Ryktesaker, uke 24

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 16. juni:

17.12: Ifølge Steve Bates i Sunday Mirror (en journalist som en periode hadde veldig gode United-kilder, men som ikke virker å ha den samme kildetilgangen nå) ble Harry Maguire lovet at han skulle få forlate Leicester denne sommeren. Det skal være den avdøde tidligere eieren Vichai Srivaddhanaprabha som gjorde det etter at Maguire ble værende i klubben sist sommer, og Aiyawatt Srivaddhanaprabha (sønn av Vichai) skal ha gitt beskjed til Maguire om at Leicester skal holde det de har lovet – så lenge de får den summen de har verdsatt ham til. Stopperen ønsker å vinne troféer under Pep Guardiola, og ønsker seg derfor til City. Samtidig fremstår United mer villige til å betale det som kreves for å sikre seg Maguire.

16.46: James Robson skriver i Evening Standard at United har startet arbeidet med å lete etter mulige Paul Pogba-erstattere, og at Monacos Youri Tielemans og Tottenhams Christian Eriksen begge vurderes. I tillegg er Solskjær også interessert i Leicesters James Maddison.

16.08: Litt info fra James Duckers Telegraph-sak om Pogba:

  • Pogba satser på at det å gå ut offentlig skal hjelpe ham med å presse frem en overgang selv om United sier de ikke planlegger å selge.
  • Solskjær er i utgangspunktet på jakt etter to midtbanespillere.
  • United har blitt tilbudt Youri Tielemans, men Ducker mener United fokuserer på andre mål.
  • United har ikke vært i kontakt med Newcastle angående Sean Longstaff.
  • Leicester skal ha satt en prislapp på £80 millioner på Harry Maguire, noe som skal ha skremt bort City. Det har foreløpig ikke skremt bort United, men det gjenstår å se hva klubben vil være villige til å betale for ham.
  • I tillegg kom Ducker med en oppdatering om Aaron Wan-Bissaka, og vi har valgt å trekke det ut i en egen sak her.

13.07: Mer fra Pilger: Han skriver for Forbes at United har ingen interesse av å signere Gareth Bale denne sommeren. Det stemmer bra med informasjonen som har kommet frem tidligere denne uka.

12.36: United skal, ifølge Sam Pilger (som har skrevet for mange seriøse publikasjoner), etter samtaler med Crystal Palace ha stadig større tro på at en vil bli enige om Aaron Wan-Bissaka-avtale på £50 millioner.

12.27: Paul Pogba har snakket om fremtiden. Les mer om det i egen sak her.

11.17: Hvis United ikke får tak i Aaron Wan-Bissaka, så kan Denzel Dumfries være et alternativ, ifølge Alan Nixon i The Sun (Nixon er vanligvis blant de bedre i avisa, men treffer nok vanligvis best på nyheter fra mindre klubber enn United). Den 23 år gamle PSV-spilleren har fem landskamper for Nederland.

Nixon skriver ellers at Crystal Palace er interesserte i Scott McTominay, men at United planlegger å gi midtbanespilleren en ny kontrakt. Det høres noe pussig ut – McTominay fikk nemlig ny kontrakt i januar (en kontrakt som går ut i 2023, med eventuell forlengelsesopsjon til 2024).

10.32: Ifølge spanske ABC er Paul Pogba villig til å slå seg vrang for å få overgangen til Real Madrid som han drømmer om. I første omgang kommer han til å legge inn en overgangssøknad, og om United ikke lar ham gå etter det, så spekulerer avisa i at franskmannen kan komme til å nekte å spille i pre-season, og eventuelt også når serien starter i august.

Pogba skal allerede ha gått med på å gå ned i lønn for å signere for den spanske hovedstadsklubben. Et større problem er at Raiola vanligvis vil ha store summer også, og Real Madrid skal ha gitt beskjed om at han ikke kan kreve €22 millioner (£19,6 millioner) slik han fikk da Pogba gikk fra Juventus til United om han ønsker at noe skal skje her.

Vi er ikke kjent med journalistens presisjonsnivå, men ville uansett tatt dette med en klype salt.

09.26: Vi starter dagen med en liten presisering: gårsdagens Youri Tielemans-sak var ikke egentlig en Mirror-sak, men en rapport fra belgiske Het Laatste Nieuws. Den handler om at United har vært i kontakt med Tielemans representanter, og at dette interesserer Tielemans såpass mye at Leicesters håp om å få gjort unna en overgang fort, ikke har gått som planlagt. Det hele kan uansett avhenge av hva som egentlig skjer med Paul Pogba denne sommeren.

