ha brukt Romelu Lukaku i et håp om å få ham til klubben, melder Sport Witness.

08.30: I den grad noen fortsatt drømmer om Antoine Griezmann i United-trøya så skal Atletico Madrid nå ha blitt fortalt at Barcelona kommer til å betale utkjøpsklausulen hans i hovedstadsklubben.

08.00: José Mourinho er villig til å bytte Anthony Martial med Chelsea for å få Willian tilbake, skriver Miguel Delaney i The Independent. Saken står på sports-baksiden til avisa onsdag. United vil i så fall også kreve et mellomlegg i rene penger, og den mulige avtalen skal allerede ha vært sjekket ut av mellommenn.

Tirsdag 8. mai:

20.00: Wolverhamptons midtbanetalent Ruben Neves (som undertegnede ennå ikke kan fatte og begripe hvordan endte opp der) heller kaldt vann i årene på alle  United (og Liverpool)-fans som måtte ha ønsket seg ham.

Etter at Wolves rykket opp fra Championship, er portugiseren klar på at han ønsker å bli værende for å kjempe om plassen i Premier League.

– Jeg kom hit for å hjelpe klubben, og de har også hjulpet meg, sier Neves til Sky News.

– Jeg føler vi har oppnådd alle våre mål, både individuelt og som lag. Det er normalt at store klubber ser hvordan vi har jobbet, ikke bare meg, men alle sammen, men jeg er veldig lykkelig her.

– Jeg vil bli her og jeg vil nyte Premier League med denne fantastiske klubben, sier Neves, som selv om han var på «alle» storklubbenes radar i fjor sommer altså valgte Championship og nyrike Wolverhampton.

15.50: Daily Mirror skriver at Anthony Martial kan bli brukt som en del av en bytteavtale (og penger) mot at Christian Pulisic fra Dortmund går motsatt vei. Det hele virker i overkant snodig for oss…, selv om det ikke vil være en sensasjon om Martial skifter beite i sommer.

07.00: – Ingen sjanse. Det skal Eden Hazard ha sagt på Instagram da en United-fan ba ham om å komme til Manchester United. Det er Daily Mail som skriver dette.

Mandag 7. mai:

14.25: Spanske El Gol Digital (via talkSPORT) hevder at Manchester United skal være klare til å akseptere et bud fra Barcelona på £22 millioner for Ander Herrera. Dersom det blir noe av en overgang,  vil den 28 år gamle baskeren i så fall bli gjenforent med sin gamle sjef fra Athletico, Barça-manager Ernesto Valverde.

07.50: Italienske Tuttosport (via Express) påstår at José Mourinho ikke ser noen United-fremtid for Anthony Martial. Manageren skal derfor ha gitt ham grønt lys til å forlate Old Trafford i sommer.

07.45: Søndag dukket det opp et rykte om at United og Lazio skal ha blitt enige om en overgang verdt £80 millioner for serbiske Sergej Milinković-Savić.
Dette benektes imidlertid av spillerens agent, Mateja Kezman.
– Lazio har tre store kamper igjen å spille og så langt har det ikke vært snakk om forhandlinger, sier han til Lazionews.eu (via Goal.com).

Powered by Labrador CMS