United frikjent for alle anklager i Pogbas overgang fra Juventus til Manchester.

Ryktesaker, uke 20

Er Pogba og Hummels Van Gaals førstevalg? Van Persie til Real Madrid? Er Carvajal aktuell?

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 17. mai:

12.14: Ifølge The Sunday Times ønsker Gareth Bale seg tilbake til England, med United som favoritt til å sikre seg waliseren fremfor City og Chelsea. Vi advarer uansett om at journalist Duncan Castles har bommet grovt med en del sensasjonelle oppslag tidligere, og ikke akkurat er blant journalistene vi stoler mest på.

Castles skriver også at det er sannsynlig at Di María forlater klubben i sommer.

10.50: Ifølge Sunday People har Javier Hernández sagt nei til Orlando City, men er også et overgangsmål for Tottenham. Stort mer info har de ikke om den saken, men Hernández er i alle fall ikke ventet å gå til Real Madrid permanent.

Samme avis melder også at United har speidet på Lazios Felipe Anderson, noe som for så vidt ikke er noe nytt, og hurtighet skal være prioritert for Van Gaal. Saido Berahino og Demarai Gray (Birmingham) er andre spillere som blir fulgt, ifølge artikkelen, som ikke er skrevet av en av journalistene som er best kjent for å ha kontroll på hva som foregår i Manchester United.

08.55: The Independent har en såkalt eksklusiv sak om at United vil prøve å signere Thomas Müller i sommer. Müller er en Van Gaal-favoritt, og Müller (som fikk debuten sin av nederlenderen) skal også være fan av Van Gaal. 25-åringen vil trolig koste mellom £30 millioner og £40 millioner. United-interesse for Hugo Lloris og Petr Cech nevnes også, i tillegg til at Juventus skal være interessert i Robin van Persie.

Miguel Delaney, som har skrevet saken for The Independent, virker sjelden å være helt på villspor, men er sjeldent den som kommer med de store scoopene heller.

08.50: Jason Burt (vanligvis ganske pålitelig) i Daily Telegraph skriver om forståelse fra United-hold for Madrids betydning for David de Gea, og at det er lite de kan gjøre for å stoppe ham om han bestemmer seg for å dra. Samtalene mellom De Gea (og agent Jorge Mendes) og United går pent og pyntelig for seg, og United er klare til å gi De Gea høy lønn.

Det er altså ikke økonomien det står på i denne saken.

08.45: Litt sent ute med denne, rett og slett fordi den ble glemt, men Manchester Evening News videreformidler sitater fra Dortmund-ledelsen om at de sannsynligvis selger to førstelagsspillere i sommer. Både Gündogan og Hummels linkes bort, blant annet til United.

08.39: Tweeten er nå slettet, og dette er kanskje ikke noe stort scoop, men Tottenham-mediamann twitret i alle fall i går kveld at Harry Kane sa «ser deg i august» til ham etter Spurs’ siste hjemmekamp for sesongen i går. Kane har blitt linket til United de siste dagene, hovedsaklig av Daily Mail.

08.33: The Guardian skriver at United vil gi £150 millioner til Van Gaal til å forsterke stallen, og at Paul Pogba er øverst på nederlenderens ønskeliste. Han ønsker også å forsterke på midtstopperplass, og der er Mats Hummels førstevalget.

På midtbaneplass blir også Ilkay Gündogan og Arturo Vidal vurdert, ifølge avisen. Når det gjelder keeperposisjonen nevnes Hugo LlorisPetr Cech og Samir Handanovic som keepere United vurderer om De Gea reiser, mens Dani Alves og Nathaniel Clyne (skiller seg fra gårsdagens Daily Mirror-rapport, altså) er potensielle nye høyrebacker.

The Guardian er en seriøs avis, men Jamie Jackson virker ikke å ha i nærheten av like gode kilder som Daniel Taylor hadde da han skrev mer om United for noen år siden.

08.22: Spanske Sport, som ikke alltid er til å stole på, skriver ifølge Metro (som nesten aldri er til å stole på, og som vi heller ikke egentlig føler vi kan stole 100% på når det gjelder oversettelser) skriver om United-interesse for Real Madrid-høyreback Dani Carvajal. Det ble i går meldt om at Clyne-interessen er i ferd med å svinne hen fra Uniteds side, og for Real Madrids del vil en avtale for Portos Danilo sørge for å gjøre situasjonen tøffere for Carvajal.

Via andre sider på nettet har vi sett at flere andre klubber også nevnes i forbindelse med Carvajal, deriblant PSG, Liverpool og Bayern München.