HLNs Kristof Terreur pleier å ha god kontroll på hva som rører seg rundt belgiske spillere i England.

Lørdag 15. juni:

20:17: Et nytt navn har dukket opp i ryktespalten: Issa Diop.  SkySports melder at 22 åringen skal være på handlelisten til Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Klubben skal være villig til å betale 45 millioner pund for å hente franskmannen fra West Ham. London-klubben er ikke interessert i å selge spilleren som kom fra Toulouse for bare et år siden. Trolig må prisen opp til 60 millioner om West Ham skal vurdere et salg.

20:11: Manchester United skal ha gjort et forsøk på å signere Youri Tielemans melder The Mirror. 22-åringen er Monaco-eiendom, men var på lån i Leicester siste halvdel av forrige sesong. De blå revene skal ønske å signere ham permanent denne sommeren, noe spilleren selv skal ha vært innstilt på, men etter Manchester United meldte sin interesse har det ikke gått den veien riktig enda.

15:36: Manchester United ønsker ikke å selge Romelu Lukaku om de ikke får 80 millioner pund for ham. Det melder Daily Mail. Belgieren kom fra Everton for omlag 75 millioner (som kan øke til 90). Ed Woodward skal mene at det ikke er en nødvendighet å selge spissen, og at United derfor kan vente til noen byr nok. Det som virker å være neste stopp for Lukaku er Inter Milan.

13:47: Franske L’Équipe gir seg ikke, og er fast bestemt på at det er Paul Pogba som står øverst på ønskelisten til Real Madrid-manager Zinedine Zidane. De melder at det er en komplisert overgang, og at Juventus også er i miksen – alt dette er ting vi har hørt før.

Det som imidlertid skiller seg litt ut er at avisen hevder at Zidane ikke har noen interesse for Christian Eriksen, til tross for at dansken selv har uttalt at han ønsker nye utfordringer i en større klubb. Den spanske hovedstadsklubben har allerede gjort unna flere overganger i sommervinduet og har passert 250 millioner euro. Den største signeringen de har gjort er utvilsomt Eden Hazard som forlot Chelsea og Premier League for det revansjesugne Real Madrid-laget.

12:20: Dominic Fifield er jobber som London-korrespondent for The Guardian og har god kontroll på det som rører seg i den engelske hovedstaden. Han skriver i dag at Manchester United og Ole Gunnar Solskjær ser på Aaron Wan-Bissaka som en vital del av klubbens gjenreising. Crystal Palace skal angivelig ha avslått et bud på rundt 40 millioner pund.

Nå skriver Fifield at United fortsetter dialogen med Crystal Palace og at 21-åringen kan komme til å koste opp mot 50-60 millioner. Han skriver videre at Crystal Palace ønsker å få strøket en klausul i kontrakten til Wilfried Zaha som en del av overgangssummen. Da teknikeren dro fra Manchester United fikk de røde inn en klausul som gir dem en prosent av overgangssummen Crystal Palace mottar om de skulle selge ham i fremtiden.

10:24: En overgang for Romelu Lukaku til Inter Milan, hvor Antonio Conte har blitt ny manager, virker å være rundt hjørnet etter uttalelsene han kom med tidligere i uken.

Les dem her: – Jeg har tatt min avgjørelse

Nå melder The Mirror at Manchester United ønsker at Milan Skriniar går motsatt vei, som en del at betalingen for Lukaku. Serie A-klubben skal ha avslått forslaget da stopperen er en viktig del av planene til Conte. Avisen melder også at United vil kreve minst 60 millioner pund for spilleren som kostet rund 75 millioner å hente fra Everton.

09:48: Chris Wheeler, som ikke er den minst troverdige journalisten, skriver i Daily Mail at Manchester United er sikre på at de kan slå nabo Manchester City i kampen om Leicesters Harry Maguire. Klubben verdsetter 26-åringen til 80 millioner pund. Ca. 30 mer enn det Pep Guardiola & Co. skal være villige til å betale for ham.

09:41: I ryktet klokken 15:45 på fredag skrev vi at David McDonnell (kjent for å ha gode kilder i klubben) meldte at United var klare for å legge inn et bud på 25 millioner pund for Sean Longstaff.

