Ryktesaker, uke 19

OPPDATERT 19.15: Er dette Wayne Rooneys erstatter?

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Forrige ukes rykter

Lørdag 11. mai:

19:15: Torsdag ble det klart at David Moyes erstatter Sir Alex Ferguson som Manchester United-manager. Mange spør seg om hvilke spillere Moyes vil hente til Old Trafford. Spillere som Baines og Fellaini har blitt nevnt, og nå nevnes også Real Madrids Karim Benzema. The Sun argumenterer med at forholdet mellom Moyes og Rooney er problematisk, og at skotten ønsker å erstatte sin tidligere elev med den franske stjernespissen.

18:40: Ifølge The Sun kommer Paul Scholes til å foreta samme avgjørelse som Sir Alex Ferguson, og legge opp etter denne sesongen. Avisen skriver at 38-åringen er lei av skadeplagene, og at Scholes’ kan spille sin siste kamp på Old Trafford i morgendagens oppgjør mot Swansea.

18:15: PSV-manager, Dick Advocaat, mener at Kevin Strootman må forlate Nederland for å få skikkelig fart på karriereren. Midtbanespilleren har blitt linket til både Manchester United, Liverpool og Tottenham, og Advocaat er sikker på at midtbanespilleren ville gjort det bra i England.

– Han er god nok for Liverpool og Tottenham, men jeg tror også han er god nok for Manchester United og City, fortalte han til De Telegraaf, og utdypet:

– Strootman er like god som Gareth Barry. Han er en nyttig spiller for alle lag. Spesielt når han er omringet av bedre spillere.

Fredag 10. mai:

19.50: En annen som har frekventert disse sakene i året som har gått er danske Viktor Fischer. 19-åringen har bidratt sterkt til at Ajax har hentet hjem sin tredje strake serietittel, men han utelukker nå en overgang til Old Trafford i sommer. Til Voetbal International skal han ha sagt at han enda har mye å lære i Amsterdam.

– Det er først når du er 25 år du vet hvor god du egentlig er. Jeg har ikke urettet det jeg skal med Ajax enda, og det ville vært arrogant av meg å tro at jeg var ferdig her, sa han.

16.25: I dag kommer det løse meldinger fra portugisisk presse om at David Moyes ikke var førstevalget til Manchester United. Avisa Record skriver at Jose Mourinho skal ha fått tilbud om en femårs-avtale med Manchester-klubben, men at han skal ha avslått denne av familiære årsaker. Avisen skriver videre at Mourinho heller ville ha familien sin i London, og dermed kan det være duket for en retur til Stamford Bridge for «The Special One».

Også i dagens ryktespalte finner vi gjengangeren Robert Lewandowski. Siste nytt er at polakken skal være på vei til de tyske mestrene Bayern Munchen for £21 millioner pund. Derimot skal som tidligere nevnt både Marouane Fellaini og Leighton Baines være høyaktuelle for å bli med David Moyes på flyttelasset til Old Trafford. Det kommer til å bli en lang og spekulativ sommer!

Torsdag 9. mai:

00.20: Sent onsdag kveld meldte altså Daily Mails United-journalister at Wayne Rooney skal ha bedt om å få forlate United. Daniel Taylor, meget informert United-journalist i The Guardian, brukte så midnattstimen til å bekrefte Daily Mails historie via twitter. Ifølge Taylor skal United imidlertid ha avslått Rooneys ønske om å få forlate United, da søknaden ble levert Uniteds ledelse for to uker siden.

Onsdag 8. mai:

23.30: 8. mai ble en merkedag, men den var ikke over før det ble meldt enda mer spennende. Daily Mail skriver sent onsdag i en såkalt eksklusiv sak signert av alle avisas United-journalister at Wayne Rooney for to uker siden ba Sir Alex Ferguson om å få forlate klubben. Han ønsket en ny start i en annen klubb.Samtidig skriver avisa at avtroppende administrerende direktør. David Gill, har vært i Madrid for møter med Cristiano Ronaldos agent, Jorge Mendes, med tanke på en mulig overgang.

Det stopper imidlertid ikke der. Daily Mirror hevder at Roman Abramovich skal ha godkjent et Chelsea-forsøk på å hente Rooney. Han skal være villig til å betale 30 millioner pund for Rooney, og sånn sett kan Chelsea dermed konkurrere med Bayern München og Paris St. Germain om United-spissen.

09.10 Ja, så har vi sett det også: Spanske AS forsøker seg med en historie om at United skal være interessert i å hente Real Madrid-stopperen Pepe til Old Trafford! Men ikke nok med det: United skal være villig til å betale €30 millioner for den temperamentsfulle 30-åringen. Det begrunner avisen med at han er «en oppnåelig kvalitetsstopper som vil kunne forbedre forsvaret deres».

08.00 London Evening Standard hevder at Real Madrid, Barcelona og Manchester United står i kø for å sikre seg Årets spiller i Premier League, Tottenhams Gareth Bale. Samtidig antydes det en prislapp på £40 millioner.
Spurs-manager Andre Villas-Boas er naturligvis ikke spesielt hypp på å miste sin viktigste spiller, og forsøker å fortelle ham det ved å legge frem et kontraktstilbud verdt £140.000 i uken i de neste fire årene.

00.05 Daily Mirror skriver at Wayne Rooney skal ha fortalt lagkamerater at han vil spille for Bayern München, og følger på med at tyskerne skal være nær en avtale som gjør Rooney til Bayern-spiller samtidig som 30 millioner pund finner veien til Old Trafford. Ifølge Mirror skal imidlertid Paris St. Germain og en stor ikke-navngitt engelsk klubb også være lystne på å få til en avtale med United om Rooney.

Tirsdag 7. mai

14.35 Ifølge Metro kan Angel di Maria komme inn dørene på Old Trafford i sommer, og det for en langt billigere sum enn mange hadde forventet. Avisen skriver at United kan sikre seg argentineren for £15 millioner.

08.05 I forrige uke var det snakk om at United ville selge Nani og kjøpe Juventus-spilleren Claudio Marchisio. Nå har The Mirror lagt sammen to pluss to, og skriver at en byttehandel kan være på trappene. Juventus skal ha kontaktet United om Nani allerede i fjor og skal være villige til å sende en sentral midtbanespiller motsatt vei for å få portugiseren.

Mandag 6. mai

18.20: Danske Christian Eriksen er en mann som nærmest har hatt klippekort i Uniteds ryktebørs det siste året, men nå kan det se ut som om 21-åringen har blinket seg ut en av Champions League-finalistene som sin neste klubb. Dansken, som har scoret ti mål og notert seg for 17 målgivende pasninger for Ajax denne sesongen, skal ha sagt i et intervju med den nederlandske avisen Algemeen Dagblad at Borussia Dortmund er en klubb han kunne tenke seg å spille for.

– Jeg har ikke hørt noe konkret fra min agent enda, men jeg vil være veldig interessert dersom det skulle komme et tilbud. Dortmund hadde vært fantastisk, skal Eriksen ha sagt.

08.00: United vurderer et bud på Colombias U20-landslagsspiller Juan Fernando Quintero, melder Daily Mail. Klubben fulgte midtbanespilleren under det søramerikanske U20-mesterskapet i januar, hvor han scoret hele fem mål da Colombia vant tittelen. 20-åringen er venn av en annen Old Trafford-linket person, James Rodriquez, og tilbringer tiden på lån i Serie A-klubben Pescara. Også Juventus og Inter skal være interesserte i playmakeren.

Powered by Labrador CMS