Avisene: – Magien er tilbake

– Vi får nå den magien fra United som har vært mangelvare etter Sir Alex, skriver engelske aviser.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet noe av det viktigste fra engelske journalister etter mandagens 3-1-seier mot Sunderland.

Chris Wheeler, Daily Mail:

“Now thats what you call a finish”

Chris Wheeler

Glem et lite øyeblikk at det var offside. Da ballen nådde Henrikh Mkhitaryan foran mål så var den et stykke unna armeneren som allerede var i lufta. Improviseringen var imidlertid superb, utførelsen sensasjonell. (…) Det var denne type impulsiv kvalitet, denne magien, som har vært mangelvare på Old Trafford etter at Sir Alex Ferguson trakk seg tilbake. (…) Med Jose Mourinho som sjef er den imidlertid tilbake igjen. (…)

Paul Pogba var dominerende, og Zlatan Ibrahimovic har en arroganse som man ikke har sett siden Eric Cantonas dager. Svensken burde scoret mer, men har nå 17 mål og to målgivende, og i Mkhitaryan har fansen fått en ny favoritt. (…)

Mourinhos lag ligger fortsatt på en skuffende 6. plass, og det er bare andre gang i Premier League-æraen at de er utenfor topp-5 ved juletider. Den første gangen var under David Moyes. De går imidlertid til årets siste kamp med fem strake seirer i bagasjen, og de ser nå ut som det laget Moyes selv drømte om å skape på Old Trafford.

Daily Mails spillerbørs: De Gea 6; Valencia 6.5, Jones 6.5, Rojo 6, Blind 7; Herrera 7 (Fellaini 84), Carrick 6.5; Mata 6.5 (Martial 74), Pogba 8, Lingard 6 (Mkhitaryan 62, 7.5); Ibrahimovic 7.

Paul Hirst, The Times:

“United fans treated to shades of Cantona”

Paul Hirst

Da United møtte Sunderland på Old Trafford for 20 år siden så scoret Eric Cantona målet som definerte hele karrieren hans. (…) I går, i løpet av et lite sekund, scoret Henrikh Mkhitaryan målet som kan definere hans karriere.(…)

Selvtilliten Mkhitaryan spiller med er den samme som hos lagkameratene hans. Troen som nå er synlig i dette laget er noe vi ikke akkurat har sett i hele høst. (…)

United har nå vunnet fem strake kamper, og fire av dem har kommet I ligaen. På samme tidspunkt i fjor så nærmet klubben seg slutten på en desember som hadde gitt to uavgjorte, fire tap, null seirer, en tidlig exit fra Champions League og diskusjoner om managerens fremtid. (…)

Så er det selvsagt rom for forbedringer. United er fortsatt kun på 6. plass, men laget er i ferd med å finne X-faktoren sin under Mourinho.

josesun

Spillerbørsen i The Times: D De Gea 7 — A Valencia 8, P Jones 8, M Rojo 8, D Blind 7 — A Herrera 8 (sub: M Fellaini 84min), M Carrick 7, P Pogba 8 — J Mata 7 (sub: A Martial 74), Z Ibrahimovic 8, J Lingard 6 (sub: H Mkhitaryan 62, 8).

James Ducker, The Telegraph:

“United have found their swagger”

James Ducker

David Moyes ønsket desperat en seier på Old Trafford (…), men ble etter hvert satt på plass av et United-lag som ikke har sett så bra ut siden Sir Alex-tiden. (…)

Det er ingen tvil om at Paul Pogba har tjent på å være en del av en midtbanetrio med Michael Carrick bakerst, men Pogba har selv også måttet ta tak og det er klare tegn på at franskmannen nå har funnet det stabile nivået som må til for å utgjøre en forskjell. Det kan bli viktig for United før andre del av sesongen.  (…)

Mourinho ønsker fortsatt å kjøpe en ny høyreback til sommeren, men Antonio Valencias form har sørget for at det ikke har vært så viktig å skaffe seg det allerede. En ny høyreback skal også gjøre det veldig bra hvis han skal sende ecuadorianeren ut av laget. (…)

Phil Jones har vært en uventet suksesshistorie denne høsten, men enda mer overraskende er det Mourinho har klart å få ut av Marcos Rojo. (…) Ingen hevder foreløpig at Rojo er en langtidsløsning på stopper-plass, men fra å være en ulykke man bare ventet på å skulle skje, så lever han nå stabilt på toppnivå. I denne kampen var han også delaktig i 1-0-målet. (…)

rojosun

Så er det vanskelig å vite hva Mourinho kan gjøre med det, men United-manageren må bli stadig mer oppgitt over hvor vanskelig det er å få straffe.

Rob Dawson, Manchester Evening News:

Det vil alltid komme kritikk mot verdens dyreste fotballspiller, og han vil aldri score like mange mål som Ronaldo eller Messi. Paul Pogba er imidlertid i gang med å gjøre alt han kan gjøre for å rettferdiggjøre overgangssummen hans. Mot Sunderland så han ut som en av Premier Leagues beste midtbanespillere. (…)

dalbli

Det var et taktisk trekk av Mourinho å velge Daley Blind foran Matteo Darmian, men det fungerte. Luke Shaw har en tøff jobb foran seg for å komme på laget når han er skadefri, og Blind ser ut til å ha passert Darmian i køen. (…)

Jesse Lingard gjorde det ok mot Sunderland, men United så mye farligere ut da Mkhitaryan kom inn. (…) Det er også bare en spiller full av selvtillit som ville gjort som Mkhitaryan gjorde da han scoret. (…)

Mourinhos foretrukne ellever ser også ganske klar ut nå. Valencia er et klart førstevalg på høyreback, og Jones og Rojo er førstevalg på stopperplass. Mkhitaryan er også førstevalg på høyrekanten. Usikkerheten er kun rundt venstreback-plassen og den venstre kantrollen.

Powered by Labrador CMS