Nå melder Evening Standard det samme. De hevder at spilleren selv ønsker en overgang til Manchester United. De melder om den samme prisen for 21-åringen som det McDonnel gjør.

Daily Star (sukk) melder også om Longstaff i dag, og skriver at Ole Gunnar Solskjær vil ha ham på plass innen syvende juli, slik at midtbanespilleren kan være med på hele oppkjøringen.

09:34: Britiske Inews melder at Manchester United skal være favoritter i kampen om Giovani Lo Celso. Den 23 år gamle midtbanespilleren er svært ettertraktet og det meldes også om interesse fra Tottenham-leiren. Prisen for Real Betis-spilleren skal være på omlag 67 millioner pund.

09:31: Først ut i dag tar vi med oss at ESPN melder at Manchester United er klare til å legge en ny og forbedret kontrakt på bordet for David De Gea. 28-åringen har en kontrakt som strekker seg til juni 2020.

Fredag 14. juni:

18:56: Det er flere medier som allerede har meldt det, men nå har hovedpersonen selv bekreftet det. Mino Raiola kan gjennomføre overganger også i dette overgangsvinduet. Det bekrefter italieneren i denne tweeten:

15.45: Manchester United skal være klare til å by 25 millioner pund for Newcastles 21 år gamle midtbanespiller Sean Longstaff, melder Mirror.

Saken er ført i pennen av David McDonnell som er kjent som en av journalistene med det beste kildenettverket i United.

McDonnell skriver at United er optimistiske med tanke på at unggutten kan bli den andre signeringen denne sommeren etter at Daniel James ble presentert tidligere denne uken.

13.20: Linken til United har kjølnet den siste tiden og kanskje er dette grunnen: Adrien Rabiot bekrefter overfor italienske medier at han har vært i samtaler med Juventus og har uttalt seg i svært fordelaktige ordelag om den «gamle damen» fra Torino. 

13.15: Ikke så mye et rykte egentlig, men heller en Done Deal. Tidligere United-spiller Regan Poole er klar for MK Dons. Den kommende sesongen skal Paul Tisdales mannskap spille i League One etter opprykket i vår.

09.25: Manchester United leder fremdeles kampen for å sikre seg signaturen til Bruno Fernandes fra Sporting Lisboa.

Liverpool og Manchester City er blant de andre klubbene som også skal være interesserte i 24-åringen, men journalisten Pietro Balzano Prota i Radio Rossonera melder at United fremdeles ligger best an, men at det vil være en tålmodighetsprøve å få i havn en avtale for spilleren som er verdsatt til rundt 70 millioner pund. 

08.15: Antonio Valencia, som nylig ble fristilt av Manchester United, kan bli værende i Premier League i en ny United-klubb.

Nyopprykkede Sheffield United er blant klubbene som skal ha tilbudt 33-åringen kontrakt, melder Daily Mail.

07.50: Juventus sin sportsdirektør Fabio Paratici har tilbrakt de siste dagene i London blant annet for å møte United-ledelsen på klubbens London-kontor med tanke på en overgang for Paul Pogba, melder Sky Sports.

Kanalen oppgir sine kolleger i Sky Italia som kilde.

Juventus ønsker at høyrebacken Joao Cancelo skal bli en del av avtalen for å redusere prisen på Pogba, men samtalene skal uansett være helt i startfasen.

Paratici shal også ha møtt Chelsea-ledelsen for å diskutere en kompensasjon for å hente Chelsea-manager Maurizio Sarri til storklubben i Torino og her skal forhandlingene ha kommet atskillig lenger. Chelsea og Juventus skal nemlig være enige om en pakke på fem millioner pund og det er ventet at Sarri forlater Chelsea i løpet av kort tid.

Torsdag 13. juni:

20.45: Radio Onda Cero-journalist Alfredo Martinez melder at Matthijs de Ligt ikke kommer til å bli Barcelona-spiller. Det skal ikke bare stå på økonomien, men også klubb som er best egnet for stopperens utvikling. United har tidligere vært sterkt koblet til nederlenderen, selv om PSG de siste dagene har virket som et mer sannsynlig stoppested.

20.30: Crystal Palace kommer ikke til å selge back Aaron Wan-Bissaka for mindre enn 50 millioner pund. Selv verdsetter de ham til 70 millioner pund. Det melder Sky Sports, som refererer til såkalte kilder. Merk at Sky Sports-kilder ikke topper troverdighets-lista.

