Dette laget scorer ikke mål

Får David de Gea endelig litt fri når United møter Premier Leagues dårligste angrep på lørdag?

Publisert Sist oppdatert

19 ligamål hadde Christian Benteke i 2012/13. Sesongen etter rakk han kun å score ti, før en skade i akillisen holdt ham ute av VM i Brasil. Nå er han tilbake, men belgieren og Aston Villa sliter fortsatt med å finne veien tilbake til nettmaskene.

10 mål på 16 kamper

På sesongens 16 første kamper har Aston Villa kun scoret ti mål. Det er marginalt bedre enn Burnley (11) som nettopp har vært inne i en forferdelig periode. Videre følger Sunderland (14), WBA, og bunnlagene Hull City og Leicester (alle 15).

Det er med andre ord kanskje ikke forsvarsspillet Louis van Gaal terper på på Aon Training Complex i forberedelsene til kampen på Villa Park?

Ser vi på hjemmestatistikken gir det enda mindre grunn til å bekymre seg. Villa har kun vunnet to av sine seks hjemmekamper denne sesongen (mot Hull City og Leicester) og har gledet hjemmefansen med ynkelige seks mål, ett i hver kamp i snitt.

Benteke den største trusselen?Crystal Palace v Aston Villa - Premier League

Likevel skal vi ikke le bort Villa-angrepet helt. Andreas Weimann og Gabriel Agbonlahor har begge scoret tre mål hver, og selv om Christian Benteke kun står med ett mål hittil i år bør United være varsomme. Belgieren har riktignok aldri scoret mot United og står med fire tap av fire mulige, men alle vet hvilke kvaliteter 24-åringen sitter inne med.

Som MEN skriver:

– Benteke skapte problemer for United på Villa Park for to sesonger siden flankert av Gabriel Agbonlahor og Andreas Weimann. Paul Lamberts lag har spillere som kan avsløre United, skriver Samuel Luckhurst som understreker Uniteds problemer med 3-5-2 så langt.

Bedre defensivt

I den andre enden av banen er imidlertid Villa bedre, og defensiv organisering er grunnen til at laget ligger på en akseptabel 13. plass. Ja, faktisk er det bare Swansea (19) og Arsenal (20) utenfor topp fem som har sluppet inn færre mål enn Villa (20) og WBA (20).

Mye av årsaken kan kanskje tilskrives United-aktuelle Ron Vlaar som altså får i oppgave å stoppe VM-kompis Robin van Persie på lørdag.

– Han tilfører kanskje lederskap og stål til Villas forsvarsrekke, men Vlaar spiller for en klubb som kjemper for å unngå nedrykk. Van Gaal er klar over Vlaars kapasitet, og helgens kamp blir en audition for skeptiske United-fans, skriver Lockhurst.

Falcao fra start? Manchester United Training and Press Conference

Uansett er det først og fremst opp til United-angrepet å score målene. Wayne Rooney har ikke scoret flere mål mot noen annen Premier League-klubb med sine 14 mål på 25 kamper mot Aston Villa. Robin van Persie har også en god statistikk mot Birmingham-laget med åtte mål på elleve kamper, men kanskje er dette tidspunktet for å la Falcao starte?

Colombianeren har ikke startet siden kampen mot Everton 5. oktober, og med fem kamper på de neste 15 dagene skal vi ikke se bort fra at Van Gaal roterer.

– Dilemmaet er hvem som går ut av Robin van Persie, Wayne Rooney og Juan Mata, skriver Luckhurst.

Powered by Labrador CMS