Slovenia v Denmark: Group D - UEFA EURO 2024 Qualifying Round

— Han har kalt seg «Agent Christian»

Publisert Sist oppdatert

Christian Eriksen skal ha hatt en finger med i spillet rundt Rasmus Højlunds overgang fra Atalanta til Manchester United. Dette innrømmer den 20-år gamle dansken selv i et intervju publisert på det danske fotballforbundets Youtube-kanal.

Eriksen har snakket om sin danske lagkamerat flere ganger i intervjuer siden ryktene begynte å florere. At Eriksen og Højlund har hatt samtaler knyttet til overgangen er ingen hemmelighet.

— Skal jeg være helt ærlig har jeg ikke sett så mange Atalanta-kamper, men jeg vet hvordan de spiller, og han passer godt inn her, sa Eriksen til Sky Sport etter treningskampen mot Dortmund. 

At den danske 31-åringen har ønsket Rasmus Højlund til klubben, er noe sistnevnte har satt pris på.

— Det er selvfølgelig hyggelig at Christian Eriksen er her, og han har ønsket meg velkommen. Han har kalt seg «Agent Christian» i løpet av sommeren. Jeg vil ikke få det til å høres ut som om han forhandlet frem avtalen min, men han har spurt om jeg vil komme hit, sa Højlund i intervjuet med det danske fotballforbundet.

GettyImages-1593944759
AVTALEN I BOKS: Etter flere uker med spekulasjoner ble Rasmus Højlund annonsert som United-spiller på Old Trafford før lørdagens kamp mellom United og RC Lens.

— Han sa at Manchester United var veldig opptatt av å få meg, fordi klubben synes jeg er en spennende spiller, og lurte på om jeg ikke skulle gå å snakke med landslaget mitt og få jobben gjort mot en overgang.

— Han ville gjerne at det skulle kommer en ny danske, og han mener at måten jeg spiller fotball på passer Manchester Uniteds måte å spille på. Så vi snakket mye frem og tilbake, sier Rasmus Højlund.

— Jeg må bli kjent med lagkameratene og spillesystemet, og så kan jeg forhåpentligvis begynne med å score noen mål og vinne noen fotballkamper. Det er i grunnen det jeg er her for.

Rasmus Højlund ble Danmarks dyreste spiller noensinne da han lørdag offisielt byttet fra Atalanta til Manchester United. Dette virker å bekymre den danske landslagstreneren, Kasper Hjulmand.

— Det er et enormt press på ham. Det er forventninger fra supporterne. Jeg håper de vil ha litt tålmodighet med ham, sier Hjulmand.

hooo
SEKS MÅL PÅ SEKS KAMPER: Rasmus Højlund har scoret seks mål på seks kamper for det danske landslaget.

Til tross for dette er den danske landslagstreneren enig i Christian Eriksens uttaler.

— Det har blitt gjort grundig arbeid fra både spiller og klubb. Jeg har snakket med ham om det hele veien. Han passer fint inn i Uniteds system. De vet hva de får, og Ten Hag er dyktig til å finne spillere som passer hans spillestil. Rasmus jobber hardt og er god i presspillet. Da skal både spilletid og målene komme.

—  Jeg forventer ikke at han viser fram alt i starten. Jeg håper han kan fortsette utviklingen sin g og han lærer veldig fort. Det kan komme noen dårlig tider, men han jobber veldig hardt også i motgang. Jeg er ikke bekymret for ham.

Les mer om Rasmus Højlund: 

 

Powered by Labrador CMS