20.25: Til info: Agent Mino Raiola har nå vunnet gjennom slik at han kan gjennomføre overganger også i Italia (i tillegg til resten av verden). Dette ifølge Sky Sports.

18.40: Gazzetto dello Sports Nicolo Schira melder at Romelu Lukaku skal ha blitt enig med italienske Inter om de personlige betingelsene for en overgang. Samtidig har italienske Sky meldt at Juventus har reist til London for samtaler med United om en mulig overgang.

18.30: United, Newcastle, Borussia Dortmund, Nice og Monaco har alle gitt et tilbud til Barcelona-stortalentet Ansu Fati, skriver Duncan Castles i Daily Record. 16-åringen var katalanernes toppscorer i denne sesongens UEFA Youth League, der de nådde semifinalen, og står nå uten kontrakt.

17.00: Matty Willock, som ble frigitt av United i sommer, har skrevet under for Gillingham.

14.00: United-journalist Rob Dawson skriver for ESPN at United ikke har latt seg skremme av prislappen på Harry Maguire på 80 millioner pund. Sammen med Aaron Wan-Bissaka skal Maguire være førsteprioritet for Solskjær, som i likhet med José Mourinho ønsker seg den engelske midtstopperen. Manchester City skal også være interessert. Maguire signerte imidlertid ny kontrakt med Leicester så sent som i september.

13.55: Både ESPN og Sky Sports kommer med samme info som Evening Standard hadde i går – at United ikke lenger er interessert i Gareth Bale. Både alderen og lønnskravet hans gjør at han ikke passer profilen, heter det i rapportene.

13.50: United planlegger et bud på 95 millioner pund i et forsøk på å kapre Antoine Griezmann foran nesen på Barcelona, skriver The Sun. Det er imidlertid ikke avisens United-journalist som har skrevet saken. Griezmann har bekreftet at han forlater Atlético Madrid i sommer, og enn så lenge tyder alt på at franskmannens neste klubb blir Barcelona.

11.05: Oppdatering om Tanguy Ndombele. Julien Maynard er en journalist vi ikke har kjennskap til, men som jobber for franske Telefoot. Han melder på Twitter at Ndombele er i forhandlinger med Tottenham, som Guardian også skriver, men også Manchester United og Juventus. 22-åringen har ikke bestemt seg og vil bruke tid.

08.05: En annen spiller United skal ha snust på i sommer er Tanguy Ndombele. Nå melder troverdige Guardian at 22-åringen kan nærme seg en overgang til Tottenham – dersom partene skulle bli enige. Foreløpig er klubbene uenig om pris. Lyon ønsker 75 millioner euro, mens Tottenham vil gi 50 millioner. Artikkelen er skrevet av Fabrizio Romano som har «breaket» flere United-nyheter de siste årene.

07.20: Kampen om Matthijs de Ligt går sin gang, og i dag melder både ESPN og franske RMC at nederlenderens agent, Mino Raiola, har vært i møter med PSG-sportsdirektør Antero Henrique for å diskutere en overgang til det franske flaggskipet. Alle parter virker å være så godt som enig, og klubbene nærmer seg en avtale på 75 millioner euro, noe som tilsvarer omtrent 66 millioner pund. Artikkelen i ESPN er skrevet av Julien Laurens, som har solid kjennskap til det franske fotballmiljøet.

Selv avfeier imidlertid Raiola det påståtte møtet i Paris som et klassisk eksempel på falske nyheter i en artikkel hos Daily Express.

Onsdag 12. juni:

22.03: Spanske La Colina de Nervíon (som Sport Witness skriver at de er usikre på treffsikkerheten til) skriver at United er interesserte i Sevilla-spiss Wissam Ben Yedder.

United er ifølge nettstedet en av klubbene som er mest interesserte i Ben Yedder, og franskmannen skal være høyt oppe på Solskjærs spissønskeliste, spesielt om Lukaku reiser.

Spillerens utkjøpsklausul er på €40 millioner (£35,6 millioner). Mange vil nok huske Ben Yedder best som spilleren som senket United på Old Trafford i åttendedelsfinalen under José Mourinho. Da hjalp det lite for United at Lukaku scoret, siden Ben Yedder scoret to.

21.21: Blir det Barcelona på Antoine Griezmann likevel? Det høres jo slik ut om Gil Marín er sitert riktig. Franskmannen har uansett ikke vært særlig mye koblet til United denne sommeren.