08.10: Ifølge Metro er Real Madrid interessert i Robin van Persie, og de viser til såkalte rapporter (men uten å oppgi hvilke rapporter, useriøst nok), men et søk på nettet tyder på at Goal.com er kilden. Hovedstadsklubben skal ha forespurt seg om hans tilgjengelighet, og United skal være villige til å la ham gå (og kan i tillegg være villige til å betale litt av lønna hans).

Lørdag 16. mai:

10.20: At Memphis Depay ble United-spiller var forventet, selv om tidspunktet det ble klart på var noe overraskende (fremskyndet av andres interesse). Det eneste som egentlig virket sikrere var at Nathaniel Clyne ville ende opp i United. Men ifølge vanligvis pålitelige David McDonnell i Daily Mirror har United nå avsluttet sin interesse for høyrebacken.

Både United og Clyne selv skal ifølge McDonnell ha vært interesserte i å få i stand en avtale, men Van Gaals interesse skal ha kjølnet de siste ukene, og en ny kontrakt virker nå som de mest sannsynlige for Clyne. United-kilder skal også ha sagt at ryktene om en Dani Alves-avtale er tull og tøys.

10.11: Italienske Il Messaggero melder visstnok om at Roma kan være villige til å selge duoen Miralem Pjanic og Radja Nainggolan. Dette skal blant annet ha med FFP-sanksjonen Roma får, noe som fører til at Rudi Garcia vil bruke salg av stjernespillere for å finansiere eventuelle nye kjøp.

Upålitelige Daily Express nevner den tidligere rapporterte Liverpool-interessen for spillerne, og skriver nå at også Louis van Gaal ønsker spillerne.

09.59: Som nevnt i går kveld meldes det fra flere hold at Marcas sak om De Gea-enighet med Real Madrid skal ha vært en overdrivelse. Mark Ogden i Daily Telegraph var en av dem som nevnte det, og han har også skrevet en mer utfyllende sak som kan leses her.

Der blir det gjort klart at United forbereder seg på en eventuell De Gea-avgang, og at Hugo Lloris er et av navnene som blir vurdert. At Tottenham ikke er spesielt villige til å selge skremmer ikke United, men klubben har også merket seg tilgjengeligheten til Petr Cech. Cech er yngre enn Van der Sar var da han ankom United i 2005.

Fredag 15. mai:

22.00: Manchester United benekter overfor flere United-journalister at kveldsrapportene fra Marca stemmer. Den spanske avisa skriver at David De Gea er enig med Real Madrid om en kontrakt som gir ham fire millioner pund i året etter skatt de neste fem-seks årene, og at det eneste som gjenstår er at klubbene blir enige.

06.50: Mail Onlines Matt Lawton og Mike Keegan går sammen om påstanden om at Tottenhams Harry Kane er den spissen Louis van Gaal ønsker seg aller mest denne sommeren. Ifølge de to er det ventet at United vil hoste opp £45 millioner for å prøve å sikre seg 21-åringen som så sent som i februar skrev under på en 5½-årskontrakt med Spurs.

06.40: Daily Mirror hevder at United vil kvitte seg med Robin van Persie og Ángel Di María – og dermed lønnsutgifter på £500.000 per uke – for å rydde plass til Gareth Bale. Avisen påstår at den tidligere Tottenham-spilleren fortsatt er Uniteds  hovedmål for sommervinduet, og at klubben lar seg oppmuntre av positive signaler fra Madrid.
Trolig vil et eventuelt kjøp av waliseren koste rundt £80 millioner, men det beløpet er godt innenfor hva United kan tillate seg, mener avisen. Saken er for øvrig ført i pennen av den vanligvis så oppegående David McDonnell.

Torsdag 14. mai:

18.45: Borussia Dortmunds administrerende direktør, Hans-Joachim Watzke, forteller at han forventer at to spillere kommer til å forlate klubben i sommer. Ilkay Gundogan er en av de to spillerne som forventes å forlate klubben, etter at han har avslått klubbens kontraktforslag. Både Real Madrid, Arsenal og United skal være interesserte i midtbanespilleren.

Selv om Watzke ikke nevnte noen navn, spekuleres det i om Dortmund-kaptein Mats Hummels kan være den andre som kommer til å forlate klubben. Midtstopperen er en av spillerne som kobles hyppig til United.

– I fjor var det bare én spiller som dro, i år er det sannsynligvis to, uttalte Watzke til Reuters.

13.45: Et av Gareth Bales nære familiemedlemmer hevder visstnok at en avtale med Manchester United er nært forestående. Problemet her er at det er The Express som kommer med «avsløringen».

