Ryktesaker, uke 46

Gresk midtstopper og tysk stjerneskudd aes til Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

På united.no samler vi alle ryktene om spillerkjøp i én og samme sak.

Så kan de av dere som hater rykter, droppe den, samtidig som sidene våre ikke er fulle av rykter.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndagens rykter

Sports News Ireland hevder i formiddag at den 19 år gamle midtstopperen Kyriakos Papadopolous kan være på vei til Manchester United. Papadopolous tjenestegjør til daglig i Bundesliga-klubben Schalke, og grekeren fikk spilletid da United møtte tyskerne i forbindelse med Champions League-utslagsrundene foregående sesong.

Papadoupolos har visstnok imponert stort siden overgangen fra Olympiakos i 2010, og Sir Alex Ferguson vurderer angivelig å forsøke å hente ham til klubben – ettersom både Rio Ferdinand og Nemanja Vidic begge ryktes bort fra Old Trafford med jevne mellomrom.

Avisene Daily Star og The People hevder Sir Alex Ferguson følger Mario Götze med argusøyne. Den unge tyskeren, som i går senket Bayern München i sin egen storstue, skal være verdsatt til 35 millioner euro.

United.no understreker at dette er rykter.

Torsdagens rykter

Den ny(styrt)rike russiske klubben Anzhi Makhachkala er den (foreløpig) siste som har blitt aet til en overgang for Dimitar Berbatov. Bulgarerens agent, Emil Danchev, antyder nemlig at russerne kan komme til å legge frem et bud på £15 millioner i overgangsvinduet som åpner om halvannen måned. Han legger heller ikke skjul på at et bud vil bli studert med interesse. – Ja, dersom Anzhi legger frem et konkret tilbud, vil vi være interessert, bekrefter Danchev overfor Mirror. – Da vil vi sette oss ned sammen med Dimitar og vurdere situasjonen. Jeg vet ikke en gang om Dimitar trives i Manchester. Han spiller den ene dagen og sitter på benken den neste. Berbatovs kontrakt med United utløper etter inneværende sesong, og det er slett ikke utenkelig at klubben ønsker å cashe inn på ham i januar. Anzhi Makhachkala har allerede Roberto Carlos, Yuri Shirkov og Samuel Eto’o på lønningslisten.

Onsdagens rykter:

Arsenals største stjerne, Robin van Persie, aes til en «sjokkovergang» til Old Trafford. Det er Sportsvibe som hevder dette, og støtter seg til tilsvarende rykte i tribalfootball.com. Den 28 år gamle hollenderen har vist storform, ikke bare denne høsten, men også i andre halvdel av forrige sesong, da han nettet 18 ganger på 19 ligakamper fra start. Hittil i høst står han bokført med 11 scoringer på 10 starter, og får dermed hovedæren for Arsenals tabellklatring i den senere tid. Ikke rart da at han er attraktiv på markedet. Van Persies Emirates-fremtid er i tillegg svært usikker. Kontrakten utløper etter neste sesong, og det begynner så smått å brenne under føttene på klubbledelsen som selvfølgelig ønsker å beholde ham. Det er bare det at spilleren er utålmodig etter å vinne troféer, et ønske som neppe er noen dyd i en klubb som Arsenal, hvor sølvtøy synes fjernere for hver sesong som går. Derfor frykter ledelsen at de ikke vil klare å overbevise ham om å tegne ny kontrakt. Og klarer man ikke det, vil det være om å gjøre å få solgt innen utgangen av sesongen. Hvis ikke, står man i fare for å stå igjen med knapper og glansbilder når den dagen kommer at RvP forsvinner ut porten.Diverse medier, deriblant Metro, melder at danske Christian Eriksen (bildet under) fortsatt følges nøye av Manchester United. Den 19 år gamle midtbanespillerenfra Middelfart regnes som et av Europas største midtbanetalenter og er allerede etablert som det danske landslaget og den gamle storklubben Ajax’ største stjerne. Tidligere i år ble han av en jury ledet av legenden John Cruyff, utropt til Nederlands største fotballtalent i 2011. «Den nye Michael Laudrup» antas å være et mål for Sir Alex Ferguson så snart januars overgangsvindu åpnes.

Tirsdagens rykter:

The Sun og Daily Mirror skriver tirsdag at vi kjemper med Liverpool om det brasilianske stjerneskuddet Lucas Rodrigues. Den 19 år gamle brassen har kontrakt med Sao Paulo frem til 2016, men United skal ha vurdert ham som en erstatter for Paul Scholes, hevder avisa.

Lucas har scoret 12 mål på 49 kamper for Sao Paulo, og ett mål på ti A-landskamper for Brasil.

United.no understreker at dette er rykter.

Mandagens rykter

AC Milan, Internazionale og Juventus skal visstnok har vist interesse for portugiseren. Det samme gjelder Real Madrid – der Nani ville blitt gjenforent med landsmannen Cristiano Ronaldo.

Når skriver imidlertid Manchester Evening News at Alex Ferguson har gjort det kaende klart at Nani ikke forlater Old Trafford.

I stedet vil United åpne for kontraktsforhandlinger med portugiseren som ble kåret til årets spiller av sine United-kolleger forrige sesong.

Det ryktes også at Manchester City nå skal være interessert i Ajax sitt danske stjerneskudd Christian Eriksen. Gratisavisen Metro sier det fort kan ende opp med en budkrig mellom de to Manchester-klubbene.

Om det stemmer at Barcelona er på jakt etter den danske juvelen, kan imidlertid begge Manchester-klubbene få en tøff jobb med å overbevise ham om å komme til nord-vest England.

Yohan Cabaye har storspilt for Newcastle siden overgangen fra fransk fotball i sommer, og nå melder SportsVibe at Sir Alex Ferguson har ham på radaren.

Franskmannen skrev under på en fireårskontrakt da han ble enig med skjærene om en overgang, men Manchester United er angivelig i ferd med å sende et bud på 15 millioner pund.

Cabaye selv innrømmer at han er kjent med interessen fra United, men sier samtidig at han ønsker å bli i Newcastle.

– Ja, jeg har hørt om interessen fra United, men dette er bare helt i startfasen. Jeg har også erfaring med at klubber følger meg, så jeg vet hvordan jeg skal håndtere dette. Og det gjør jeg best ved å ikke tenke noe særlig på det.

– Det jeg først og fremst ønsker, er å fokusere og spille for Newcastle, sier han ifølge avisen.

Powered by Labrador CMS