21.08 James Robson i Evening Standard skriver at det ikke blir noen Gareth Bale-signering – selv om Ed Woodward har ønsket å kjøpe waliseren i alle overgangsvindu siden han tok over i 2013.

Solskjær ønsker en annen overgangsstrategi, og har gitt beskjed til Woodward om dette.

Solskjærs hovedmål på kanten denne sommeren har vært Jadon Sancho, men det er lite som tyder på at han vil droppe Champions League-spill til fordel for United akkurat nå. Solskjær skal uansett ikke være villig til å gå for en kortsiktig løsning som Bale.

20.58: Kan være relevant med tanke på f.eks. Paul Pogbas fremtid:

 

19.46: Agent Mino Raiola er fortsatt utestengt i Italia, ser det ut til å komme frem i en CAS-pressemelding – tidlig i juli blir det bestemt om det skal gjelde resten av verden også.

19.41: United har ikke tenkt å la Paul Pogba gå billig denne sommeren, ifølge United-kjenner David McDonnell i Daily Mirror. Han skriver at Real Madrid rapporteres å planlegge et bud på £135 millioner, men at United kommer til å kreve minst £150 millioner for franskmannen.

Det skal ifølge være McDonnell være en aksept på Old Trafford om at en kanskje tvinges til å selge om prisen er riktig, selv om klubben er lite lystne på å selge Pogba.

12:34: Romelu Lukakus fremtid i Manchester United virker å være svært usikker. I et intervjuet etter Belgia – Skottland på tirsdag gjorde belgieren lite for å stoppe spekulasjonene og fortalte at han har tatt sin avgjørelse. Du kan lese saken vår her.

08:49: Manchester United ønsker å selge italienske Matteo Darmian, melder ESPN. Tre klubber skal være interesserte i høyrebackens tjenester neste sesong. Den éne er Valencia, og de andre to er Serie A-klubber som ikke har blitt navngitt i saken.

08:41: Flere medier (nå sist Evening Standard) melder at Aaron Wan-Bissaka og Harry Maguire er de neste overgangsmålene til Manchester United. Om de ikke skulle lykkes med å signere førstnevnte vil de rette lommeboka mot Norwich og deres 19 år gamle Max Aarons, skriver Sky Sports.

08:36: Om man skal tro på spanske Sport, har Manchester United kontaktet Barcelona i håp om en overgang for deres 31 år gamle midtbanespiller Ivan Rakitic. Den slepne kroaten har vært et viktig arbeidsjern i Barcelona siden han forlot Sevilla sommeren 2014.

Ifølge ESPN skal Barcelona ønske å få inn rundt 60 millioner euro på spillersalg innen utgangen av juni.

08:07: Litt Ed Woodward på morgenen: Daily Mail skriver at Woodward vil fortsette å holde styringen på overgangene til og fra United denne sommeren ettersom de ikke skal ansette en sportsdirektør/teknisk direktør denne sommeren. The Mirror skriver det samme: Klubben ser ikke for seg at det kommer inn en direktør før kommende sesong sparkes i gang. Avisen skriver også at Woodward enda ikke har identifisert sin foretrukne kandidat til stillingen.

Flere har blitt nevnt som alternativer. Av tidligere United-spillere som har blitt nevnt finner vi navn som Rio Ferdinand, Gary Neville, Darren Fletcher og Edwin van der Sar. Sistnevnte har en lignende stilling i Ajax.

07:58: James Ducker i The Telegraph skrev tirsdag at Manchester United ikke ønsker å gi slipp på David De Gea i sommer, selv om spanjolen går inn i sine siste tolv måneder som United-spiller. Det er enda uvisst hvordan det nye kontraktsforslaget fra United vil se ut, men keeperen skal ønske en kontrakt i størrelsesordenen av det Alexis Sánchez har. The Times har også skrevet en lignende sak.

Tirsdag 11. juni:

20.15: United skal ha akseptert at Matthijs de Ligt ikke blir United-spiller i sommer. Det skriver James Robson i Evening Standard. I saken står det at United i stedet satser på å forsterke forsvaret med Maguire og Wan-Bissaka for totalt 130 millioner pund.

17.20: United skal være klare til å droppe interessen i Crystal Palace-back Aaron Wan-Bissaka, med mindre London-klubben viser mer interesse for en handel. Det skriver irske Independent. Det skal være helt uaktuelt for United å betale 60 millioner pund for høyrebacken. Avisas kilder hevder også at Uniteds første bud på backen ikke skal ha vært på 40 millioner i penger, men derimot inneholdt en rekke klausuler som Palace ikke nødvendigvis tror slår inn. Sånn sett føler de altså at budet er atskillig mindre enn det. Andre har snakket om 32 millioner pund i rene penger og åtte millioner pund i klausuler.

