Nottingham Forest v Manchester United - Premier League

Imponert Eriksen: – En helt annen stemning nå

Christian Eriksen er imponert over hvordan lagkameratene har stått fram i motgang. Og dansken tror det er mer i vente.

Publisert Sist oppdatert

79 dager etter at han skadet seg i FA-cupoppgjøret mot Reading, var Eriksen tilbake i startoppstillingen mot Nottingham Forest søndag kveld.

31-åringen ble kastet inn på laget, da Marcel Sabitzer måtte melde forfall rett før avspark grunnet en skade han pådro seg under oppvarmingen.

– Det så ut som han aldri hadde vært ute, uttalte Andy Cole.

Selv var dansken ydmyk etter 2-0-seieren.

– For meg er det enkelt å gå inn på laget igjen når vi spiller som vi gjør. Det var masse rom for meg på midten, sa Eriksen til Sky Sports.

Sammen med Casemiro og Bruno Fernandes er Eriksen ubeseiret i United når han starter med sine to makkere på midtbanen. Trioen står med 15 seirer og to uavgjorte kamper.

Fra tribuneplass har imidlertid dansken sett hvordan det har svingt fram og tilbake for mannskapet til Erik ten Hag de siste månedene.

Nå peker pila rett vei igjen, skal vi tro Eriksen.

– Med tanke på hvordan vi startet sesongen, er det en helt annen stemning i klubben nå.

– De siste kampene har vi åpnet veldig bra. Det er en gjenganger at vi ikke klarer å score ett til, så vi kan drepe kampen, men vi holder trykket oppe. Laget har imponert meg. De har holdt intensiteten og nivået oppe.

Se 3 minutter og 12 sekunder med deilige United-høydepunkter her:

Med seks poeng og én kamp til gode på gamleklubben Tottenham, kan Eriksen etter hvert begynne å forberede seg på Champions League-spill neste sesong dersom den gode formen i ligaen fortsetter.

Men før den avgjørende bortekampen mot Tottenham, skal det kjempes på andre fronter.

Først mot Sevilla i Europa League. Deretter mot Brighton i FA-cupen på Wembley.

– Det er fortsatt mange kamper igjen å spille, men vi går for alt. Nå ønsker vi revansje mot Sevilla etter den semifinalekampen, sier Eriksen.

Nottingham Forest v Manchester United - Premier League
COMEBACK: Christian Eriksen leverte en solid opptreden mot Nottingham Forest.

Til Kasper Wikestad i Viaplay forteller en avslappet og fornøyd dansk midtbanespiller om dramaet før kampstart da han ble kastet inn fra start etter at Marcel Sabitzer måtte kaste inn håndkleet.

– Det var vel på den nest siste eller siste drillen før vi skulle i garderoben at jeg begynte å høre fra noen av spillerne at Marcel (Sabitzer) har gått i garderoben. Så da begynner man de mentale forberedelsene hvis man skulle komme inn. Så fikk jeg høre fra assistenttreneren at jeg kanskje skulle starte, men det var først når vi kom inn i garderoben jeg fikk beskjed om at jeg skulle inn fra start.

Wikestad fortsetter med å påpeke at det ikke var enkelt å se at dansken hadde vært ute med skade i nesten tre måneder.

– Nei, det var en god kamp å komme inn i. Den passet meg veldig godt med masse rom på midten og mange gode muligheter. Sett i ettertid så synes jeg at vi kunne spilt ballen enda bedre rundt, men generelt så var det en god kamp.

Se hele intervjuet med Eriksen i Twitter-lenken under:

 

Powered by Labrador CMS