Dette sier United-journalisten om Solskjær, Pogba og overgangsvinduet

United.no tok en prat med Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler.

Publisert Sist oppdatert

Chris Wheeler er Daily Mails United-journalist, og har fulgt klubben i mange år både på sommerturneer og i de fleste kamper i løpet av sesongen.

United.no tok derfor en lengre prat med ham om ulike sentrale spørsmål rundt United.

Hvordan er det å være United-journalist i rykteflommen om sommeren? Stressende? Blir det tid til ferie?

– Det er i alle fall aldri noen pause. Ta for eksempel søndagen som var. En rolig helg i juni da verdens fokus var på cricket-VM og US Open i golf. Plutselig kommer det så nytt fra Tokyo, der Paul Pogba har snakket om fremtiden sin under sin promotur i Østen.

– Sånt skjer riktignok ikke hver uke, men United kan bli toppsaken på sportssidene i avisa hver eneste dag hele året. Ingen klubber blir koblet til like mange spillere, og det er ikke bare lett å skille de reelle ryktene fra det som er vill spekulasjon.

– Men stressende? Egentlig ikke. Og jo da, vi får tid til en ferie innimellom.

United ble nummer seks – 32 og 31 poeng bak City og Liverpool, men «bare» fem poeng bak topp 4. Hvor realistisk er topp 4 og for eksempel 80 poeng eller mer kommende sesong?

– Det må sies å være utenkelig at en klubb som United ikke starter sesongen med et mål om å komme seg inn i topp 4, og det må være målet også kommende sesong. De har en tropp som bør og skal kunne konkurrere med Chelsea, Tottenham og Arsenal.

– Jeg tror heller ikke at 80 poeng eller litt mer er urealistisk. Det er tross alt bare ett år siden de fikk 81 poeng. Det som er bekymringsfullt er imidlertid at selv det kanskje ikke er nok for å konkurrere med City og Liverpool akkurat nå.

Det virker som om gapet til toppen, City og Liverpool, er større enn noensinne i moderne tid. Tror du at bare noen få gode kjøp kan endre på det?

– Akkurat nå føles det som om avstanden opp er større enn før, ja, men United-fansen kan samtidig se litt til Liverpool og det som skjedde der forrige sesong. De fikk på plass Virgil van Dijk og Alisson, noe som utgjorde en stor forskjell.

– Så vet jeg selvsagt at Liverpool da var på et bedre sted enn United nå er, siden de akkurat hadde vært i Champions League-finalen mot Real Madrid, men det viser i alle fall fordelen med en gjennomtenkt overgangsstrategi sammenliknet med Uniteds mer ville signeringer de siste årene.

– Så hvis United lykkes så kan fremgangen komme raskere enn man tror.

Hvem var din «årets spiller» i United?

– Vel, det var ikke så mange å velge fra, da. Jeg hadde ingen innvendinger på at Luke Shaw fikk den, men personlig ville jeg trolig gått for Victor Lindelöf. Han fortjener ros for å ha fått United-karrieren ordentlig på beina.

BESTEMANN I 18/19: Victor Lindelöf – hvis Chris Wheeler.

– Samtidig må det sies at spillerne egentlig var litt flaue over i det hele tatt å ha en slik prisutdeling, og det var mange sterke argumenter for at man kanskje burde droppet den denne sesongen.

Garner, Chong og Greenwood banker alle på døra. Tror du at noen av dem får en større rolle på førstelaget kommende sesong?

– Som United-fan kunne man i alle fall ikke bedt om en bedre mann enn Ole Gunnar Solskjær til å ta vare på utviklingen deres. Han vet hvor viktig egenproduserte spillere er for klubben, og det er jo også én av grunnene til at United gikk for ham etter Mourinho.

– Selv er jeg ikke så sikker på om noen av de du nevner vil spille en stor rolle. Jeg tror heller det handler om at Solskjær ønsker å bruke tid på å la dem finne seg til rette, uten å legge for mye press på dem.

– Spesielt siden dette er en periode hvor resten av laget også er under stor endring.

Det var tre og en halv gode måneder med Solskjær. Så to dårlige. Er United i gode hender eller er du redd for at jobben blir for stor?