Mange har skrevet mye om Uniteds bud og forsøk på Wan-Bissaka de siste dagene. Her har vi samlet mye av det.

16.40: Her er oversikten over de 10 spillerne som har vært mest omtalt i forbindelse med United i 2019.

16.10: Mer fra spanske Sport, gjengitt av Daily Mail denne gangen: De skriver også at United skal ha henvendt seg til Barcelona for å høre om tilgjengeligheten til Ivan Rakitic. En av årsakene til at Barcelona kan være villig til å gjøre noe med 31-åringen er at de må frigjøre lønnsmidler for eventuelt få tak i alt de ønsker i sommer, som Griezmann og De Ligt.

16.05: Sport Witness siterer spanske Sport på at den spanske journalisten Oriol Domènech skal ha sagt at folk nær Mino Raiola skal mene at United er den perfekte plassen for Matthijs de Ligt nå – og at hvis han går til United så vil Barcelona gi alt for ham om tre år…

15.49: I går ble Jan Oblak nemnd, men ifølge The Independents Miguel Delaney (ikke en av de vi stoler aller mest på) ser United på det som en altfor dyr overgang i et vindu hvor de skal forsterkes i flere andre posisjoner. Så hvis David de Gea skulle ende opp med å forlate United, så vil United prøve å hente Ajax-keeper André Onana, ifølge Delaney. Han mener Onana vil koste £40 millioner, mens Oblak vil koste rundt £100 millioner.

15.07: Ryktene om Sportings Bruno Fernandes forsvinner ikke, og det er Jornal de Notícias (her gjengitt av Sport Witness) som ofte skiller seg ut i mengden med sine Fernandes-saker – uten at det nødvendigvis trenger å bety at det er de som har den riktige informasjonen. Nå melder de at United har lagt inn et forbedret bud på spilleren. Budet skal være på €65 millioner (£58 millioner), pluss €15 millioner (£13,4 millioner) i prestasjonsbaserte bonusutbetalinger. Med dette overbyr United Tottenham, som kun har tilbudt €65 millioner, skriver de. United har også en fordel med å være mindre avhengige av salg for å få gjennomført overgangen.

Videre skriver avisen at det ikke stemmer at avtalen er i boks, slik det har blitt meldt fra Italia og England.

Vi er alltid litt skeptiske til disse rapportene fra Portugal – en glemmer ikke så lett hvordan en samlet portugisisk presse påstod at Nicolás Gaitán var på vei til United selv om meldingene fra England stort sett hele tiden var at klubben ikke var interessert.

14.41: Ivan Rakitic ble en periode koblet en del til United, men i forrige ukes ryktespalte kunne vi lese at interessen har kjølnet – og det har vel aldri fremstått som det mest reelle alternativet heller. Spanske SPORT (som vi ikke stoler veldig på!) skriver likevel at United skal ha vært i kontakt med Barcelona for bare noen dager siden for å forhøre seg om pris. Spilleren selv ønsker å bli værende, selv om han helst ville hatt en forbedret kontrakt, og United måtte nok gitt 31-åringen en god økonomisk pakke om det skulle vært noe særlig sannsynlig med en slik overgang.

Dette ryktes nytes best med en klype salt.

14.03: Kan Norwich-back Max Aarons være et alternativ til Aaron Wan-Bissaka? Ifølge Kaveh Solhekol er han Palaces hovedmål om United henter AWB, men United skal også være interessert i den svært spennende backen.

Aarons er bare 19 år, og hadde en meget god sesong på nivå to.

09.56: Real Madrid-vennlige MARCA skriver tirsdag at Zinedine Zidane har gjort det klart overfor klubbledelsen at han ikke ønsker seg Van de Beek eller Eriksen: han vil ha Paul Pogba.

Real Madrid skal derfor prøve å signere franskmannen (i det avisa omtaler som «operasjon Pogba», selv om det vet at det blir vanskelig på grunn av at United ikke vil selge for under €150 millioner (cirka £134 millioner i dagens kurs). Real Madrid håper å få ham litt billigere enn det.