12.07: Kort og konsist fra en som ofte vet hva han snakker om:

07.50: Daily Mirror melder at United har fornyet sin tidligere interesse for Stoke-keeper Asmir Begovic. Det er naturligvis sikkerheten rundt David De Geas fremtid som først og fremst får klubben til å se seg rundt etter eventuelle alternativer. Tottenhams Hugo Lloris er kanskje førstevalget, men United mener at londonernes prisantydning på £25 millioner er for høyt. Da passer det mye bedre med £8 millioner for Begovic.

Onsdag 13. mai:

22.50: Nevnte Ogden har i Daily Telegraph i dag skrevet en sak om Nanis situasjon, der hovedpoenget er at den nye femårskontrakten Moyes ga Nani i fjor vil gjøre det vanskelig å kvitte seg med portugiseren, men at United fort selger om de faktisk får et skikkelig bud. Ellers må Van Gaal forberede seg på å integrere 28-åringen i troppen sin igjen.

Det forventes at et salg av Javier Hernández skal bli langt mindre komplisert.

20.45: Det sirkulerer noen klipp på nettet nå fra MUTV-programmet United in Press der to journalister diskuterer Gareth Bale og Manchester United. Den ene, som sier at han tror det er en «done deal», er en Daily Express-journalist, og kanskje ikke den vi bør legge aller mest vekt på. Den andre journalisten er Mark Ogden fra Daily Telegraph, en kilde som vanligvis treffer bra når det gjelder United – selv om det ikke er slik at kildene hans alltid treffer heller.

Ogden hadde også tro på Bale til United, men snakket om det mer som en følelse, og noe han ville satt penger på om han var typen til det, heller enn å være basert på andre mer pålitelige ting. Men kanskje…? Dette er uansett ikke akkurat nok til å trekke noen konklusjoner.

15.45: At United skal være interessert i Ilkay Gündogan er for så vidt velkjent, men om den virkelig er reell bør det kanskje skje noe ganske snart dersom han ikke skal glippe. United, Manchester City og Bayern München skal imidlertid ha satt seg i baksetet som følge av bekymring rundt spillerens skadehistorikk, så nå er det visstnok Atlético Madrid og Arsenal som ligger best an. Ifølge Mail Online skal Arsenal til og med ha tatt kontakt med spillerens familie i håp om at det skal svinge pendelen i deres favør.

10.10: Vitória Guimarães-spilleren Bernard Mensah (må ikke forveksles med Watford-spilleren ved samme navn), påstår at agenten hans, den ikke ukjente Jorge Mendes, forhandler med Manchester United om en overgang.
Det er dagens papirutgave av portugisiske A Bola som ifølge Soccerlens bringer saken, der 20 år gamle Mensah siteres på følgende:
– Det stemmer at United ønsker meg. Jeg har ikke selv snakket med noen i klubben, men fra min agent vet jeg at de er i forhandlinger med klubben min (Vitória).
Ja, ikke vet vi. Ikke annet enn at Mensah ble født i den ghanesiske hovedstaden Accra, en begivenhet som fant sted den 17. oktober 1994, at han er midtbanespiller, og at han ankom Vitória Guimarães i 2012.
Her er Wikipedia-profilen hans.

P.S.: Forresten forekommer det oss at vi har hentet en spiller fra Vitória Guimarãs en gang tidligere. Han bar navnet Tiago Manuel Dias Correia, men ble for enkelhets skyld bare kalt Bebé. Måtte Mensah bli en enda større suksess (om han da kommer, vel å merke).

08.20: Ifølge The Mirror vurderer Manchester United, Chelsea, Liverpool og Roma, å legge inn bud på rundt £30 millioner for Aston Villa-spiss Christian Benteke. Den belgiske landslagsspilleren kommer uansett ikke til å ta noen avgjørelse med hensyn til et eventuelt klubbskifte før etter Belgias EM-kvalifiseringskamp mot Wales den 12. juni.

08.05: The Sun (krever innlogging) hevder at Cristiano Ronaldo er klar til å forlate Real Madrid. Avisen viser til uttalelser fra tidligere Real-spiller Agustin Rodriguez.
– Jeg er sikker på at (Iker) Casillas og Ronaldo drar ved sesongslutt. Vi får se hva onsdagsavisene melder, siteres Rodriguez på.

07.55: Southampton har ifølge Manchester Evening News forelagt Nathaniel Clyne et nytt og forbedret kontraktsutkast. Klubben håper naturligvis å overtale ham til å glemme Manchester United og bli værende på St. Mary’s.
Clyne, hvis nåværende kontrakt utløper i 2016, skal selv ha sagt seg villig til å innlede forhandlinger med sydkystklubben.

Tirsdag 12. mai:

23.50: I en Daily Telegraph-sak om økonomi og budsjett nevner pålitelige Mark Ogden også at Mats Hummels er forventet å følge Memphis Depay inn portene, og at United også er interesserte i Nathaniel ClyneAymeric Laporte og Juventus-duoen Paul Pogba og Arturo Vidal. Gündogan nevner han ingenting om.