– Ingen United-fans bør føle seg særlig beroliget for tiden. Dette er en bekymringsfull tid for klubben. Spesielt hvis man sammenlikner med City og Liverpool.

– Det er fortsatt også et mysterium hvordan United først forbedret seg så mye under Solskjær bare for at alt forsvant på slutten av sesongen.

– Han slapp unna med mye av skylden for dette siden han arvet en veldig vanskelig situasjon etter Mourinho, men etter en hel sommer og et overgangsvindu så vil han heretter være atskillig mer under lupen.

MER PRESS NÅ: Ole Gunnar Solskjær slapp unna en del av skylden for Uniteds svake sesongslutt, fordi han hadde overtatt et United som var i en vanskelig situasjon. Heretter blir det andre boller.

– Med tanke på hvordan det gikk i Cardiff – og nedturen nå i United – så er det nok mest korrekt å si at det gjenstår å se hvordan dette går. Han trenger nok en god start på kommende sesong.

– Når det gjelder driften i resten av klubben så er det lett å forstå hvorfor folk er bekymret. Nedturen etter at Sir Alex ga seg, alle de mislykkede stjernekjøpene og mangelen på en rød tråd er alarmerende. Spesielt hvis man samtidig sammenlikninger med Manchester Citys utvikling i samme periode.

United-fansen ser ut til å være bekymret for om klubben klarer å levere på overgangsmarkedet. Forstår du bekymringen eller tror du at det blir en bra sommer for United?

– De siste årene har det vært mye frustrasjon med for mange stjerner som ikke har klart å leve opp til forventningene, som Sánchez, Pogba, Di Maria, Falcao, Schweinsteiger og flere.

– Jeg synes vi ser konturene av en annerledes overgangssommer for United, med mindre fokus på stjernekjøp og mer fokus på unge, gjerne britiske spillere som kan gi ny energi til spillertroppen.

– Så vil United-fans ha sine egne meninger om sommeren har vært bra når vinduet stenger 8. august, men vi ser i alle fall en interessant endring i strategi.

En høyreback, en stopper, en eller to midtbanespillere og en høyrekant er nevnt, i tillegg til Daniel James. Tror du United klarer å levere?

– United ønsker helt klart å signere Wan-Bissaka, og jeg tror at de vil lykkes med det.

– Harry Maguire blir vanskeligere siden det virker som om han foretrekker en overgang til Manchester City, men United håper at det kan bli avgjørende at de er villig til å betale det Leicester ønsker for ham.

VIL TIL CITY?: Rapportene sier at Harry Maguire gjerne vil til City, men Uniteds håp skal være at de er villig til å betale mer enn City.

– Sean Longstaff er en sentral midtbanespiller som vurderes, og hvem vet om ikke enda flere spillere må inn her hvis Pogba følger Ander Herrera og Marouane Fellaini ut av Old Trafford.

– Jeg tror de vil få på plass det antallet spillere de er ute etter, men ikke før resten av troppen samles igjen 1. juli, som jo var det Solskjær ønsket.

– Det kortere overgangsvinduet betyr imidlertid at vi ikke må vente like lenge som i «gamle dager» før vi vet fasiten.

Vi snakket om Wan-Bissaka og Maguire. Vil det være gode kjøp for United?

– Slik overgangsmarkedet har blitt så er det egentlig vanskelig å vurdere verdi nå for tiden. Wan-Bissaka er helt klart spennende, men 50 millioner pund virker samtidig høyt.

– Så deler jeg synet til de som er litt reservert ved tanken på å betale 80 millioner pund til Leicester for Harry Maguire. Det er fem millioner pund mer enn det Liverpool betalte for Van Dijk for 17 måneder siden og jeg vurderer ikke Maguire i samme klasse.

Er Paul Pogba en ressurs eller et problem for United?

– Det du nevner der er vel hele utfordringen med Pogba. I ett øyeblikk er han en ressurs mens i det neste så er han en utfordring.

– Min personlige mening, etter tre år, er at det er på tide at United erkjenner at det ikke fungerte som ønsket, og dermed la ham gå. Hvis United får noe som er i nærheten av de 150 millionene de ønsker så burde de ta det og gå videre…

Powered by Labrador CMS