Real Madrid er klare til å gi Pogba en langtidskontrakt, og Pogba skal også være villig til å gå ned i lønn.

09.31: Det er for øvrig i dag det internasjonale overgangsvinduet åpner.

09.27: Her har dere muligheten til å hjelpe til litt før innspilling av United We Podkast – der blir det nemlig spilt inn en spesialepisode som handler om rykter.

09.04: I hvert av de siste transfervinduene har Matteo Darmian blitt koblet til ulike italienske klubber, men så har det ikke skjedd noe likevel fordi United har krevd for mye, eller den aktuelle klubben har heller hentet andre spillerne (eller en kombinasjon av dette). Corriere dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Lazio kan ende opp med å bli spillerens eneste mulige Serie A-destinasjon de neste månedene. Han skal ha havnet på hovedstadslagets ønskeliste, og de skal ha vært i kontakt med agenten til spilleren – som har fått i oppgave å skaffe Darmian en Serie A-overgang.

08.57: Matthijs de Ligt har blitt koblet til United og andre storklubber en stund nå, og det er ganske lite som tyder på at han ender i United – blant annet fordi vi ikke kan tilby Champions League-fotball.

ESPN skriver at Barcelona skal et nytt forsøk ved å få i gang igjen samtalene med Mino Raiola, etter at det tidligere har blitt meldt om en del avstand mellom partene.

Samtidig hevdes det fra Daily Mail at PSG har stadig mer tro på at det er de som ender opp med å få den spennende nederlenderen.

De Ligt har selv gitt beskjed om at han nå skal på ferie, og at han der skal ta en avgjørelse ut fra hva han tror vil være best for ham – og han trekker frem spilletid som en viktig faktor. Akkurat det ville han nok definitivt fått i United, men det er få rapporter nå hvor United hevdes å ha noen reell sjanse.

08.46: Manchester Evening News skriver at United kan bli fristet av Danny Rose igjen etter at venstrebacken innrømte at han ikke vet hvor han spiller neste sesong.

Ingenting i saken tyder på at avisa egentlig vet noe om at United planlegger et fremstøt, så vi nevner denne saken egentlig like mye mer for å påpeke nettopp det.

Mandag 10. juni:

21.10: Ikke alltid like troverdige Mundo Deportivo melder i dag at United skal være med i kampen om å få kloa i Atletico-midtbanespilleren, Rodri. Manchester City har lenge vært favoritt til å signere 22-åringen, men nå blir United nevnt sammen med PSG og Bayern Munchen blant klubbene som også skal være interesserte.

19.35: Mer stopper-rykter. Det har vært litt fram og tilbake når det gjelder Harry Maguire det siste året. I gårsdagens rykter skrev vi at United var skremt bort på grunn av den høye prisen Leicester forlanger, men nå skriver vanligvis så pålitelige Simon Stone i BBC at United fortsatt skal være interesserte i å kjøpe den engelske midtstopperen. Stone er likevel klar på at Leicester ikke skal ha noen ønske om å selge han.

16.30: I en såkalt ekslusiv sak melder talkSPORT at Ajax-talentet, Donny van de Beek, er lysten på å signere for en engelsk klubb denne sommeren – nærmere bestemt enten United eller Tottenham. Det er den nederlandske fotballeksperten Marcel van der Kraan som forteller dette til Alan Brazil Sports Breakfast. 22-åringen noterte seg for 17 mål og 13 assist sist sesong for Ajax.

– Donny van de Beek har øynene sine rettet mot Premier League. Jeg tror han ville passet bra i Premier League. Han har gått gradene i Ajax og kan spille i flere posisjoner på midtbanen, sier Marcel van der Kraan.

15.43: ESPNs Madrid-korrespondent skriver at Jan Oblak – kanskje verdens beste keeper akkurat nå – ønsker seg bort fra Atlético Madrid, og sloveneren ønsker seg visstnok heller til United enn til PSG selv om noe av det han har vært bekymret for i Atlético er om klubben matcher ambisjonene hans. Oblak skal ha vært United-fan som barn, og i tillegg er han lysten på en Premier League-overgang, oppgir ESPN som grunnene.

Hvis dette stemmer, har United eventuelt en god løsning klar om dette skulle vise seg å bli sommeren hvor David de Gea forlater klubben. Kilder fortalte ESPN i april at United vurderte å utløse utkjøpsklausulen til Oblak hvis De Gea reiser. Utkjøpsklausulen skal være på €120 millioner (rundt £107 millioner).

