Denmark v Austria: UEFA Nations League - League Path Group 1

BEKREFTET: – Det perfekte stedet å fortsette min reise

Christian Eriksen har signert for Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Kort tid etter at Manchester United hadde slått Melbourne Victory 4-1 i sommerens andre treningskamp bekrefter klubben at Christian Eriksen har signert en treårskontrakt.

5. juli ble Tyrell Malacia Erik ten Hags første signering for sommeren. Ti dager senere ble Eriksen nummer to.

– Manchester United er en spesiell klubb, og jeg gleder meg virkelig til å komme i gang. Jeg har hatt privilegiet av å spille på Old Trafford mange ganger, men å gjøre det i rød drakt vil være fantastisk, sier Eriksen i pressemeldingen.

– Jeg har sett hva Erik ten Hag har gjort i Ajax, og vet hvor hardt og detaljert han og teamet hans jobber hver eneste dag. Det er åpenbart at han er en fantastisk trener. Jeg gleder meg til fremtiden etter å ha snakket med ham om hvordan han ønsker at laget skal spille. 

– Jeg har store ambisjoner, og jeg vet at jeg fortsatt kan oppnå mye. Dette er det perfekte stedet å fortsette min reise.

Ifølge Simon Peach vil ikke Eriksen slutte seg til resten av laget i Australia. Det vil heller ikke Lisandro Martinez som er på vei. De to nysigneringene kan dermed få sin uoffisielle debut på Ullevaal stadion mot Atlético Madrid.

Murtough: – Verdifull rutine

Eriksen kjenner naturligvis Premier League godt etter sine sju år i Tottenham. Ifølge rapportene var gamleklubben interessert i å hente dansken tilbake til London. Til slutt sto imidlertid valget mellom Brentford og Manchester United.

– Christian har vært en av de beste offensive midtbanespillerne i Europa i karrieren sin. Det er ikke overraskende at han hadde så mange alternativer i sommer, så vi er veldig glade for at vi klarte å overbevise ham om at dette er riktig klubb for ham, sier fotballdirektør John Murtough.

– I tillegg til sin utrolige teknikk, vil Christian bidra med verdifull rutine og lederegenskaper.

eriksen290322
KLAR FOR UNITED: Christian Eriksen.

Trente med Ajax – slo tilbake i Brentford

Som de fleste husker var det dramatiske scener under EM forrige sommer da hjertet til Eriksen stoppet midt under kampen mot Finland.

Det viktigste der var selvsagt å overleve, men Eriksen var lysten på å fortsette fotballkarrieren, og Serie A-regler gjorde at det ikke kunne skje der. Kontrakten med Inter ble terminert, og Eriksen måtte lete etter en ny klubb. Han hadde allerede trent litt med OB fra hjemlandet, og trente etter hvert også litt med gamleklubben Ajax, og mot slutten av januar signerte Eriksen for Brentford.

Både der og for det danske landslaget gjorde Eriksen imponerende comeback, og han var en viktig del av grunnen til at Brentford ikke havnet i den verste nedrykksstriden side de slet før Eriksen ankom, men etter hvert fikk en voldsom oppsving i form med Eriksen på laget – toppet av den spektakulære snuoperasjonen som endte med 4-1-seier borte mot Chelsea, en kamp hvor Eriksen scoret målet som sendte Brentford opp i ledelsen.

Det var attpåtil hans tredje kamp på rad med scoring, siden han scoret for Danmark mot både Nederland og Serbia i løpet av de sju foregående dagene.

eriksen020522h
IMPONERTE FOR BRENTFORD: Christian Eriksen, her i ferd med å ta et hjørnespark på Old Trafford.

London eller United?

Det store spørsmålet nå i sommer var om Eriksen ville fortsette i Brentford eller ikke. Der var han omringet av dansker, og han kunne bo i London hvor familien trives, og han ville vært en viktig spiller. Det var også spekulert i at han kunne returnert til Tottenham, hvor han hadde sin foreløpig aller beste periode som spiller.

Fristelsen om spill under Erik ten Hag i Manchester United ble likevel for stor til slutt, og en karriere som foreløpig har inneholdt senioropphold i Ajax, Tottenham, Inter og Brentford fortsetter altså nå i Manchester United.

Eriksen har i en alder av 30 år allerede spilt 115 landskamper, og han har scoret 38 landslagsmål.

williamseriksen050322
ERIKSEN OG WILLIAMS: Christian Eriksen fikk gratulasjonsklemmen for å ha signert for United noen måneder på forskudd.

Andre store Eriksen-saker


Åge Hareide: – Han er genial!

Kasper Wikestad: – Sliter med å se hvor han skal passe inn

Draktnumre: Flere av Eriksens tidligere draktnumre er ledig – men hva får han?

 

Powered by Labrador CMS