19.47: Manchester Evening News viderebringer noen sitater fra Real Madrid-manager Carlo Ancelotti i dag om Iker Casillas (som selvsagt er relevant på grunn av David de Gea) og Gareth Bale. Ifølge italieneren kan det virke som om begge blir i Real Madrid, men han kan vel egentlig ikke si så mye annet?

09.50: Nederlandske Soccernews hevder ifølge Soccerlens at årets spiller i Ajax, landslagskeeper Jasper Cillesen, vil være en av kandidatene til keeperjobben i Manchester United, dersom David De Gea skulle finne på å forlate Old Trafford i sommer.
Ajax-manager Ronald de Boer, mener at Cillesen har potensial til å bli en keeper i verdensklasse, og uttaler ifølge kilden at han vil vurdere det dersom det dukker opp en seriøs henvendelse fra en storklubb (United og Bayern München er linket).

08.10: De forsiktige ryktene om at United er ute etter å sikre seg Tottenham-keeper Hugo Lloris vil ikke slippe taket. Som vi godt kan forstå, er imidlertid ikke London-klubben villige til å slippe taket på sin 28 år gamle franske sisteskanse.
Klubbens styreformann Daniel Levy anser Lloris som selve nøkkelen til Spurs-suksess i årene som kommer og sies ifølge Daily Mail å være beredt til å stå imot et hvert tilbud som måtte dukke opp. United skal ikke ha foretatt noen offisiell henvendelse.

08.00: I går fikk Kevin De Bruyne omtale som mulig United-mål, mens han i dag nevnes som så interessant for byrival City at de til og med skal ha gjort et offisielt fremstøt mot klubben hans, Wolfsburg. Det er talkSPORT som melder om initiativet overfor spilleren som i går ble verdsatt til £50 millioner og i dag til £35 millioner!
United blir overhodet ikke nevnt som en av flere interesserte klubber, men det blir derimot PSG og Bayern München.

Mandag 11. mai:

15.20: Tidligere i dag ble Tom Cleverley sitert på at han gjerne ser karrieren fortsette i Aston Villa. Nå hevder såkalte «Sky Sports-kilder» at tyske Wolfsburg godt kan tenke seg å hente ham til Bundesliga.
Så det mangler tydeligvis ikke på interesserte klubber. Fra før av har både Villa, Everton og Arsenal tilkjennegitt ønske om å overta 25-åringen. Cleverley selv vil ifølge Sky ikke ta noen endelig avgjørelse før sesongen er over.

14.55: Det har vært forholdsvis rolig rundt Palermo-spiss Paulo Dybala i det siste, men nå påstås den United-linkede argentineren å være nære Serie A-vinnerne Juventus. Ifølge Daily Mail kan en overgang – antatt verdt rundt £30 millioner – være klar før uken er omme.

07.40: Wolfsburgs ex-Chelsea-spiller Kevin De Bruyne trekkes igjen frem som mulig mål for United. Tyske Bild antyder at både United, City og Real Madrid ute etter den 23 år gamle belgiske assistkongen.
Denne sesongen har De Bruyne vært nest sistemann på ballen hele 27 ganger, alle turneringer medregnet. Dette er mer enn noen annen tilrettelegger i Europas fem største ligaer. Prislappen hans antydes nå å vise rundt £50 millioner.

07.30: Så er Karim Benzema tilbake i de ryktespaltene som omhandler Manchester United. Ifølge upålitelige Daily Star skal både United, Arsenal og Liverpool være interessert i å hente den 27 år gamle Real Madrid-spissen til Premier League.
Real-ledelsen skal være villig til å kvitte seg med franskmannen, for å bruke penger fra et eventuelt salg til å investere i en yngre, mer målfarlig angriper.

04.50: Det har lenge vært klart at Tom Cleverley neppe kommer til å opptre i Uniteds røde trøye flere ganger. Kontrakten hans utløper til sommeren, og flere klubber har vist sin interesse for den utlånte midtbanespilleren. Selv hinter 25-åringen om at han gjerne fortsetter karrieren der han for tiden nyter både tillit og stor suksess — på Villa Park.
– Her passer alt for meg, sier matchvinneren fra lørdagens uhyre viktige seier over West Ham, ifølge Sky Sports.
– Jeg spiller i den posisjonen jeg ønsker meg og jeg kommer godt overens med manageren og spillerne. Dermed har denne klubben alt jeg trenger. Men, det eneste jeg vet for øyeblikket er at kontrakten min med United utløper den 30. juni.

Powered by Labrador CMS