Oblak signerte ny kontrakt tidligere i år, og skal da ha blitt lovd gode forsterkninger, men 26-åringen skal være misfornøyd med hvordan Atléticos sommer foreløpig ser ut.

15.24: Tid for litt Paul Pogba-nytt:

Ifølge Corriere dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) møtte Pogba Juventus-sportsdirektør Fabio Paratici etter Tyrkia-Frankrike. Ifølge den italienske avisa skal Pogba ha gitt uttrykk for at han gjerne returnerer hvis det åpner seg opp en mulighet for det. United skal ha gitt uttrykk for at de ikke vil selge, og det spekuleres i at det i så fall må €150 millioner (£133,5 millioner i dagens kurs) til. I så fall må Juventus selge en del for å få inn midler, skriver avisa.

Samtidig, i Spania: AS skriver at Pogba nå er Real Madrids hovedmål etter å ha signert Eden Hazard, og at de er klare til å bruke mye. Problemet er at United ikke har vært interesserte i å diskutere i det hele tatt, siden de ser på Pogba som viktig i United-prosjektet, men avisa nevner en mulig overgangssum på mellom €160 millioner (£142,4 millioner) og €180 millioner (£160,2 millioner).

Sport Witness skriver videre (dette fant ikke vi i nettutgaven av AS) at United vil være mer åpne for forhandlinger om Pogba erklærer sitt ønske om å forlate klubben, og at Real Madrid ser på det som en umulig overgang om ikke franskmannen gjør det, siden United er så lite forhandlingslystne.

12.51: Vi har ikke all verdens kjennskap til denne journalisten, og han ser ikke ut til å ha blitt nevnt i denne ryktespalten før. Vi velger enn så lenge å forholde oss ganske skeptiske – og så får vi se om det viser seg at han har kontroll! Pietro Balzano hevder i alle fall at United er svært nære å signere Bruno Fernandes.

Balzano skal være en pålitelig Milan-journalist (en klubb Bruno Fernandes’ far har jobbet for som Portugal-speider), men igjen: vår kjennskap til denne kilden er ikke all verden.

11.32: Italienske Gazzetta dello Sport (varierende treffsikkerhet) skriver at Romelu Lukaku er Inters førstevalg som ny spiss, og at det må €70 millioner (£62,3 millioner i dagens kurs) til for at United skal selge. Dette er en lavere pris enn det som tidligere har blitt rapportert. Avisa melder videre at United allerede har avslått en byttehandel som involverte Ivan Perisic.

11.11: Vi tar med denne selv om det ikke er noe som tyder på at Matthijs de Ligt er på vei til United, siden det er en rolig ryktemorgen – Cristiano Ronaldo ga i går nederlenderen råd om hvor han bør dra, og den tidligere United-spilleren anbefalte ikke gamleklubben, men derimot hans nåværende klubb.

Kanskje ikke så rart!

08.53: Franske Le 10 Sport skrev i helga om hvor Paul Pogba kan havne hvis han forlater United. De fleste forventer at Pogba neste sesong spiller for Manchester United, Real Madrid eller Juventus, men de skriver om muligheten for at franskmannen kan havne i en fjerde klubb: PSG.

Avisa mener at Leonardos retur til klubben (som sportsdirektør) kan føre til det – blant annet fordi brasilianeren har en god relasjon til Mino Raiola. Leonardo har også god kjennskap til Pogba fra tiden i Italia.

Vi forholder oss noe skeptiske til Le 10 Sport, og dette virker uansett mer spekulativt enn å være basert på noe som faktisk foregår.

08.28: Portugisiske Record (her gjengitt av Sport Witness) beskriver United og noen andre toppklubber som haier som sirkler rundt Rúben Dias. United, Juventus og Atlético Madrid skal alle visstnok vurdere å signere den 22 år gamle Benfica-stopperen, som søndag storspilte i Nations League-finalen mot Nederland.

(Record-saken kom for øvrig før finalen, og ikke som et resultat av spillet hans i finalen.)

United speider på bortimot hver eneste Benfica-kamp (noe som også kan handle om João Felix, selvsagt), og vet nok det alt om Dias som spiller, mener Sport Witness.

Dias har en utkjøpsklausul på €60 millioner (£53,4 millioner i dagens kurs), men Benfica håper angivelig å få den økt til €120 millioner (£106,8 millioner) gjennom en mulig ny kontrakt.

Powered by Labrador CMS