Ryktesaker, uke 48

Keeperrykter søndag morgen.

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter


Søndag 2. desember:

10.06: Litt om David de Gea på morgenkvisten i dag.

Sunday Mirror melder at United er klare til å bruke £70 millioner på Jordan Pickford som klubbens nye målvakt om en mister De Gea. Saken er ikke skrevet av en av journalistene vi tror har de beste kildene i klubben, så vi anbefaler å ta dette med en solid dose salt.

The Sunday Times skriver at spanjolen ikke har noen planer om å bli solgt den kommende sommeren, og at han om han ikke blir enig med klubben om en ny kontrakt, så vil han gå gratis sommeren 2020.

Lørdag 1. desember:

12.09: Ifølge italienske Corriere dello Sport (som vi vanligvis tar rykter fra med en klype salt) har Napoli mottatt et «monsterbud» på €103 millioner (cirka £91,4 millioner) for den 27 år gamle midtstopperen Kalidou Koulibaly. Budet skal ha blitt umiddelbart avslått.

09.39: I et nytt intervju med FourFourTwo forteller Ivan Perisic om at han var nære ved å bytte ut Inter med Manchester United, og sier også at han fortsatt er lysten på en overgang til Premier League (…eller La Liga).

Fredag 30. november:

08.10: The Mirror har også en sak i dag angående Real Madrid-stopper Raphaël Varane. Det har lenge vært kjent at den majestetiske 25-åringen har en stor beundrer i José Mourinho, en mann han har jobbet under tidligere, og i tillegg skal han være en spiller Ed Woodward drømmer om å signere.
Ja, ifølge kilden skal «Woody» være villig til å gjøre den franske VM-vinneren til historiens dyreste forsvarsspiller dersom han bare klarer å overtale Real til å selge.

07.55: The Mirror skriver i dag at David De Gea stortrives på Old Trafford, men likevel ikke vil skrive under på en ny langtidskontrakt før han vet hvilken retning United beveger seg i. For eksempel ønsker han å vite hvilken managertype klubben henter inn som erstatter dersom José Mourinho ikke får fortsette utover inneværende sesong.
Et annet aspekt er lønn. Tilbudet De Gea har blitt forelagt lyder etter sigende på £275.000 i uken, en en mye lavere sum enn de £350.000 som tilfaller Alexis Sánchez, og det til tross for at chileneren utvilsomt tilfører United langt mindre enn ham selv.

Torsdag 29. november:

12.20: Sky Sports videreformidler en sak fra tyske Bild, hvor det hevdes at Manchester United har kastet seg inn i kampen om Borussia Dortmund-vingen Christian Pulisic.
Den amerikanske landslagsspilleren har også blitt linket til Chelsea og Liverpool, men ifølge kilden er United fast bestemt på ikke å la 20-åringen glippe. Han vil etter sigende koste rundt £50 millioner.

08.00: Når vi først er inne på David De Gea, dukker BBCs høyst troverdige Simon Stone opp med en sak som slår iNews’ [se 07.55] i hjel.
Han skriver nemlig at United kommer til å aktivere forlengelsesopsjonen på ett år i keeperens kontrakt. Dette, fortsetter han, for å unngå en hver usikkerhet over fremtiden hans idet vi går inn i januars overgangsvindu.
Ettersom De Geas avtale i utgangspunktet utløper til sommeren, vil han nemlig kunne forhandle med hvem han vil etter 1. januar, og dette ønsker altså United å forhindre.

07.55: Manchester United skal ha innsett at David De Gea kommer til å forsvinne til sommeren, og har i den forbindelse blinket seg ut to kandidater til å overta spanjolens keeperhansker.
Evertons engelske landslagskeeper Jordan Pickford er den ene, mens Atlético Madrids slovenske sisteskanse Jan Oblak er den andre.
Det er iNews, en kilde vi må innrømme at vi ikke kjenner troverdigheten til, som hevder dette. Det legges til at selv om United har en kontraktsfestet mulighet til å forlenge DDGs opphold til 2020, er det lite trolig at det vil skje ettersom det vil innebære å gi avkall på en skikkelig overgangssum.

