eriksencc

– Christian Eriksen tilbake mot Everton

Publisert Sist oppdatert

Det går unna i United-land.

Lørdag 13.30 skandinavisk tid spiller United sin tredje Premier League-kamp på seks dager, når Everton gjester Old Trafford.

Der skal Christian Eriksen omsider være med, 71 dager etter at han ble stygt skadet av Andy Carroll i FA-cupkampen mot Reading.

Fryktet at sesongen var over

– Han er med i troppen igjen, men Luke Shaw er ute. Vi får se det an med utviklingen hans utover i uka, begynte United-manageren fredag.

Eriksen-comebacket gleder imidlertid sterkt, selv om Ten Hag selvsagt ikke sa noe om dansken starter eller kanskje mer sannsynlig – begynner på benken lørdag.

– Det var ikke uten grunn at jeg var så sint over den taklingen på Christian i Reading-kampen, det var en veldig stygg takling og en veldig alvorlig skade. Det føltes først som om vi mistet ham hele sesongen, men Christian og legeteamet har jobbet så hardt. Derfor er han allerede tilbake, og klar for sesonginnspurten. Det er vi veldig glade for, sa Ten Hag på fredagens pressekonferanse.

Eriksen har trent med førstelaget siden tirsdagen, og comebacket hans betyr at «superduoen» Casemiro og Eriksen begge vil være tilgjengelige igjen når United møter Sevilla i Europa League neste torsdag.

Møter ny Everton-manager

United har slått Everton to ganger allerede denne sesongen. Først borte i ligaen, da Cristiano Ronaldo scoret sitt eneste ligamål for United denne sesongen før han forsvant.

Deretter vant United i FA-cupen i januar, da det ble 3-1-seier.

Begge de seirene kom imidlertid mot et Everton ledet av Frank Lampard.

Nå er det tidligere Burnley-manager Sean Dyche som leder Everton. Han har ledet de blå i ni kamper til nå, noe som har gitt 12 ligapoeng, etter tre seirer, tre uavgjorte og tre tap.

dyche2

Det skal imidlertid sies at Everton er ubeseiret i sine fire siste ligakamper, og har tatt poeng fra Tottenham, Chelsea og Brentford i de tre siste. Under Dyche har Everton også slått Arsenal.

– Han har gjort en fantastisk jobb, og Everton er nå et fysisk outstanding lag. Det må vi matche lørdag.

– Det viktige for oss nå blir å levere i hver kamp. Det handler om forberedelser, å stille krav og så må spillerne levere på det. Vi må også sette en kultur, og kravet skal da være at som United-spiller må du matche den standarden.

– Spillere som ikke er helt på topp på dette kan kanskje levere en gang på topp i kamp, men spillere som spiller helt på toppen, som kjemper om titler og ligaer, de må levere på dette hele veien. Det er trenerteamets ansvar å få på plass den mentaliteten, sa Ten Hag.

Det hele var over på mindre enn fire minutter, men den sperrede pressekonferansen er ofte lenger. Den offentliggjøres 23.30 skandinavisk tid fredag kveld.

Powered by Labrador CMS