– Vi trenger mer kvalitet i stallen

Les alt hva José Mourinho sa på den lukkede delen av pressekonferansen.

United-manager José Mourinho møtte pressen onsdag formiddag. Den første seansen handlet bittelitt om Sir Alex Ferguson, en del om Michael Carrick, noe om West Ham og litt om skader.

LES OGSÅ: Sanchez og Jones er tilbake – Lukaku fortsatt skadet

I den lukkede delen av pressekonferansen, kom det blant annet spørsmål om Paul Pogba, Marcus Rashford og mentaliteten til årets stall.

Tror Pogba blir værende

– Paul Pogba har blitt ryktet bort. Du sa forrige uke at det ikke fantes noen muligheter for at de Gea ikke kom til å være her neste sesong. Kan du si det samme om Pogba?

– Jeg tror han kommer til å være her neste sesong, svarer Mourinho, og tilføyer: 

– Det er min følelse. 

LES OGSÅ: – Michael er MANN, med store bokstaver

– Med David (de Gea, journ.anm.) var du klokkeklar, finnes det ikke noen garanti med Paul Pogba?

– Jeg kan garantere at jeg ikke ønsker at han drar. Jeg kan garantere at klubben ikke ønsker det og jeg kan garantere at vi ikke har fått noen forespørsel fra ham, agenten hans eller noen klubb, svarer portugiseren, som gjentar at han føler seg ganske sikker på at franskmannen blir. 

(Saken fortsetter under bildet)

BLIR TROLIG VÆRENDE: Vi krysser fingrene for flere slike klyv til høsten!

– Imponere meg? Rashford imponerer meg

– Når det kommer til Marcus Rashford, vil du anbefale ham eller oppfordre ham til å vurdere et låneopphold neste sesong?

– Nei.

– Du tror ikke det vil hjelpe utviklingen hans?

– Nei.

– Så hva må han gjøre fremover for å imponere deg?

– Imponere meg? Han imponerer meg. Det er derfor han har blitt plukket ut til samtlige kamper denne sesongen. ABSOLUTT alle kamper denne sesongen. Og det er derfor han har spilt i så mange av dem. Han trenger ikke dra noen steder for å spille. Han trenger ikke å gjøre noe, svarer Mourinho, litt brydd. 

(Saken fortsetter under bildet)

BEDRE TIDER: Denne duoen åpnet sesongen sterkt, men etter at Alexis Sanchez ankom klubben har det blitt mindre spilletid og færre målpoeng på både Rashford og Anthony Martial.

– Noen vil ikke klare det

Om du trodde at resten av seansen handlet om West Ham, tar du grundig feil. Den nokså ubetydelige kampen ble ikke overraskende nedprioritert i spørsmålsrunden fra journalistene – som i likhet med mange andre har rettet blikket mot neste sesong.

– For at dette laget skal ta det neste steget, handler det først og fremst om å hente mer kvalitet eller handler det mer om det mentale? Eller er det en kombinasjon?

– Begge.

– Er en av dem viktigere enn den andre?

– Hvor mange poeng er vi bak City? Ikke to, tre eller fire. Mange poeng. 

– Vi trenger begge deler. Noen av spillerne må prestere mer stabilt, men vi trenger også mer kvalitet.

(Saken fortsetter under bildet)

VIL HA INN MER KVALITET: Det hersker liten tvil om at denne mannen vil benytte seg av sommerens overgangsvindu.

– Du har vært her i to sesonger nå, er det noen spillere du ikke tror er mentalt kapable til å ta de stegene du mener trengs?

– Jeg stoler mer på at noen av spillerne klarer å ta steget enn andre. Det er normalt. Jeg kjenner spillerne. Jeg har jobbet med noen av dem i flere år, og kjenner dem bedre enn noen andre. 

– Noen spillere er jeg helt sikre på. De kommer til å ta steget. Jeg har også god tro på at andre tar steget, mens jeg tror at noen ikke kommer til å ta steget, svarer Mourinho ærlig.

Men at portugiseren er tvilende til enkelte spillere, betyr det ikke at de nødvendigvis forlater klubben med det første.

– Selvfølgelig kan man beholde dem for det, sier Mourinho, og tilføyer: 

– Med mindre man har en perfekt stall, hvor man kan kjøpe en keeper man ikke liker og så kjøper en ny en, eller kjøper en midtbanespiller man ikke liker og så kjøper en ny en. Med mindre man kan gjøre det, så er man nødt til å beholde spillere man ikke «elsker» – når jeg sier elsker, mener jeg fotballmessig. Man beholder også noen spillere man ikke tror har nivået inne. 

– Hvis du spør PL-managere, og jeg sier ikke alle, men jeg tror de fleste av dem vil gi deg det samme svaret. I min tropp er det noen spillere jeg har, som jeg skulle jeg hadde noen andre som var bedre. Det er sånn det er. 

LES OGSÅ: Gode Sir Alex-nyheter

– Lukter feil for meg

Da Mourinho fikk spørsmål om mentalitet knyttet opp mot at United har tapt mot de tre nyopprykkede lagene denne sesongen, klarte han ikke skjule skuffelsen.

Å tape mot ett bunnlag er greit, det er sånn som skjer, mener manageren.

Men ikke alle tre.

– Det riktige for meg er at man en dag taper mot et topplag fordi de er bedre enn deg, eller at du en dag taper mot et mindre lag fordi du ikke presterte bra.

– Å tape mot alle de nyopprykkede lagene…da er det noe som lukter feil for meg, sa Mourinho og rynket litt på nesa. 

Forståelig nok.