07.50: I en såkalt «exclusive» skriver The Mirror i dag at Alexis Sánchez nå er enda mer bestemt enn tidligere på å komme seg bort fra Old Trafford. Årsaken skal være at han ble utelatt fra troppen mot Young Boys – til tross for å ha gitt José Mourinho beskjed om at han var skadefri og klar for kamp.
Chileneren skal ha ønske om å dra til Paris for å spille for PSG.

Onsdag 28. november:

21.53: Skotske Daily Record v/Mourinho-kjenner Duncan Castles, melder at United-manageren har satt Portos brasilianske midtstopper Éder Militao på en liste over potensielle spillerkjøp.
20-åringen har ifølge Castles imponert stort i sin første sesong i Europa, ved raskt å etablere seg i Portos startoppstilling.
Militao, som også følges av Manchester City og Everton, debuterte for Brasil i september. Her er spillerens Wikipedia-profil.

21.50: Italienske Tuttosport [via MEN] hevder at Juventus vil forsøke seg med et fremstøt mot Paul Pogba i januarvinduet. I første omgang er det snakk om et lån ut sesongen, og deretter en permanent overgang fra sommeren av.
At Juve ønsker franskmannen allerede i kommende overgangsvindu, skyldes etter sigende det nye regelverket som ikke lenger hindrer en spiller i å opptre for to klubber i samme Champions League-sesong.
Uansett er det svært lite sannsynlig at United vil gå med på å slippe Pogba halvveis ut i sesongen.

Tirsdag 27. november:

08.55: Ifølge italienske Calcio Mercato følger Manchester United situasjonen til den danske Sampdoria-stopperen Joachim Andersen tett. 22-åringen har gjort sakene sine godt i Serie A denne sesongen, og både United og Tottenham skal ha vært til stede under søndagens 1-1-kamp mot Genoa. Andersen signerte i sommer for Sampdoria og har tidligere spilt for Twente. Han har foreløpig ingen kamper for landslaget til Åge Hareide, men står med 14 U21-landskamper.

08.50: Til tross for kjøpet av Fred, har Uniteds midtbaneproblemer har vært åpenbare denne sesongen, og ifølge ESPN-journalist Mark Ogden er Axel Witsel en spiller José Mourinho ønsker å hente til Old Trafford. United-manageren ble nylig observert i Belgia i landslagspausen og skal ha vært til stede for å se Witsel i aksjon. 29-åringen ble hentet fra Kina til Borussia Dortmund for 18 millioner pund i sommer og har fått en god start i Tyskland.

08.45: I sommer ble Marko Arnautovic nevnt i forbindelse som en av alternativene på listen til José Mourinho som en backup for Romelu Lukaku. 29-åringen ble værende i West Ham, men ifølge Telegraph følger Manchester United fortsatt den tidligere Inter-spilleren. Et kjøp i januar skal imidlertid ikke være aktuelt.

I samme artikkel skriver for øvrig Jason Burt at PSG ikke skal ha planer om å hente David de Gea.

00.01: Arsenal og Chelsea følger visstnok nøye med på Andreas Pereiras situasjon i United, og brasilianske UOL hevder, ifølge Sport Witness, at det faktisk er sant at de to London-lagene er interesserte. I artikkelen hevdes det også at franske PSG følger med, i tillegg til to ikke-navngitte spanske og italienske lag.

Mandag 26. november:

08.10: Manchester United skal ha tatt en nærmere titt på West Hams 19 år gamle talent Declan Rice denne helgen, skriver London-avisen Metro.

United må imidlertid forberede seg på at det blir en tøff kamp om 19-åringens underskrift. Rice, som kan spille både midtstopper og på midtbanen, har allerede blitt koblet til Chelsea og West Ham ønsker også å forlenge kontrakten med 19-åringen

Powered by Labrador CMS